Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu odležet. Nejlépe však přes noc, v chladu.
Jako obměnu dochucení můžeme volit česnek, muškátový květ, paprikové koření, barevný pepř... Pokud použijeme výrazný sýr, například Čedar, nemusíme vůbec kořenit.
V rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi. Směs buď nabíráme lžící a děláme malé hromádky nebo mokrýma rukama děláme placičky.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou, tatarskou omáčkou nebo oblíbeným dipem...
Moc dobrá a hlavně rychlá směs... Placičky jsem obalila jen tak ve strouhance a společně s lehce vytečeným sýrem byly krásně křupavé... Jako koření jsem používala Maminčino koření (Smíšek) a moc nám chutnalo ?
Moc dobré, marinovala jsem celou noc. Nechtělo se mi smažit, tak jsem to dala na plech do trouby. Cca 25 minut, horkovzduch na 180 stupňů. Pod to jsem na druhý plech dala syrové nakrájené brambory, potřené olivovým olejem a posypané grilovacím koření. Výborný oběd :)
palo
|15. 1. 2017 10:58
Klasické domáce jedlá http://www.facebook.com/cojemedoma domáca strava