• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka z vaječného likéru
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka z vaječného likéru

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka z vaječného likéru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,25
      l vaječný koňak

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme, nalijeme do formy a upečeme. Těsto se může zdát řidší, ale nevadí, výsledek bude skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kamka | 5. 9. 2015 12:45

    na snídani dobrá

  • Vlasta | 17. 5. 2014 17:23

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli upečenou bábovku hned vyklápíte nebo necháváte vychladnout ve formě, děkuji za odpověď

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 12. 5. 2013 08:38

    Bábovka byla dobrá, ale hodně mastná. Pekla se strašně dlouho. Návštěvě moc chutnala. Děkuji na výborný recept určitě budu dělat častěji než jednou. Ale doma dělám podobnou a nepeču jí tak dlouho. Je upečená rychle. Takže dávám velkou 1**. Jirka :)

  • sim.tyl. | 23. 4. 2013 11:07

    naprosto výborná, budu jí dělat často :-)

  • Barbarelka | 13. 2. 2013 10:41

    Vynikající!!!včera už se dojídal poslední kousek a o pul noci abych jí udelalaznova na ráno:-)

  • nama | 4. 10. 2011 17:08

    výborná ! za 1, všem moc a moc chutnala ! díky za recept

  • miska | 5. 9. 2011 00:17

    jo a a to tmave teso naliji do formy,trocha to vidlickou po povrchu smicham, Jo a pecu ji na 150 cca 75minut!!! Troska sice popraska,ale je uzasna,opravdu doporucuji <3 :-)

  • miska | 5. 9. 2011 00:13

    delkam tu samou babovku,jen s obenou, ze tam misto hladke mouky dam 125 solamzli,a 2/3 testa naliji do formy a do zbyle casti pridam rozteklou cokoladu na vareni do ktere pridam 50gmasla,je to uzasny!!! :-) :-)

  • anonym | 11. 7. 2011 16:05

    vaječný likér????????????no fůůůůůůůj to dělat nebudu!

  • anonym | 11. 7. 2011 15:57

    To je nejlepší bábovka. budu jí dělat :-)

  • alenaeb | 1. 6. 2011 19:51

    Dnes jsem udelala-a je mooooc dobra-zase predam recept dal mmym kolegynkam!

  • pepibubu | 24. 3. 2011 08:11

    Jednoduchá, výborná! A kamarádka, která má ING z chemie mne ujistila, že pečením se alkohol z koňaku vypaří, takže ji můžou i děti :-)

  • elie | 20. 1. 2011 18:07

    <3 <3 <3 <3 <3

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 11:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 13:39

    To víš, jsem zlá macecha :-D :-D

  • Simča S.
    Simča S. | 29. 11. 2010 13:30

    Ladienko, ty těm dětem ubohým nic nedopřeješ...... <3 <3 <3

  • Ladia
    Ladia | 28. 11. 2010 22:10

    Zas pro děti :'( kde je střílecí smajlík?

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 15:00

    Opravdu 1 litr koňaku :-\ ?

  • Zdena z JM | 2. 5. 2008 09:46

    Zkuste místo 1/4 l oleje a 1/4 l vaj.koňaku dát 1,5 dcl oleje a 3,5 dcl koňaku. Bábovka bude méně tučná a koňak bude víc cítit. Já dávám ještě místo hl. mouky Solamyl (nebo jinou škrobovou moučku). Bábovka je jemnější. Jinak je výborná, dávám 1.

  • Diana | 9. 3. 2006 18:22

    Báječná a lahodná bábovka. Má jemnou a lahodnou chuť a je báječně žlutá a chutná po vaječném koňaku. A alkohol je v ní dost cítit. Myslím, že ani po upečení alkohol z bábovky nevyprchal. Do těsta jsem ale dala jen 150 g moučkového cukru, 4 vejce a pouze 100 ml oleje. A sníh jsem přimíchala až nakonec. A ještě jsem do těsta přimíchala nastrouhanou čokoládu. Pekla jsem při 180 C asi 55 minut.Skvělá bábovka a báječně chutná s Advokátskou kávou /viz. Nápoje/.

  • Lenka S | 28. 8. 2005 13:50

    Když se těsto nalije na plech a po upečení a vychladnutí se poleje čokoládovou polevou, jsou z toho vynikající a krásně vypadající řezy.

  • Lubor | 28. 8. 2005 00:04

    Fleur má pravdu

  • Fleur | 27. 8. 2005 11:11

    Dalibore, každý recept možná pochází z nějaké knihy., ale mezi kuchařkami se předává, dá mi ho kolegyně v práci, já ho udělám, chutná mě, tak ho dám další kamarádce atd. a jedna ho může napsat sem aby se podělila s ostatními čtenáři a samozřejmě neví z jaké je knihy, protože kazdou kuchařku nemá prostudovanou.... To je pořád stará pohádka, která se tu řeší, kdo je autor, ale myslím, že to nemá smysl.

  • Dalibor | 25. 8. 2005 18:16

    Ano, je výborná, nic jiného nepeču. Smutné je, že pochází z knihy od Dr. Oetkera "Šejkrované moučníky" a není to zde uvedeno.(Ne, opravdu nejsem s touto firmou spolčen)

  • Gabi | 28. 10. 2004 17:43

    tento recept jsem vyskoušela a je vynikající. Vaječný likér je krásně cítit. Přidala jsem i do 1/3 kakao a je to také dobré. Doporučuji.

  • Pája | 9. 7. 2004 15:02

    Tento recept mám vyzkoušený a je vynikající. Jen bych všechno nemíchala dohromady, ale postupně, tedy: žloutky utřít s cukrem, postupně zamíchat ostatní suroviny a nakonec přidat sních z bílků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vaječný koňak Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

36
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
25
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický…
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bábovka z roku 1900
Bábovka z roku 1900
Bábovka z tvarohu
Bábovka z tvarohu
Bábovka z vaječného koňaku
Bábovka z vaječného koňaku
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
Bábovkový dort
Bábovkový dort
  • Recepty.cz
  • Bábovka z vaječného likéru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact