sýr
dle chuti: Hermelín, Čedar, Gouda Pesto Verde, Gouda Wasabi, Gran Moravia, Niva, Eidam uzený...
máslo
alobal
Postup přípravy receptu
1
Starší bagetu nebo jiné pečivo z druhé dne pokrájíme na plátky tak, že plátek zcela neprokrojíme, ale uděláme do ní jen hluboké zářezy cca 1 - 1,5 cm od sebe. Do zářezů pak opatrně nastrkáme na plátky pokrájené sýry, které nám chutnají. Volíme sýry s výraznější chutí. Na jednu bagetu postačí cca 120 - 150 gramů sýru. K sýru můžeme přidat případně i slabý plátek cibule, česneku nebo čerstvé bylinky dle chuti (bazalka, petrželka...).
2
Plát alobalu potřeme v místě, kde bude bageta ležet máslem, položíme na něj bagetu a pevně jí alobalem obalíme. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut. Po vyndání z trouby bagetu opatrně rozbalíme, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme se zeleninovým salátem, hroznovým vínem, kiwi, hruškou...
3
Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme ke vhodným sýrům (Hermelín, Gouda...) vložit i kousek šunky nebo slaniny :-)