Stejný postup jako při výrobě Baileys jen bez rumu s přidáním neslazeného mléka. Salko a neslazené mléko v plechovce vaříme 45 minut, necháme zchladnout. Pudink uvaříme dle návodu bez cukru a po vychladnutí odebereme škraloup. Salko, pudink, neslazené mléko to vše do jemna rozmixujeme, popřípadě přecedíme přes jemné sítko do lahví, které uzavřeme, a necháme v chladu rozležet.
2
Pití je možné před konzumací naředit studeným mlékem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Linhartová
|6. 12. 2009 18:28
Tak právě jsem dodělala Baileys. Dala jsem tam mandlový puding a 3 lžíce rumu. Nesmím alkohol a myslím si že 3 lžíce nikoho nezabili. Ani děti. Když zdělávám kynuté těsto, tak také do toho přijde lžíce rumu, nebo rozinky v rumu. Neměla jsem rumové aroma. Jinak bych nedoporučovala dávat do papiňáku. Je lepší na to vidět v hrnci než aby se stalo neštěstí.
Marti Vetcha
|28. 12. 2007 05:04
Moc dobre, ani jsem nenechala vychladnout ten pudink, jenom asi pet minut odstat, pak jsem tam pridala tatru a pak salko a zamichala. Do poloviny jsem pridala rum a do druhe jeste trochu studene sladke smetany. Uz to chladim a jsem zvedava co z toho bude. Pouzila jsem cokoladovy pudink, tak je to takove cokoladovejsi. Mozna karamelovy by se hodil vice, nebo ktery myslite nejvice priblizi chut k opravdovemu baileys. Davam za jedna.
Jana Kaboňová
|14. 12. 2007 21:54
Díky za ,,recepis,,.Mám 5-ti letou dceru a chci jí připravit na Vánoce taky něco fajnového a né jen koupit Rychlé špunty.
Šárka Vránová
|19. 12. 2006 11:28
Děkuji,sepsala a odeslala jsem ke zhodnocení několik dalších receptů ( pravý bořč od babičky z Ukrajiny,holubce,mrkvová polévka,Eliščino kuře,maharadžuv sen,lahůdkové domácí pečenáče,hovězí-vepřové plátky na leču,zapékané houbové topinky) snad budou recepty vhodné k uveřejnění, pokud již někdo jiný neuvedl podobné.Tím to se omlouvám redakci za zahlcení recepty z mé strany.Salko jsem v papiňáku vařit nezkoušela.
Gába
|16. 12. 2006 22:59
chtěla jsem se zeptat,jestli jste někdo zkoušel vařit salko v papináku?díky
Radka Junková
|15. 12. 2006 18:54
Tehle recept je vážně moc fajn. Klidně bychom uvítali i další. =)
Šárka Vránová
|14. 12. 2006 19:43
Čím déle se vaří, tím je barva tmavší.
Ivana Přikrylová
|13. 12. 2006 22:12
Na zhnědnutí Salka stačí opravdu jen 45 minut? Já ho vařím vždy 2 hodiny.
Šárka Vránová
|13. 12. 2006 07:40
Neslazené mléko se vaří pro stejnou hnědou barvu, jako salko.Ono nezhoustne, ale zlepší se chuť.V lednici vydrží týden-10dní,pokud se nevypije dříve.
Alenka Aová
|12. 12. 2006 16:56
Tak tento recept mi moc chyběl, protože baileys nepiju kvůli alkoholu,ale protože je to dobrůtka :-) Prosím o info, kolik dnů to vydrží v ledničce,díky moc.