balení
čokoláda - mléčná
1-2 DO TĚSTA ZBYTEK POLEVA
1,50
hrnek
polohrubá mouka
4
lžíce
vanilkový pudink
prášek do pečiva
1
balení
kokos
1
lžička
mandlové aroma
10kapek
1
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Ve větší míse smícháme mouku, mléko, vajíčka, cukr, kypřící prášek a olej a smícháme v polotuhé těsto.
2
Nadrtíme čokoládu a rozdělíme na dvě poloviny, jednu smícháme s těstem.
3
Přidáme mandlové aroma, a větší část kokosu a necháme chvíli ustát.
4
Vymažeme formu máslem ( nejlépe plochou dortovou oddělitelnou ode dna ),
5
a vysypeme předpřipravenou směsí mouky a zbytku kokosu
6
.Vylijeme první polovinu těsta ( Světlé )
7
Do zbylé části přidáme standardní kakaový prach a trochu instantního kakaa pro chuť, přidáme do formy.
8
Pečeme při 180°C cca 30-45min.
9
Zbylou čokoládu mezitím rozehřejeme na páře, a přidáme malý kousek másla.
10
Po dopečení ihned poléváme čokoládou po celé ploše a necháme mírně ochladit. Při oddělování od mísy doporučuji nůž. Vznikne tak decentní okraj na který napadá zezlátlý kokos z formy a tak je hotovo i jemné zdobení. Dobrou chuť :)