• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Babské kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 6
      ks brambory 5-6 větší
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička vegeta
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks houska případně rohlíky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 150
      g uzená slanina
    • 1
      dl mléko nebo voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Vznikne nám bramborákové těsto (bez mouky).
2
V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem, nebo vodou. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí.
3
Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolu, trošku ho přitlačíme (dosáhneme toho, že kuře si vytvoří jakési "hnízdečko"). Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměr měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem

Smetanové kuře pečené (nejen) s…

Moravské kuře

Moravské kuře

Kuře na paprice

Kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Já na | 11. 7. 2015 21:05

    Výborný recept. Vážně jsme si pochutnali mňam a rozhodně budu dělat častěji.. :-) :-) :-)

  • Anisekiel | 19. 1. 2015 18:36

    Výborné! Nemohu si vynachválit, recept jsem přeposlala i spolupracovníkům a všichni si mneme bříška od radosti a spokojenosti! Mňamka...posílám moc pochval za receptík

  • Marian | 13. 4. 2014 12:03

    Tak prave je v troubě. Pred chvili jsem kure otacel a ochutnaval a vypada to dost dobre :-) ..supr recept, i kdyz trosku pracnejsi - ale stoji to za to :-)

  • Pavel | 29. 11. 2013 01:03

    Dělal jsem to už dvakrát a pokaždé ladný ohlas:-) Fakt super! Dávám to se zelím a do toho zelí trošku salniny, co mi zbyla:-)

  • Denisa Černá
    Denisa Černá | 15. 4. 2013 13:37

    Kuře bylo výborné, jen bych doporučila naporcovat ho na menší části, aby bylo dřív hotové. Bramborová směs se mi totiž ke konci dole už dost upekla.

  • Hili | 4. 11. 2012 12:50

    Tak to je opravdu lahoda <3 moc dobré, všem chutnalo !!

  • Marta | 18. 2. 2011 14:18

    Tak jsem hledala něco na sobotní oběd a našla toto kuře. Po přečtení všech příspěvků, převážně kladných, až na jeden, jsem se rozhodla ho vyzkoušet. A teda měl úspěch, bylo to moc dobré a příště to zkusím s tím sýrem - mám zařazeno do osvědčených receptů a budu vařit častěji. Takže dávám za 1 ;-)

  • Renata7 | 3. 12. 2010 14:16

    Moooc nám chutná, dělám často. RV

  • Marie Slavíková | 11. 4. 2010 12:48

    Tak jsem dnes vyzkoušela recept a musím říct že všem moc chutnalo,proto dávám 1.Děkuji za bezvadný nedělní oběd.

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 07:27

    Jen chci ještě dodat, že jsem rohlíky vůbec nenamáčela do mléka, vodu z brambor jsem taky neslévala. Rohlíky nasákly i bez toho, nádivka byla nadýchaná a moc dobrá :-)

  • Jarka O. | 15. 3. 2010 19:23

    Včera jsme si moc pochutnali, dávám 1.

  • Květa Štěpánková | 8. 3. 2010 18:14

    Pekla jsem, podle rady nejdříve samotné kuře a opak přidala ostatní, povedelo se, chutnalo, bylo pochváleno.Určitě zopakuji a dávám 1

  • Jana Nováková | 6. 3. 2010 14:28

    Tak hned píšu jak jsem dopadla. Ani po dvou hodinách pečení mi bramborákové těsto nepřišlo dost propečené, stále mělo podivnou konzistenci (přesto že jsem brambory důkladně vymačkala). Ke konci pečení jsem musela péct samotné bez kuřete, protože to už bylo. A chuťově taky nic extra. Na to kolik času a energie jsem na přípravu obědu vyplýtvala, bych to čekala mnohem lepší.Za mě tedy hodnocení nic moc, už vařit nebudu. Oběd mě zklamal a to jsem chtěla manžela potěšit a uvařit něco dobrého:-( Příště musím líp vybírat.

  • Jana Nováková | 6. 3. 2010 13:01

    Prosím o pomoc. Oběd mám v troubě, ale bramborákové těsto mi připadá stále téměř syrové a kuře už upečené. Jak má "bramborák" vypadat?Předem díky

  • jana martanovicova | 5. 5. 2009 11:53

    Ja dávam najprv piecť samotné kura.Po polhodine vyberiem,dám zemiakové cesto a na to naukládam kura a dopekám spolu asi pol hodiny.Tiež sa mi stalo,že sa mi zemiakové cesto pripieklo,ale odkedy to robím takto, tak je to vynikajúce.

  • Anna Vobroučková | 5. 5. 2009 10:12

    Dělala jsem v sobotu k obědu,všem chutnalo,jen to bramborové těsto se trouchu připeklo,než se kuře upeklo,i přesto nic nezbylo.dávám 1

  • Klára Keselyova | 26. 4. 2009 21:25

    Dnes sme mali k obedu. Je to vynikajúce. Musím pochváliť.Bol k tomu čerstvý hlávkový šalát, no proste nemá chybu. dávam 1.

  • Veronika Kouglová | 12. 4. 2009 12:31

    No opravdu velice dobrý recept:-) já sem,ale ještě doladila kuřátko sojovkou a ten nápad s taveným sýrem taky nemá chybu

  • Jana Novotná | 10. 1. 2009 19:03

    Tak jsem právě dojedla, opravdu to nemá chybu, je to vynikající a dávám za jedna. Kdo ještě váhá recept zkusit, radím neváhejte. Nedávala jsem půlky kuřete, ale stehýnka, krásně se propekly a opravdu jsem si mooooc pochutnala. Díky Johanko za tento recept. Jana

  • lenka holejsovska | 6. 1. 2009 13:30

    Bylo to super jidlo ,chutnalo to všem.....jen se mi povedlo zapomenout vymačkat vodu z brambor ,tak to bylo řidší..přístě už nesmím zapomenout....:-))

  • Anonym | 18. 3. 2008 09:57

    khjgkgzzuoi

  • mia | 4. 2. 2008 07:09

    tak tohle nám mooooc chutnalo,dobroučké,příště musím udělat víc té peřiny pro kuře a už teď se těším na reprízu,dávám za 1

  • Petra | 27. 1. 2008 10:50

    Mňamka

  • ggs gsgsg | 22. 1. 2008 19:21

    wgs

  • Karla | 22. 1. 2008 19:19

    Já si myslim ze je to normální.

  • jaja 13 | 19. 1. 2008 14:20

    Vynikající, měli jsme dnes k obědu. Dala jsem víc brambor a místo půlek kuřete jen křidýlka. Pekla jsem asi hodinu na 170 stupňů. Masíčko jsem posypala kořením Zlaté kuře. Moc nám chutnalo.

  • Jana Kutačová | 18. 1. 2008 11:09

    Kuřátko jsem pekla minulý víken d a musím říct,že nebylo babské,ale božské..o))Přidala jsem i pár kousků vepřového masa a o něco málo více brambor,ale výsledek byl fantastický.Aspoň nám tenhle pokrm chutnal moc,i návštěvě:o))

  • Jolka | 12. 1. 2008 08:40

    Tak vidim uz podla nazorov druhych ze to nie je recept na zahodenie.Urcite ho dnes vyskusam.

  • Marti | 24. 12. 2007 19:57

    Tak toto učrite vyskúšam. Už od prečítania to vyzerá lahodne. Rád skúšam nové ale i staré no kvalitné recepty. :-) Mimochodom v komentároch samé dievča tak to poruším aj kuchári sú :-) Tak všetkým dobrú chuť.

  • Alena | 10. 12. 2007 11:58

    Kuře jsem rozporcovala na 4 díly a dala na 20 minut povařit(tím jsem získala i vývar.) Pak jsem teprve kuřecí díly dala na bramborové těsto a tím jsem zkrátila pečení v troubě. Výsledek-všichni si pochvalovali, budu určitě dělat častěji.

  • Lenka Gulden | 26. 11. 2007 22:40

    ahojky vespolek a zdravim predevsim kucharku Johanku, rada bych se zeptala,ostatne to co nejvice potrebuji snad u kazdeho peceni, protoze jsem teprve zacatecnice... kdyz se pece vse dohromady, tedy smes a kuratko, na kolik stupnu mam pect v elektricke troube a jak dlho???dekuji pekne za odpoved, rada bych pekla zitra k obedu, snad se podari dostat odpoved v cas. :o)) pekny den preji. Lenka

  • Renča | 25. 9. 2007 09:50

    Tak jsem ho servírovala těm mím chlapům kuře moc chutnalo ale vylepšila jsem ho trošku! Zkuste do toho bramboráku zamíchat asi 4 trojúhelníčky smetanového sýru nemá chybu!!!!! je to pak jemnější a lahodnější!!!

  • Renča | 23. 9. 2007 13:45

    Recept vypadá dost dobře jdu to zkusit doufám že dostanu pochvalu naboť mám doma dva rozmazlené chlapy napíši jak chutnalo

  • Zdenka Fridrichvá | 28. 8. 2007 11:59

    Právě jsme po obědě a můžu říci výborné dík za recept!!!!!!!!!

  • ajka | 19. 8. 2007 13:23

    prave u nas na obed a asi dostanu pochvalu...jeste papaji

  • Annalise | 7. 8. 2007 14:57

    Tento recept je opravdu výtečný! Opravdu nemám slov, objevila jsem ho tu v zimě a o víkendu jsem ho dělala po osmé...příteli moc chutná - a tomu se jentak někdo nezavděčí...! Klobouk dolů, Johanko

  • Blanka V. | 28. 5. 2007 10:58

    Johanko, myslíte, že tento recept jde i z nových brambor? Píšete, že se má slít šťáva z brambor, tak by to snad mělo jít, ale raději se ptám. Díky za odpověď.

  • Simona Šenkýřová | 27. 5. 2007 10:45

    Naprosto vynikající, nemám slov! A v co nejbližší době dělám znovu :o) Bez problémové, šlo to lehce , jen ta průprava je delší...1!

  • Sarka Honzakova | 10. 3. 2007 20:31

    Vyzkoušela jsem dnes se spodnimi kuřecimi stehny a moooc mi to chutnalo. Diky malym kouskum masa se to upeklo v pohode.

  • Gayane | 23. 1. 2007 05:02

    Recept jsem vyzkoušela a bylo to vynikající,jen bych příště kuře rozdělila na menší kousky

  • Jiřina Neradilová | 23. 7. 2006 16:10

    Bylo to moc dobré, ale kuře bych příště před přípravou naporcovala anebo to udělala jako Karel z Velmezu. Maso se totiž dělalo strašně pomalu a těsto zase docela rychle. Jedli jsme k tomu kyselé zelí.

  • Zuzana Šindlerová | 22. 5. 2006 09:10

    Moc dobré, zase změna. Vítám každý recept z kuřete, dětí mně doma jiné maso nechtějí, někdy mám pocit, že už budu kvokat. Tak jsem s chutí dojedla po nich zbytek bramborákového těsta, doporučuji, dávám 1.

  • Martina S. | 23. 4. 2006 17:51

    Musím se přiznat, že o smíchaném bramboráku s houskovou nádivkou jsem nikdy neslyšela - dnes jsem ale tento recept vyzkoušela a celé rodině moc chutnalo. Nejdříve jsem pekla půl hodiny kuře a poté pekla i s "babou". Jenom se chci zeptat, jestli to někdo nezkoušel třeba i s jiným druhem masa a když ano, tak jak to chutnalo.

  • Petra | 7. 4. 2006 13:38

    Díky za typ na sobotní oběd.Nechtělo se mi péct kuře obyčejně,tohle vypadá jednoduše a chutnné to musí být určitě.Místo Vegety zkusím kořeníčko,které kupuji u naší kamarádky kořenářky - Adamovo žebro a Pampa argentina.

  • Karel z Velmezu | 29. 11. 2005 13:56

    Nejdříve peču asi půl hodiny samotné kuře na 200 stupňů přikryté, pak kuře vyjmu i se šťávou , naleju nádivku, přidám kuře teď už kůží nahoru, poleju výpekem a dál peču do zlatova na stupeň 200. Obojí je výborně upečené, nic se nepřipálí.

  • darina knotova | 6. 10. 2005 12:34

    Tento recept jsem vyzkoušela,byl bobrý, jen se mi nepodařilo skloubit společné dopečení kuřete a bramboráku.

  • Míra Mikolášek | 15. 9. 2005 19:26

    když píšou samá děvčata přidám i já svoje trochou do mlýna.Protože rád vařím tak mě tento recept zaujal a mám hned oběd na neděli.doufám že to neskoním a neupíchnu si ostudu i před mamkou kterou jsem pozval.Tím to děkuji za skvělej nápad.Míra

  • Johanka K | 2. 9. 2005 09:38

    Maidi, bez obáv, nič nespálite, iba treba dobre vymastiť pekáč, na ktorom sa zmes pečie. Táto dávka je na stredný pekáč. Bramborákového cesta by malo byť asi toľko, aby surové siahalo tak o polovice pekáča, pretože pečením sa zvačší jeho objem.Čas na upečenie takého množstva cesta a kurčaťa rozdeleného na polovice trvá rovnako...Pekný deň...

  • Johanka K | 1. 9. 2005 19:19

    Airanko, skoro by som bola zabudla...Toto kurča sa pečie rozdelené na dve polovice.Bramborák vtiahne do seba sós z kurčaťa.Keď som to skúšala bez kurčaťa,nemalo to ten efekt...Ak mrknete na "kuře v peřine"...to je rozdelené na asi osem kúskov a každý z n ich je prikrytý masovou plnkou..ale fantázii sa medze nekladú, može to byť kľudne aj plnka bez masa...skrátka podľa chuti...Tak dobrú...:)J.

  • Maida | 1. 9. 2005 19:14

    Bramborák někdy peču v troubě,ale s kuřetem se bude muset péct déle. Nespálí se těsto?

  • Johanka K | 1. 9. 2005 19:12

    Ahoj, dievčatá...u nás sa to volá aj "kurča na babe" pričom pomenovanie "baba" je krajový názov pre bramborák pečený so slaninou a klobáskou na plechu...Má to výhodu v tom, že spolu sa pečie hlavné jedlo aj s prílohou. Zatiaľ to malo úspech, snáď Vám to zachutí...:)

  • Airan Novakova | 1. 9. 2005 18:17

    Johanko, muj manzel mi nedavno vypravel jak jim babicka pripravovala kure (z setrnich duvodu nakrajene na 8 dilu) v nadivce a koukam uz je tady recept:-)) Myslim, ze ho tim hodne prijemne prekvapim a pripomenu detstvi, Diky moc za inspirace.

  • marie krejzarova | 1. 9. 2005 18:10

    Tento recept je super.Jdu na to.Snad zbude ještě na zítra.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Houska Kmín Kuřecí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Uzená slanina Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Salát Caprese

Salát Caprese

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

111
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
93
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
90
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
64
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
64
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Bábovka ze zbylých bílků
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
Bábovkový dort
Bábovkový dort
Baby karotka s masovými nudličkami - nakládaná minutka
Baby karotka s masovými nudličkami -…
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím česnekem a…
Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou
Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou
  • Recepty.cz
  • Babské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact