1. Mřížku v troubě umístíme do spodní třetiny a předehřejeme na 180°C. Dvě stejně velké 15 cm dortové rozevírací formy vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2
2. Mouku, sůl a prášek do pečiva si prosejeme na kus pečícího papíru. V robotu utřeme máslo, až je měkké a krémové. Přisypeme cukr a pokračujeme ve šlehání, až je krém lehký a nadýchaný. Přidáme po jednom vejce, snížíme obrátky roboru na minimum a vsypeme zbývající suché ingredience.
3
3. Těsto rozdělíme do připravených forem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 min. dozlatova.
4
4. V menším kastrůlku se silným dnem rozpustíme na mírném plameni máslo s čokoládou. Ve střední misce smísíme práškový cukr s mlékem a vymícháme dohladka. Vlijeme rozpuštěnou čokoládu, promícháme a posadíme misku do jiné mísy naplněné studenou vodou.
5
Pomocí stěrky mícháme tak dlouho, až je poleva dost tuhá, aby se dala roztírat. Čtvrtinou poleva pomažeme horní část jednoho korpusu, spojíme a pomažeme dort zvrchu a kolem dokola z vnější strany. Úplně nakonec ozdobíme strany nahrubo nasekanými ořechy.