na snídani dobrá
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli upečenou bábovku hned vyklápíte nebo necháváte vychladnout ve formě, děkuji za odpověď
Bábovka byla dobrá, ale hodně mastná. Pekla se strašně dlouho. Návštěvě moc chutnala. Děkuji na výborný recept určitě budu dělat častěji než jednou. Ale doma dělám podobnou a nepeču jí tak dlouho. Je upečená rychle. Takže dávám velkou 1**. Jirka :)
naprosto výborná, budu jí dělat často :-)
Vynikající!!!včera už se dojídal poslední kousek a o pul noci abych jí udelalaznova na ráno:-)
jo a a to tmave teso naliji do formy,trocha to vidlickou po povrchu smicham, Jo a pecu ji na 150 cca 75minut!!! Troska sice popraska,ale je uzasna,opravdu doporucuji <3 :-)
delkam tu samou babovku,jen s obenou, ze tam misto hladke mouky dam 125 solamzli,a 2/3 testa naliji do formy a do zbyle casti pridam rozteklou cokoladu na vareni do ktere pridam 50gmasla,je to uzasny!!! :-) :-)
vaječný likér????????????no fůůůůůůůj to dělat nebudu!
To je nejlepší bábovka. budu jí dělat :-)
Dnes jsem udelala-a je mooooc dobra-zase predam recept dal mmym kolegynkam!
Jednoduchá, výborná! A kamarádka, která má ING z chemie mne ujistila, že pečením se alkohol z koňaku vypaří, takže ji můžou i děti :-)
<3 <3 <3 <3 <3
Zkuste místo 1/4 l oleje a 1/4 l vaj.koňaku dát 1,5 dcl oleje a 3,5 dcl koňaku. Bábovka bude méně tučná a koňak bude víc cítit. Já dávám ještě místo hl. mouky Solamyl (nebo jinou škrobovou moučku). Bábovka je jemnější. Jinak je výborná, dávám 1.
Báječná a lahodná bábovka. Má jemnou a lahodnou chuť a je báječně žlutá a chutná po vaječném koňaku. A alkohol je v ní dost cítit. Myslím, že ani po upečení alkohol z bábovky nevyprchal. Do těsta jsem ale dala jen 150 g moučkového cukru, 4 vejce a pouze 100 ml oleje. A sníh jsem přimíchala až nakonec. A ještě jsem do těsta přimíchala nastrouhanou čokoládu. Pekla jsem při 180 C asi 55 minut.Skvělá bábovka a báječně chutná s Advokátskou kávou /viz. Nápoje/.
Když se těsto nalije na plech a po upečení a vychladnutí se poleje čokoládovou polevou, jsou z toho vynikající a krásně vypadající řezy.
Fleur má pravdu
Dalibore, každý recept možná pochází z nějaké knihy., ale mezi kuchařkami se předává, dá mi ho kolegyně v práci, já ho udělám, chutná mě, tak ho dám další kamarádce atd. a jedna ho může napsat sem aby se podělila s ostatními čtenáři a samozřejmě neví z jaké je knihy, protože kazdou kuchařku nemá prostudovanou.... To je pořád stará pohádka, která se tu řeší, kdo je autor, ale myslím, že to nemá smysl.
Ano, je výborná, nic jiného nepeču. Smutné je, že pochází z knihy od Dr. Oetkera "Šejkrované moučníky" a není to zde uvedeno.(Ne, opravdu nejsem s touto firmou spolčen)
tento recept jsem vyskoušela a je vynikající. Vaječný likér je krásně cítit. Přidala jsem i do 1/3 kakao a je to také dobré. Doporučuji.
Tento recept mám vyzkoušený a je vynikající. Jen bych všechno nemíchala dohromady, ale postupně, tedy: žloutky utřít s cukrem, postupně zamíchat ostatní suroviny a nakonec přidat sních z bílků.