Tak právě jsem dodělala Baileys. Dala jsem tam mandlový puding a 3 lžíce rumu. Nesmím alkohol a myslím si že 3 lžíce nikoho nezabili. Ani děti. Když zdělávám kynuté těsto, tak také do toho přijde lžíce rumu, nebo rozinky v rumu. Neměla jsem rumové aroma. Jinak bych nedoporučovala dávat do papiňáku. Je lepší na to vidět v hrnci než aby se stalo neštěstí.
Moc dobre, ani jsem nenechala vychladnout ten pudink, jenom asi pet minut odstat, pak jsem tam pridala tatru a pak salko a zamichala. Do poloviny jsem pridala rum a do druhe jeste trochu studene sladke smetany. Uz to chladim a jsem zvedava co z toho bude. Pouzila jsem cokoladovy pudink, tak je to takove cokoladovejsi. Mozna karamelovy by se hodil vice, nebo ktery myslite nejvice priblizi chut k opravdovemu baileys. Davam za jedna.
Díky za ,,recepis,,.Mám 5-ti letou dceru a chci jí připravit na Vánoce taky něco fajnového a né jen koupit Rychlé špunty.
Děkuji,sepsala a odeslala jsem ke zhodnocení několik dalších receptů ( pravý bořč od babičky z Ukrajiny,holubce,mrkvová polévka,Eliščino kuře,maharadžuv sen,lahůdkové domácí pečenáče,hovězí-vepřové plátky na leču,zapékané houbové topinky) snad budou recepty vhodné k uveřejnění, pokud již někdo jiný neuvedl podobné.Tím to se omlouvám redakci za zahlcení recepty z mé strany.Salko jsem v papiňáku vařit nezkoušela.
chtěla jsem se zeptat,jestli jste někdo zkoušel vařit salko v papináku?díky
Tehle recept je vážně moc fajn. Klidně bychom uvítali i další. =)
Čím déle se vaří, tím je barva tmavší.
Na zhnědnutí Salka stačí opravdu jen 45 minut? Já ho vařím vždy 2 hodiny.
Neslazené mléko se vaří pro stejnou hnědou barvu, jako salko.Ono nezhoustne, ale zlepší se chuť.V lednici vydrží týden-10dní,pokud se nevypije dříve.
Tak tento recept mi moc chyběl, protože baileys nepiju kvůli alkoholu,ale protože je to dobrůtka :-) Prosím o info, kolik dnů to vydrží v ledničce,díky moc.
Proč se vaří to neslazené mléko?