• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
Napište svůj komentář k receptu

Bageta nebo housky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bageta nebo housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka (může být i hladká)
    • 5
      g cukr
    • 5
      g margarín
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí u sušených kvasnic stačí 1 pytlík
    • 300
      ml voda kdo použije celozrnnou mouku 310 ml vody

Postup přípravy receptu

1
Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat hladké těsto. Těsto zakrýt a nechat 60 minut kynout. Potom rozdělit těsto na tři díly, zakrýt fólií a nechat těsto 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarovat 3 bagety nebo housky. Bagety zhora zhruba 4x ze šikma naříznout a zase zakryté nechat na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
2
Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česneková bageta

Česneková bageta

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Sýrová bageta

Sýrová bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM | 14. 5. 2012 11:09

    Tak jsem předevčírem dělala podruhé a musím říct, že na housky mi to moc nechutná, zkoušela jsem i celozrnnou variantu, ale na veku nebo bagety super! :-*

  • RauM
    RauM | 29. 4. 2012 10:42

    Já jsem teď zadělala v ruce z polohrubé mouky, těsto se nelepilo vůbec, tak jsem zvědavá na chuť :-))

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 12:00

    Vyzkoušeno, sice časově náročné a s těstem se velmi špatně pracuje, lepí, nicméně chuťově opravdu famózní! Dělala jsem v rámci zdravého životního stylu z celozrnné a polohrubé mouky 1:1, chuťově super, s křupavou kůrkou. Horší po vzhledové stránce, při pečení mi bagety nevyskočily nahoru, ale rozplácly se do šířky a byla na nich vidět každé odchlípnutí těsta. Před pečením opravdu velmi dobře uhladit!

  • ajki | 12. 3. 2012 00:40

    opravdu se báječně bagetky povedli...díky za recept!! 8-)

  • Zuzana Nosková | 9. 2. 2010 13:47

    Famózní záležitost..... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Margarín Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
19
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
18
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact