Tvaroh, cukr, máslo a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, rozinky a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku. Těsto na bábovku dáme do vymazané a moukou vysypané formy a zvolna upečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zazika
|1. 9. 2015 22:57
Dobrá, pekla jsem jí na 180, jen jsem dala pouze 150 g cukru ale my moc nesladíme. :) ;-)
Paja
|6. 7. 2015 11:51
Tak vám míchám, míchám z domácích vajíček a trošku dýl a začínám si myslet, že to se do jedné formy vejít nemůže... čtvrt kila cukru a 350 mouky je na jednu formu docela dost.. no co, naštěstí mám doma formy dvě a uvidíme co z toho vzejde :) ;-)
Zkousel jste nekdo misto masla olej? A co se stane kdyz neoddelim zloutky od bilku? U klasicky olejovy je neoddeluji... Diky
Nikol
|31. 3. 2014 13:32
Taky by mě zajímalo.. Nicméně těsto už mam udělaný, nalitý ve formě a teď nevim, na kolik a jak dlouho péct.. Tak buď se povede, nebo budou mít slepice co do zobáku! :-D
Skvělá bábovka.. Přidala jsem pro zlepšení "trochu" rumu a je opravdu vynikající! :) .. Vše mi šlo hladce až na vyklepávání bábvky, kdy jsem rozbila talíř.. :D
...místo rozinek jsem dal citronovou kůru a šťávu :-P ...
Zuzana Pilcová
|6. 2. 2010 13:56
Bábovka nám všem moc chutnala.Udělala jsem ji mramorovou a na přání mého 6 ti letého syna polila čokoládou a ozdobila.Dávám za 1!
Olga V.
|20. 1. 2009 16:11
Ted jsem ji dopekla a musim rict, ze je moc dobra. Mela jsem teda jenom 100g masla ale stacilo to. Udelala jsem ji mramorovou.Nemam moc rada takove ty hutne, tezke, mastne babovky, tahle takova neni.
Olga
|14. 3. 2008 14:44
Výborná!
Šárka
|16. 10. 2007 13:33
Bábovka je moc výborná,daleko lepší než piškotová,vylepšila jsem si ji politím čokolády a navrh jsem ji posypala kokosem.Recept hodnotím 1
barča
|10. 10. 2007 21:29
Tak Alpu z Plusu neznám, tam bohužel nechodím, já používám PROMIL, taky je hustá a moc dobrá ( např. Globus ji vede). barča (ten anonym s tou zakys.smetanou)
Jana z VM
|10. 10. 2007 09:44
Další tvarohová bábovka v menší obměně... ale určitě taky dobrá. Zajímavý je ten nápad s tou zakysanou smetanou místo tvarohu, určitě někdy zkusím. Nejhustší zakysaná je ALPA z Plusu. Ta je fakt nejhustší a nejchutnější!
Anonym
|9. 10. 2007 22:10
Tu znám a je strašně dobrá, místo tvarohu lze dát hustou zakysanou smetanu.