Vynikající oběd či svačina na cesty - to je bageta potřená rajčatovou omáčkou a plněná koulemi z hovězího masa. Nechybí ani nastrouhaný čedar a pár lístků bazalky na ozdobu. Všichni výletníci si jistě pochutnají a posilní se na další dobrodružství.
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje oleje je v hlubší pánvi osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce orestujte. Polovinu osmažené směsi přesypte do mísy, přidejte mleté maso, polovinu nasekané petrželky, vejce a ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vlhkýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu.
Do pánve ke zbytku cibulové směsi přidejte rajský protlak, krátce orestujte, vmíchejte rajčata, osolte a opepřete. Do rajčatové směsi naskládejte připravené masové koule a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.
3
Bagety rozkrojte, spodní část potřete rajčatovou omáčkou, na ni naskládejte masové koule, posypte je nahrubo nastrouhaným čedarem a přidejte pár lístků bazalky.