• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Báječné broskve od babičky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné broskve od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • hladká mouka 850 g až 1 kg
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml bílý jogurt
    • 1
      lžička amonium
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Náplň jednoduchá
    • džem
  • Náplň sváteční
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 150
      g ořechy
    • potravinářské barvivo žluté a červené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme.
2
Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru. Jednoduchá verze je slepit dvě půlkouličky džemem, namočit v barvě a obalit v cukru. Obojí je dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Grilované broskve

Grilované broskve

Báječné špízy

Báječné špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:21

    Upekla jsem je , slepila marmeládou.Vypadaly opravdu jako broskvičky.Uložila jsem každou do papírového košíčku.A s polokoulema nebyl vůbec problém.Prostě jsem v rukou užmoulala kuličky a dala na peč.papír.Při pečení se všechny malinko rozplácly a tím se z nich vytvořily polokouličky.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:33

    S tím alobalem to taky není špatný nápad. Včera jsem se ptala v několika obchodech,nikdo nikde formičky ve tvaru polokoule neprodává a prý je ještě neviděli ani v nabídce.

  • Gábina Houšková | 5. 12. 2006 08:15

    V jednom časopise byl návod na perníkové koule. Formička se dělá tak, že se naběračka obalí z vnější strany několika vrstvami alobalu, takže si takto uděláte formičky na polokoule. Já sama jsem to zatím nezkoušela, ale třeba to nějaká šikovná kuchařka vyzkouší.

  • Airan | 3. 12. 2006 10:11

    Lidko, to opravdu nepocitam, nekdi je delam mensi, nekdi zas vetsi - odhadem je jich po slepeni +/- 30

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 17:46

    Airan, kolik jich je z téhle dávky?

  • Airan | 2. 12. 2006 13:38

    A jeste jednou se omlouvam, ze jsem to po sobe neprecetla a je z toho takova "patlanice" :-))

  • Airan | 2. 12. 2006 12:20

    Dobry den, omlouvam se, ze jsem neodovedela na otazky hned, ale dlouhgo jsem tady nebyla. Ja ty polokoule delam normalne rukama:-) Jako kulicku, pak ji priplacnu. Ten napad s naberackama je uzasny! Rozhodla jsem se u vsech znamich patrat po starych naberackach:-)) Pani Seibertova tphle byl muj oblibeny moucnik jako dite. Jen prosim nedelat jako vanocne pecivo, tohle s ema jist cerstve, nejvic 2dny stare, jinak ztvrdne.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 04:17

    Vzpomínám si,že tyhle malé broskvičky přivezli příbuzní z východu Slovenska,když jsem byla malá..nikdy na to nezapomenu,protože krásnější pečivo jsem nikdy už neviděla.Broskvičky měly i stopku a lístek,už si nepamatuju,z čeho,ale na pohled byly okouzlující,nádherně vystínované žlutou a červenou barvou. Mamka to tehdy taky zkoušela a nakoupila si spoustu malých naběraček,ukroutila jim ty držadla a v tom pekla polokoule.Je to už přes 20 let a přísahám,do dnes cítím v puse tu výbornou chuť tohoto pečiva.

  • Zdena | 22. 11. 2006 13:33

    Airan, ako tie pologuličky robíte, chcela by som to skusiť a neviem ako na to.Ďakujem

  • Anonym | 20. 11. 2006 20:07

    Jak deláte tie pologoule?

  • irena | 20. 11. 2006 15:02

    je to vinikajici

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:21

    Amonium = cukrářské droždí , prodává se v drogerii

  • Ondro | 20. 11. 2006 11:23

    Neviem co je amonium, moze mi to niekto pretlmocit. Dakujem velmi pekne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílý jogurt Džem Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Potravinářské barvivo Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
12
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
12
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
12
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact