• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
Napište svůj komentář k receptu

Bageta nebo housky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bageta nebo housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka (může být i hladká)
    • 5
      g cukr
    • 5
      g margarín
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí u sušených kvasnic stačí 1 pytlík
    • 300
      ml voda kdo použije celozrnnou mouku 310 ml vody

Postup přípravy receptu

1
Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat hladké těsto. Těsto zakrýt a nechat 60 minut kynout. Potom rozdělit těsto na tři díly, zakrýt fólií a nechat těsto 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarovat 3 bagety nebo housky. Bagety zhora zhruba 4x ze šikma naříznout a zase zakryté nechat na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
2
Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česneková bageta

Česneková bageta

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Sýrová bageta

Sýrová bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM | 14. 5. 2012 11:09

    Tak jsem předevčírem dělala podruhé a musím říct, že na housky mi to moc nechutná, zkoušela jsem i celozrnnou variantu, ale na veku nebo bagety super! :-*

  • RauM
    RauM | 29. 4. 2012 10:42

    Já jsem teď zadělala v ruce z polohrubé mouky, těsto se nelepilo vůbec, tak jsem zvědavá na chuť :-))

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 12:00

    Vyzkoušeno, sice časově náročné a s těstem se velmi špatně pracuje, lepí, nicméně chuťově opravdu famózní! Dělala jsem v rámci zdravého životního stylu z celozrnné a polohrubé mouky 1:1, chuťově super, s křupavou kůrkou. Horší po vzhledové stránce, při pečení mi bagety nevyskočily nahoru, ale rozplácly se do šířky a byla na nich vidět každé odchlípnutí těsta. Před pečením opravdu velmi dobře uhladit!

  • ajki | 12. 3. 2012 00:40

    opravdu se báječně bagetky povedli...díky za recept!! 8-)

  • Zuzana Nosková | 9. 2. 2010 13:47

    Famózní záležitost..... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Margarín Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

23
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se…
14
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
12
Čevapi
Čevapi
12
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
11
Jednoduchá brokolicová polévka
Jednoduchá brokolicová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Bageta nebo housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact