zázvor
(kousek, čerstvý, nakrájený na tenké plátky)
3
ks
badyán
(tři hvězdičky)
3
ks
hřebíček
1
ks
skořice
(svitek)
2
lžička
rybí omáčka
(+ na namáčení masa)
2
hrst
rýžové nudle
3
ks
jarní cibulka
(nakrájená na kroužky)
250
g
hovězí roštěná
(lze i falešná svíčková)
2
ks
limetka
(nakrájená na skrojky)
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a maso dejte stranou. Až vychladne, pokrájejte ho na tenké plátky. Vývar dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem. Falešnou svíčkovou nebo roštěnku dejte na mrazák.
2
Nudle uvařte zvlášť a rozdělte je do misek. Zmražené maso nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vývar uveďte do varu, rozlijte do misek, vložte plátky syrového masa, které se horkou polévkou uvaří, posypte nakrájenou cibulkou a podávejte s miskou rybí omáčky, v níž se namáčejí kousky masa.