l
červené víno
(Červené je lepší, ale jde i z bílého)
200
g
cukr krupice
500
g
citron
(Nebo 2 dcl citronové šťávy)
Postup přípravy receptu
1
Smícháme slivovici s vínem, osladíme a rozmícháme. Nakonec přidejte šťávu z citrónů. V uzavřených lahvích necháme 4 týdny stát! Že to vypadá divně? Počkejte až okusíte. Nesmí se to nechat před ženskýma jinak zmizí za chvíli!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|13. 11. 2007 20:34
Vzhledem k množství alkoholu bych považovala dotaz, zda je vhodné pro děti, poněkud bezpředmětný. :-)
ja ja
|13. 11. 2007 12:28
je to vhodné pro děti-?
chaky
|4. 7. 2007 14:31
Zajimalo by mne zda je potreba dat to odstat do lednice, nebo jestli to muze byt v teple ... Ta slivka by to asi mohla zakonzervovat, ale zase to vino s cukrem ...
Irena
|15. 3. 2005 09:04
Tak jsem to včera taky namíchala a jak přímo nesnáším slivovici, ten mix mi docela chutnal hned, tak nevím jestli něco za ty 4 týdny zbude.
Pavel Holeček
|11. 3. 2005 13:21
Ano,je to vše za studena,jen vše pořádně rozmíchejte.To pití je paní Pavlíno pro ženský.Dědkům tu slivovici přeci seberete!
Pavlína
|11. 3. 2005 10:53
To je pití i pro dědky ??? když to před babama schováváte ??? :)))
Alena
|11. 3. 2005 10:27
Ten cukr se zamíchá a zastudena nechá rozpustit? Jo a co rum místo slivovice to by taky nebylo špatný ???
Pavel Holeček
|11. 3. 2005 10:13
S vodkou jsem to nedělal,ale myslím si že se momentálně nejedná pouze o alkohol,ale o chuť slivovice.Já jsem to dělal z obyčejné z obchodu za 110,- korun.Jinak,ale vyzkoušejte a napište.
Vladka Peková
|10. 3. 2005 12:51
Pane Holec i já jsem zvědavá jak to bude chutnat.Už se na to těším odpoledne začnu na té věci prcovat za 4 týdny napíši jak to chutná.vladka
Zdena
|10. 3. 2005 11:44
Co kdyby se tam dala vodka místo slivovice ? Myslíte že by to bylo taky dobrý ??
Marcela Vrabcová
|9. 3. 2005 18:17
Pane Holecek, vy teda dneska ale mate napady. :-) Uz se moc tesim na tu dobrotu.