• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
Napište svůj komentář k receptu

Bageta nebo housky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bageta nebo housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka (může být i hladká)
    • 5
      g cukr
    • 5
      g margarín
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí u sušených kvasnic stačí 1 pytlík
    • 300
      ml voda kdo použije celozrnnou mouku 310 ml vody

Postup přípravy receptu

1
Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat hladké těsto. Těsto zakrýt a nechat 60 minut kynout. Potom rozdělit těsto na tři díly, zakrýt fólií a nechat těsto 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarovat 3 bagety nebo housky. Bagety zhora zhruba 4x ze šikma naříznout a zase zakryté nechat na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
2
Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česneková bageta

Česneková bageta

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Sýrová bageta

Sýrová bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM | 14. 5. 2012 11:09

    Tak jsem předevčírem dělala podruhé a musím říct, že na housky mi to moc nechutná, zkoušela jsem i celozrnnou variantu, ale na veku nebo bagety super! :-*

  • RauM
    RauM | 29. 4. 2012 10:42

    Já jsem teď zadělala v ruce z polohrubé mouky, těsto se nelepilo vůbec, tak jsem zvědavá na chuť :-))

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 12:00

    Vyzkoušeno, sice časově náročné a s těstem se velmi špatně pracuje, lepí, nicméně chuťově opravdu famózní! Dělala jsem v rámci zdravého životního stylu z celozrnné a polohrubé mouky 1:1, chuťově super, s křupavou kůrkou. Horší po vzhledové stránce, při pečení mi bagety nevyskočily nahoru, ale rozplácly se do šířky a byla na nich vidět každé odchlípnutí těsta. Před pečením opravdu velmi dobře uhladit!

  • ajki | 12. 3. 2012 00:40

    opravdu se báječně bagetky povedli...díky za recept!! 8-)

  • Zuzana Nosková | 9. 2. 2010 13:47

    Famózní záležitost..... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Margarín Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Berušky

Berušky

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

140
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact