• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka ze zakysané smetany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 120
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • kakao nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Do poloviny těsta můžeme vmíchat kakao nebo ořechy. Pečeme zvolna (cca 160 °C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 8. 2016 11:05

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je nutné dodržet počet vajec. 6 mi připadá vcelku dost, dala jsem tři a bábovka je výborná...

  • Jitka | 23. 8. 2016 11:05

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je nutné dodržet počet vajec. 6 mi připadá vcelku dost, dala jsem tři a bábovka je výborná...

  • jana | 1. 3. 2015 14:35

    Delka peceni? :-\

  • Lenka | 14. 6. 2014 17:54

    Bábovka je výborná.Přidala jsem hrozinky v rumu a paráda. ;-)

  • Petr | 10. 5. 2014 16:24

    Pridal jsem trochu citronkury a najemno nakrajene jahody. Bomba!!!!

  • engi | 22. 10. 2013 12:54

    Bábovka...famózní, děkuji za recept. Dala jsem na rady a přidala jsem o 50g více cukru ( moučkový nekupuji, rozmix. si obyčejný a takové množství které zrovna potřebuji :D )

  • jarunka21
    jarunka21 | 4. 11. 2012 21:52

    Báboka je ozkoušená a je opravdu moc dobrá, přezdíváme ji "mokrá bábovka", protože není opravdu tak vysušená jako klasická. Též doporučuji dát více cukru ;-)

  • Eva | 17. 5. 2011 16:43

    Je výborná, ale kdo má rád sladší přidat trochu cukru :-)

  • Tereza | 27. 4. 2011 11:35

    Vyzkoušela jsem anemá chybu,je krásně vláčná, není vysušená,prostě mňamka :-*

  • Danča | 15. 2. 2008 14:32

    Recept jsem vyzkoušela, bábovka je výborná a jednoduchá. Jen se mi to zdálo málo sladké, musela jsem přidat cukr. Tí smetany tam má být opravdu jeden kelímek. Do poloviny těsta jsem přidala koako s mletými lístkovými oříšky a nemělo to chybu.

  • Jana Cz. | 18. 3. 2007 20:39

    je to klasický kelímek, nevím teď z hlavy jestli je to 250 ml, ale asi jo

  • Anonym | 12. 3. 2007 18:04

    doufám že 1 kysa. smetana znamená 250ml...jestli ne , tak se to asi mo cnepovede....no du to zkusit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Bábovka ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact