Vyšperkujte oblíbené pečené kuře nádivkou z pečiva, bílkového sněhu a nezbytných bylinek. Přidejte restovanou zeleninu - mrkev, fazole, brokolici a kadeřávek - a uvidíte, jak se všem budou sbíhat sliny.
Pečivo nakrájejte na kostičky, nasekejte petrželku, z tymiánu otrhejte lístky. Vše dejte do mísy, promíchejte, zalijte rozpuštěným máslem a mlékem, ochuťte solí a pepřem. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte do mísy a promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do základu nádivky.
Kuřata omyjte včetně břišní dutiny, důkladně je osušte a naplňte nádivkou. Neplňte je až po okraj, nádivka během pečení nabyde. Kuřátkům svažte nohy, potřete je máslem, osolte a dejte do pekáče. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut.
V průběhu pečení podlijte trochou vody a průběžně přelévejte výpekem.
Zeleninu očistěte a mrkve podélně rozkrojte. Do hrnce s vroucí vodou dejte nejprve mrkve, po třech minutách fazolky a stonkovou brokolici. Po dvou minutách varu vše sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
4
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a dejte do ní všechnu předvařenou zeleninu i kadeřávek. Restujte, dokud zelenina nezačne chytat barvu, postačí pár minut. Dochuťte solí a pepřem. Na každý talíř dejte restovanou zeleninu, půl baby kuřátka s nádivkou a vše přelijte výpekem.