Bílky našleháme s trochou soli, pak přidáme vše ostatní, už nešleháme, jen opatrně do sněhu zabalujeme. Nakonec přidáme olej. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané větší bábovkové formy. Pečeme zpočátku na 150 °C asi 15 min., potom zmírníme na 100 °C a dopečeme asi dalších 15 min, až se vpíchnutá špejle nelepí. Oproti ostatním bílkovým bábovkám tahle neklesne a je dost velká. Můžeme péct i jako řezy na plechu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Šlapáková
|24. 7. 2010 08:40
Je to stejné jako Bílkový chlebíček, ale z více bílků.Dobré. Někdy do těsta nakrtájím sojovou tyčinku, zbytky jakýchkoliv i plněných čokolád. Všem to chutná.