• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bábovka z vaječného koňaku
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka z vaječného koňaku

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 143
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka z vaječného koňaku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce velká
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g rozinky předem namočených osušených
    • strouhanka na vysypání formy
    • 400
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml vaječný koňak
    • 100
      g nasekané ořechy nebo mandle (nemusí být)
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme rozinky a sekané mandle nebo ořechy. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme při 175 °C cca 50 minut.
2
Upečenou ještě vlažnou bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kklára | 14. 1. 2015 10:35

    Nedávala jsem do bábovky rozinky, pouze nasekané ořechy (různé druhy) a musím uznat, že je naprosto luxusní. Strašně moc nám chutná. Akorát by stačila půlka dávky, z tohohle množství jsem měla bábovky téměř dvě :-)

  • Verča | 11. 1. 2012 19:37

    Přidala jsem kousky čokolády a místo bábovky jsem naplnila muffinky :-P a bááječné!!! ( jen jsem dala o 50ml více koňaku) <:-)

  • Jitka Lojková | 9. 12. 2011 23:28

    Úplně úžasná bábovka. Super doporučuji. Dělali jsme bez rozinek a ořechů a polili jsme čokoládovou polevou. Paráda. ;-) ;-) ;-)

  • Jitka Lojková | 9. 12. 2011 23:27

    Úplně úžasně výborná bábovka. Super.

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:39

    Jen jsem dala místo vaječňase rum :-)

  • lilywhite | 9. 11. 2010 20:02

    Díky za recept, bábovka se povedla a byla hrozně dobrá, teda bez těch rozinek, ty nemusím. Je dobré přidat kousek citronové kůry. Jen toho těsta se mi zdálo trochu moc, část jsem ho nakonec dala do menší formy, takže nakonec byly bábovky dvě.

  • Zdenka Kocmichová | 16. 4. 2010 21:13

    U nás nejdříve neprošlo - příliš rumová chuť a odér. Po vyprchání myslím, že chuť i konzistence je velice povedená. Přidala jsem ořechy. Každopádně díky za inspiraci.

  • lada novotná | 31. 3. 2010 10:11

    Je fakt super, dnes jsem místo vaječného dala likér rumové pralinky- taky bomba.

  • Martin Nýdr | 12. 12. 2009 14:20

    Tak teď jsem dopekl...Vše udělal podle receptu.. Jen jsem místo 4 velkých vajec dal 5 menších a rozinky jsem namočil rovnou do vaječňáku... Už při pečení se mi sbíhaly sliny, protože ten koňak opravdu voněl na pul paneláku. Po 50-ti minutách jsem bábovku netrpělivě vyndal a pro jistoto jsem zkusil špejlí, jestli už je.. A nebyla... Tak znovu do trouby a dopéct...po dalších 15-ti minutách jsem znovu vyskoušel a Bylo OK...Protože mně trochu vylezla z formy, tak jsem ji seřízl a otočil na talíř...Odřezky jsem rovnou ochutnal a je vskudku super..

  • Kristýna Novotná | 24. 2. 2009 19:23

    Bábovka je výborná. Dala jsem do ní mandle, rozinky namočné v rumu a kousky čokolády. Ochutnala jsem jak za tepla, tak za studena. Teplá chutnala hodně po vaječném koňaku, ve chladné podobě už nebyl cítit. Ale mně chutnala moc :)

  • Xaverie | 19. 6. 2008 20:44

    Opravdu extra mňamka. Vzala jsem ji na zkoušku do divadla a během hodinky ji kolegové-umělci rozebrali. A jelikož jsem alergická na ořechy nahradila jsem je nasekanou čokoládou na vaření a chutná to báječně.

  • Qra | 6. 3. 2008 12:48

    Výborná recept mám delší dobu vylívám to nejen do bábovkové formy, ale i na rovný plech.

  • -= Rowan =- | 29. 2. 2008 14:41

    Vyborna !!!Davam 1*

  • Markýza První | 22. 2. 2008 20:42

    Nevím kde jsem udělala chybu , ale bábovka byla dost suchá. Tak příště ten vaječnej koňak asi radši vypijem jen tak.

  • Markéta Pivoňková | 21. 2. 2008 10:06

    Já jesm také upekla mnoho druhů, ale jedničkou pro mne zůstává ořechová bábovka. Jak říkám každý má jinou chuť. A navíc když je to bábovka z vaječného koňaku, tak by tam měl být cítit.

  • Hela - | 20. 2. 2008 19:42

    Paní Markéto, vaší odpovědi nerozumím, i když respektuji, že každému chutná něco jiného. Peču poměrně hodně, bábovek jsem upekla minimálně 50 druhů, ale tuhle považuji za nejlepší, proto mě zajímal recept na vaší bábovku, které vy byste dala 1. Byla bych ráda, kdyby i vy jste přinesla svou kůži na trh.

  • Markéta Pivoňková | 20. 2. 2008 11:36

    Paní H udělejte si jakoukoliv jinou bábovku a třeba najdete nějakou lepší. A každému chutná něco jiného.

  • Jirka Vařečka | 16. 2. 2008 18:51

    Tak jsem včera dělal , kdo ten recept vymyslel musí být BŮH ne že bych byl pověrčivýj ale byla božská :-) jen se musí déle pect já jí pekl v silikonové formě ( super věc ) 170 stupňů 70 min a možná by ještě 10 min snesla . Děkuji autorovi - 1*

  • H | 16. 2. 2008 13:08

    Paní Markéto, byla byste od té dobroty a vložila sem recept na bábovku, které vy sama byste dala 1 ? Ten váš recept by mě velmi, velmi zajímal.

  • Markéta Pivoňková | 15. 2. 2008 19:37

    Bábovkuj jsem pekla stím, že se mi zdálo také moc oleje, ale výsledek mě překvapil. Sice se peče o něco déle než ostatní bábovky, ale opravdu není tak suchá. Akorád ten vaječňák tam není moc cítit. Ale je rychlá a dobrá, já dávám za 2.

  • Kabuska | 3. 2. 2008 09:42

    Fakt jednička, díky za recept

  • Iris | 28. 1. 2008 11:05

    Bábovka je velmi nadýchaná, jemná, prostě výborná. Nahoře jsem ji ještě potřela tvarohovou směsí jako na Míšařezy. Dávám 1.

  • SVETULA | 27. 1. 2008 13:43

    NENI SPATNA, VLACNA A S KONAKEM MA ŠMRNC, CHUTNÁ, LEHKÁ, KŘEHKÁ, ALE ZÁROVEN SE NEROZPADA, DÁVAM JEDNOTKU A PEČU NADALE

  • Jarka Mastilová | 25. 1. 2008 21:08

    Také jsem vyzkoušela tuto bábovku a přikláním se ke všem kladným komentářům.Je opravdu moc dobrá a dávám 1.

  • Jarka Mastilová | 25. 1. 2008 21:08

    Také jsem vyzkoušela tuto bábovku a přikláním se ke všem kladným komentářům.Je opravdu moc dobrá a dávám 1.

  • Linda Klein | 21. 1. 2008 12:54

    Vyborna babovka! Velka, vlacna, vonava, chutove skvela :-))

  • Andrea | 20. 1. 2008 11:51

    Babovka je opravdu vyborna!Dekuji za recept!Hodnotim za 1!!!

  • jitka podarilova | 18. 1. 2008 20:49

    Tato bábovka je opravdu výborná. Vřele doporučuji. Je velice chutná a nádherně voní.

  • Andrea Kadlčková | 16. 1. 2008 20:27

    Zkusila jsem a mocmoc děkuji za recept. Poprve se mi bábovka povedla a mohu říct, že to i chutná jak bábovka. Těším se, až se blýsknu před návštěvama. Pekla jsem v silikonové formě v horkovzdušné troubě, ke konci jen na 150 stupňů a jásám

  • Zdeňka ze Z | 15. 1. 2008 11:48

    Výborná bábovička. Taková dobrota nemůže urazit žádnou návštěvu. Díky za recept.

  • Hejdina Lhotrová | 15. 1. 2008 09:35

    super, vláčná, voňavá, nedusí

  • Petra T. | 7. 1. 2008 19:17

    super dělala jsem dnes a na zítra nic nezbylo. dávám za 1. Díky za super recept

  • Lenka Cvejnová | 7. 1. 2008 14:28

    Dělala jsem přesně podle receptu, jen vaječný koňak byl s nádechem ořechů. Těch jsem ostatně dala do bábovky více a výsledkem byla nepřekonatelná dobrota, která zmizela během víkendu. Dávám 1.

  • Vladka | 5. 1. 2008 17:03

    Dneska jsem delala a musim rict, ze nam nechutnala. Vsechny babovky jsou tak trochu suche, ale tuto jsme muselu opravdu hodne "zapijet". Opet se vracim k memu staremu,osvedcenemu receptu. Vkladam do receptu-Babovka z Dolomit.

  • Misa | 26. 11. 2007 13:52

    Mám dotaz, je pravda že pečením se všechen alkohol odpaří? Mohu dát takovouhle bábovku dětem?

  • Dáša | 21. 11. 2007 22:04

    Právě jsem ji vyndala z trouby a musím říct, že je opravdu vynikající. Všechny chuťové buňky dávají 1 s * :))

  • Laurina | 5. 11. 2007 19:58

    Určitě lze odebrat trochu oleje, ale bude sušší

  • Martina Marťásek | 3. 11. 2007 08:51

    Prosím , chtěla bych dnes tu bábovku upéct a potřebovala bych , aby se mi povedla - čekám návštěvu . Zkoušel někdo ubrat toho oleje ???? Poradíte ? :-)

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 00:43

    Tady ta bábovka mě velice zaujala , jsem ujetá na kakao , takže ji asi udělám hnědou . Jen bych se chtěla zeptat , je možné ubrat toho oleje a nahradit ho třeba mlékem ? Má s tím někdo zkušenost ? Ale čtvrt litru oleje mi přijde opravdu moc . . . Děkuji :-)

  • richard scherkl | 27. 10. 2007 20:30

    Recept na bábovku jsem měl už hodně dlouho, nějak mi tam ale vypadl olej, takže jsem to nikdy nedělal, až poté, co jsem narazil na tyto stránky, jsem si ten olej doplnil. Bábovka se mi vždycky zdála moc drahá, ale co jsem si přečetl komentáře, musel jsem jí hned udělat. Bábovka je moc dobrá a byla hned pryč!

  • Fleur | 18. 6. 2007 20:10

    Zito to jste vymyslela úplně nový moučník, gratuluji, vyzkouším

  • Pája | 18. 6. 2007 13:48

    To Zita: No jo, ale to už pak nemá s bábovkou z vaječňáku nic společného.

  • Zita Matejkova | 18. 6. 2007 10:19

    Takže jsem přidala kakao,lžičku mleté kávy,2lžíce rumu,upekla na plechu.Nahoru jsem dala ušlehané 2 kokosové krémy od Oetkera,přidala kokos a smíchala s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.Nakonec pocákala tmavou čokoládou a chutnolo to jako pravé eskymo.Lahoda!!Dávám za 1!

  • lenka žilková | 9. 6. 2007 12:42

    Moooc dobrá

  • jana | 8. 6. 2007 11:47

    ja vymazávám formy rozpuštěným sádlem a vysypávám strouhankou.... zatím jsem nikdy neměla problém s vyklopením.....

  • ilona nova | 1. 5. 2007 20:09

    Nikdy se mi nic nepřichytilo.Ale díky mé tetičce,která mi kdysi poradila,,Vymazávej cokoliv pouze sádlem protože neobsahuje žádnou vodu a vysypávej polohrubou moukou,,.A mě to funguje už přes dvacet let.

  • Markéta Valentíková | 4. 4. 2007 13:37

    Děkuji Di za osvědčený postup :o) Sice je trošku pracnější, ale zkusím to. Když jsem pekla bábovku z tyčinky Margot, tak nepomohla ani utěrka namočená do studené vody, zkrátka nic. Dám vědět, jestli jsem na to tentokrát vyzrála! :o)

  • Anonym | 30. 3. 2007 12:47

    Nejlepší zkušenosti mám s vymazáním formy sádlem a vysypu hrubou moukou.

  • Lenca | 30. 3. 2007 12:15

    Mam teflonovou a sklenenou formu babovek. U teflonove nemam zadny vetsi problem, ale u sklenene formy vymazavam vetsim mnozstvim hery a velmi dukladne (vetsi vrstva). Vyklapim okamzite a nemam problem. Pokud se babovka preci jen v nejakem miste drzi tak ji necham otocenou a prehodim na ni mokry hadr a ona si vypadne.

  • zita matejkova | 30. 3. 2007 09:32

    Po upečení na ní dávám utěrku namočenou do studené vody a nechám 10 min.odpočinout,určitě jí vyklopíte.

  • Di | 30. 3. 2007 09:16

    Fuj, odchlípne!

  • Hana Rožníčková | 30. 3. 2007 08:54

    A já měla dojem, že se teflonová bábovka nemusí vymazávat, nebo je to jinak???

  • Di | 30. 3. 2007 08:49

    Markéto, mám jeden osvědčený postup, který jsem vytvořila zkombinováním postupů starší generace. Je zaručený a už jsem ho tu dávala k lepšímu, ale byla jsem některými odsouzena pro zpátečnictví. Mám obyčejné plechové formy a pokud nemohu použít pečící papír postupuji následovně: Formu vymažu rozehřátým máslem a dám do lednice. Před nalitím těsta vyndám, vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou. Po upečení rozhodně nevyklápím hned - formu položím třeba na hrnec, aby chladla - můžete ji ještě zakrýt papírem nebo utěrkou. Uvidíte, jak se Vám po určité době těsto samo odchlýpně od stěn - pak je ten pravý okamžik na vyklopení. Těsto může ve formě klidně zcela vystydnout. Přeji Vám úspěšné vyklopení dobré bábovky.

  • Markéta Valentíková | 30. 3. 2007 08:36

    Čím je nejlepší vymazat bábovkovou formu? Mám doma teflonovou a většinou se musím hodně snažit, aby mi bábovka vypadla :o( Prosím poraďte. Používala jsem Heru nebo máslo a vysypala strouhankou, kokosem.. Chystám se na tuto vaječňákovou, tak bych chtěla aby se povedla.

  • Milena Odrášková | 14. 3. 2007 18:08

    hned jsem zkusila recept a dávám za jedna moc dobrá vaječní likér jsem tam dala banánovej nemá to chybu

  • SV | 18. 2. 2007 12:00

    Doma jsem měla jenom karam. likér, tak jsem ho použila místo vaj. koňaku a bylo to dobréééé.Trošku zvláštní chuť, ale jinak OK.

  • Blanka L. | 4. 2. 2007 21:33

    dělám ji bez rozinek a ořechů, ale zato do části dávám kakao.Pekla jsem 20 min. na 175 st. a 20 min. na 160 st a byla upečená ažaž. Příště ji vyndám z trouby ještě o něco dřív. Chuťově je výborná!

  • Anonym | 11. 12. 2006 18:49

    Moc dobrá, krásně voňavá

  • Věra komínková | 27. 11. 2006 15:03

    je fakt nejnej jen se po ni u nás zaprášilo dá ji přopravovat další variace a tak je po každé jiná,ale stále stejně dobrá. Recept jsem už předala dálším a samá chvále

  • Lenka | 2. 9. 2006 21:14

    Zase jednou skvělý recept.Receptů na bábovku mám hodně,ale tenhle je opravdu skvělý.Do těsta jsem dala na hrubo nastrouhané ořechy a bylo to fajn.Dospělým bábovka moc chutnala.Děti,nezkažené alkoholem,bábovku odmítly.Prý je ho tam hodně.Ŕíkám,nezkušení.

  • ajina | 1. 9. 2006 19:19

    moc dobrá

  • Aja | 5. 8. 2006 13:06

    Přidávám do bábovky nasekanou marcipánovou čokoládu a sušené brusinky

  • Anonym | 1. 8. 2006 19:00

    Přidala jsem do ní maliny a sekanou čokoládu a byla to bašta

  • Pavlína Š. | 31. 7. 2006 18:02

    Bezvadný recept, po bábovce se jen zaprášilo. Fakt vynikající. Dávám za jedna.Děkuji za typ vysypat formu kokosem. Super:-).

  • Alina | 6. 6. 2006 19:59

    Do mufinek s nasekanými mandlemi a čokoládou je moc dobré

  • Turča | 5. 6. 2006 12:45

    No nádhera:o) Dělala jsem na plech a byla za 15 min hotová. Snědla se za odpoledne.

  • Zdena z JM | 5. 6. 2006 06:26

    Já jsem ji vůbec neměla suchou,naopak byla krásně vláčná.Ale na můj vkus příliš sladká.Příště uberu cukru.

  • Soňa | 4. 6. 2006 20:34

    50 minut pečení bylo moc, bábovka byla trošku suchá, ale chuťově výborná.Příště budu troubu více kontrolovat a bude to OK.

  • Fleur | 2. 6. 2006 19:31

    Klidně vysypejte kokosem, já to taky tak dělám, nezhořkne

  • Jana z VM | 2. 6. 2006 10:50

    Běžně vysypávám bábovkovou formu kokosem, nic se s ním nestane, bábovka krásně kokosem voní !!

  • Jana Helanova | 1. 6. 2006 23:06

    Myslíte, ze by se dala bábovková forma místo strouhankou vysypat kokosem? Bojím se, aby třeba nezhořknul nebo tak. Děkuji

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:41

    Pekla jsem v mufinách a jsou dobré

  • Anina | 29. 5. 2006 19:16

    Včera sem upekla podle tohoto receptu ,jako chlebíček ,na sváču do školy. Je fakt po ochutnání vynikající, ale hlavně se nemusí pro zvýraznění chuti polévat a dozdobovat. Dětinky nejsou umazané hned po sváče,to zvládnou pak až u oběda.

  • Jájína | 28. 5. 2006 18:45

    ...a že znám moře receptů na bábovky,tak tenhle vede!

  • Andulka Kubíčková | 28. 5. 2006 12:28

    Vynikajici:)

  • Erinka | 28. 4. 2006 10:12

    Byla výborná!!!!!!!!!

  • Nilda | 12. 4. 2006 20:45

    Z těsta je krásný beránek

  • Jezinka | 12. 4. 2006 18:35

    Je výborná, měla velký úspěch a jako začínající kuchařka jsem si opravdu šplhla.

  • Anonym | 8. 4. 2006 20:06

    Jdu ji zkusit,potom řeknu..

  • Anonym | 16. 3. 2006 13:35

    Dělal někdo z tohoto těsta někdy beránka na Velikonoce? Prosím podělte se

  • Renata H. | 27. 2. 2006 16:09

    Dělala jsem ji včera a je vynikající.Nádherně voní a moc všem chutnala.Dávám za jedna.

  • Anonym | 21. 2. 2006 20:03

    Moc dobrý, přidala jsem ořechy a kandované ovoce 1 s hvězdičkou

  • Market T. | 21. 2. 2006 14:29

    Dělala jsem včera bábovku a je opravdu výborná,dnes byla taková vláčná a uleželá.Trošku cítit po koňaku,stojí za to ochutnat.

  • Alice Váchová | 15. 2. 2006 14:17

    Do těsta přidávám nasekaný ananas z kompotu a rozinky namočené v ananasové šťávě, je to obměna, ale dobrá

  • Danusche | 15. 2. 2006 09:24

    Je skvělá. Doporučuji ještě banánovou obměnu - místo oříšků vyzkoušejte do těsta rozmačkat 2 banány. Také má úspěch.

  • Vencová | 14. 1. 2006 18:18

    Arian děkuji za pochvalu. Tento recept jsem také upravovala než mi vyšel tenhle výsledek. Vyřadila jsem z receptu, který jsem měla z tisku mléko, Solamyl, upravila jsem množství vajec a oleje, odebrala jsem kakao a výsledná bábovka nám i mým přítelům chutná.

  • Airan Novakova | 14. 1. 2006 17:08

    Musim tento recept pani Vencove strasne moc pochvalit. Likviduji zasoby vajecniho likeru a minule jsem zkusila babovku se stejnym nazvem od jineho autora a musela jsem recept upravovat-testo bylo ridke. Tady je vaha ingredience naprosto vyvazena, babovka k pohledani! Dekuji.

  • Anonym | 14. 12. 2005 22:15

    Dong udělej ji je dobrá

  • dong | 14. 12. 2005 18:32

    Jdu na to pak podám zprávu

  • Iveta Sládková | 2. 12. 2005 10:23

    Zdravím všechny kuchařky a děkuji za bezvadný recept, včera jsem buchtu upekla ve vánočkové formě, dnes jsou jen zbytky. Moc dobrá.

  • Alina | 14. 11. 2005 18:41

    Mariko, alkohol tam po upečení nezůstane, jenom je to navoněné. Klidně dávej dětem, já s tím mám zkušenosti a nikdy se po bábovce neopily

  • Marika | 14. 11. 2005 13:42

    Anonym, ja som myslelaa, ze kvoli tomu konaku, aby mi potom nespievali az do rana :-) uz teraz su nespavci :-) no, proste kvoli alkoholu...inak diky

  • Anonym | 13. 11. 2005 21:08

    Marika, proc by nemohli ???

  • Marika Jezik | 13. 11. 2005 20:06

    mozu ju jest aj deti??

  • Stáňa | 27. 9. 2005 11:07

    Dělala jsem poprvé tento typ bábovky a měl velký úspěch, asi budu brzy opakovat

  • Jana z VM | 26. 9. 2005 11:13

    Tuto bábovku s oblibou často dělám, v sobotu jsem do 3/4 těsta dala velkou lžíci kakaa a l lžičku mleté kávy a byla prostě vynikající !!!!

  • Fleur | 5. 9. 2005 17:35

    V naší rodině má tato bábovka velký úspěch, není suchá a to je důležité, dělám z ní i mramorovou, to znamená že přidám kakao a vynechám rozinky a mandle

  • Eva | 13. 4. 2005 11:19

    Jojo, také jsem uvítala recept na tuhle bábovku jako vtipné využití vaječňáku, který nám dlouho ležel ve skříni. Akorát jsem použila teflonovou formu, kterou normálně nejsem zvyklá vymazávat a vysypávat a musela jsem bábovku hooodně přemlouvat, aby se vyklopila. Takže doporučuji na vaječňákovou bábovku vymazávat a vysypávat i teflon, ten vaječňák je vskutku "lepidlo" :))

  • Pilence | 29. 3. 2005 11:18

    Chutny zpusob vyuziti jiz "nechutneho" zbytku likeru do Vanoc... Pri peceni bajecne voni a pak jeste lepe chutna. Pile

  • Dana M. | 29. 3. 2005 08:27

    Také jsem z tohoto těsta upekla beránka. Neměla jsem ale vaječný koňak, tak jsem dala kakaový likér, pro jistotu ještě trochu rumu, trochu mletých vlašských ořechů a formu jsem vysypala sezamovým semínkem. Beránek byl prostě fešák, jak píše Alis. A ještě k tomu moc dobrý.

  • Kája | 27. 3. 2005 18:19

    Beránci se z tohoto těsta moc povedli!!

  • Kája | 25. 3. 2005 12:26

    Toho beránka taky vyzkouším, pak podám zprávu, jak to šlo

  • Alis | 24. 3. 2005 22:19

    Tak jsem to vyzkoušela, do těsta jsem přidala sekané mandle a v rumu namočené rozinky a udělala jsem z něho 2 beránky. Z uvedeného rozpisu je jeden velký a jeden menší. Krásně se povedl, pěkně drží tvar, jsou na něm viditelní všechny záhyby z formy. No prostě fešák beránek. Toho menšího jsem jen pocukrovala a druhého jsem potřela bílou polevou a ozdobila . Vyzkoušejte!

  • Alis | 20. 3. 2005 19:53

    Vynikající chuť, jednoduchá příprava, přidávám mandle a rozinky, hodnotím jedničkou podtrženou. Zajímalo by mě, zda by z těsta nešel udělat beránek, nemá někdo zkušenosti?

  • Anonym | 15. 2. 2005 20:49

    Doporučuji přidat sekanou čokoládu a rozinky, výborná, krásně se vyklápí. Do hřbetů bábovky dám mandle a na to vliju těsto. To je pochoutka!!

  • Radka | 15. 2. 2005 19:05

    Skutečně výborná, chutná a velmi jednoduchá na přípravu! :) S vařením teprve začínám, ale celá rodina si na bábovce pěkně smlsla :)

  • Kája | 12. 1. 2005 20:11

    Výborná, dobře se dělá

  • Alice | 10. 7. 2004 17:14

    Výborná bábovka, vláčná, dlouho vydrží, když ji rodina nesní!

  • Anonym | 16. 6. 2004 20:27

    Dnes jsem vyzkoušela, fakt dobré, na jednotlivé řezy jsem nastříkala šlehačku a pokapala ještě vaječným konakem

  • Luba | 15. 6. 2004 21:09

    Velmi jednoduchá bábovka, má krásně žlutou barvu, vláčná, vynikající, doporučuji všem, každý zvládne upéct

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Strouhanka Tuk Vaječný koňak Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Italská pizza

Italská pizza

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

108
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
70
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
66
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
48
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Bábovka z pastináku
Bábovka z pastináku
Bábovka z roku 1900
Bábovka z roku 1900
Bábovka z tvarohu
Bábovka z tvarohu
Bábovka z vaječného likéru
Bábovka z vaječného likéru
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
Bábovková roláda a la tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Bábovka z vaječného koňaku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact