balení
prášek do pečiva
pokud je ovoce víc a je těžší, přidat ještě 1/2 balení
12
lžíce
mléko
2
ks
vejce
ovoce
drobenka
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme a vysypeme plech s vyšším okrajem. Pokryjeme těstem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. V předehřáté troubě pečeme cca při 175 °C asi 30 min.
2
Velmi rychlý a naprosto univerzální recept.
3
Místo ovoce je možné použít tvarohovou náplň s rozinkami, rybízem. Fantazii se meze nekladou. Zajímavou chuť získáte použitím kypřicího prášku do perníku např. pod jablka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Maida
|25. 5. 2005 21:44
Gabino, a pak to všechno smícháte dohromady a máte z toho takové drobení. (Já tedy používám cukr krupici.) Je to pravda, kdo běžně vaří a peče, tak mu to ani nepřijde. Já si třeba vzpomínám, že jsem šílela, když bylo u receptu napsáno "jako přílohu podáváme špenát, který připravíme běžným způsobem". No jo, ale co je běžný způsob jsem se nikde nedočetla - v kuchařce to nebylo (mám na mysli zmražený špenát) a není to ani na obalu.
Jana Tichá
|25. 5. 2005 17:41
Gabino, do základní drobenky se dává práškový cukr, máslo a hrubá mouka. A to v takovém poměru, aby mouky bylo nepatrně víc. Např. 60g. másla, 60g. práškového cukru, 80g. hrubé mouky.
Gabina S.
|24. 5. 2005 22:40
Vsichni vsude pisou "...posypeme drobenkou...", ale jak se ta DROBENKA dela a z ceho? Mohla byste byt tak laskava a napsala mi recept na drobenku? Dekuji Gabina