• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka z tvarohu
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka z tvarohu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 52
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka z tvarohu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      sklenice mléko vlažné, asi 1/4 l
    • 250
      g moučkový cukr
    • rozinky
    • 350
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh

Postup přípravy bábovky s tvarohem

1
Tvaroh, cukr, máslo a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, rozinky a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku. Těsto na bábovku dáme do vymazané a moukou vysypané formy a zvolna upečeme.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zazika | 1. 9. 2015 22:57

    Dobrá, pekla jsem jí na 180, jen jsem dala pouze 150 g cukru ale my moc nesladíme. :) ;-)

  • Paja | 6. 7. 2015 11:51

    Tak vám míchám, míchám z domácích vajíček a trošku dýl a začínám si myslet, že to se do jedné formy vejít nemůže... čtvrt kila cukru a 350 mouky je na jednu formu docela dost.. no co, naštěstí mám doma formy dvě a uvidíme co z toho vzejde :) ;-)

  • Marushka23 | 17. 3. 2015 16:30

    Zkousel jste nekdo misto masla olej? A co se stane kdyz neoddelim zloutky od bilku? U klasicky olejovy je neoddeluji... Diky

  • Nikol | 31. 3. 2014 13:32

    Taky by mě zajímalo.. Nicméně těsto už mam udělaný, nalitý ve formě a teď nevim, na kolik a jak dlouho péct.. Tak buď se povede, nebo budou mít slepice co do zobáku! :-D

  • KaRa | 18. 3. 2014 08:23

    Moc dobrá...

  • tesa | 23. 2. 2014 15:29

    prosím vás, jak dlouho péct tuto bábovku?

  • Anet.Ma
    Anet.Ma | 6. 11. 2013 11:37

    Skvělá bábovka.. Přidala jsem pro zlepšení "trochu" rumu a je opravdu vynikající! :) .. Vše mi šlo hladce až na vyklepávání bábvky, kdy jsem rozbila talíř.. :D

  • Anet.Ma
    Anet.Ma | 6. 11. 2013 11:35

    Skvělá bábovka.. Přidala jsem pro zlepšení "trochu" rumu a je opravdu vynikající! :)

  • kyeta. | 8. 9. 2013 11:42

    Skvělá. Povedla se i mě - a to jsem chlap. Dík ahoj. :-)

  • sluuuniiicko
    sluuuniiicko | 17. 6. 2013 22:34

    Výborná, vláčná :) Zítra bude na snídani :)

  • girlska
    girlska | 17. 5. 2013 12:08

    Má úplně první bábovka a moc se povedla, vůbec není suchá, mňam!

  • Jana Stef | 12. 5. 2013 23:42

    Vynikající!!!!!!!! Vlacna, měkká, neni sucha, proste super!!!!!! Je hodne znat, ze tam neni olej, ale máslo, je chutnejsi :-)

  • barbarons
    barbarons | 3. 5. 2013 12:35

    Bábovka upečena, rodinou snězena, a to napovídá, že bábovečka je chutná....díky za recept :-)

  • Olivka | 18. 1. 2013 11:01

    Zapoměla jsem na sníh... Jak jsem ji dala do trouby, koukám na stole mi něco zbylo :-D :-D No ale i tak se krásně povedla, je moc dobrá.

  • Delarue
    Delarue | 15. 11. 2012 17:14

    tak tu miluju!!!

  • MeryL12 | 15. 6. 2012 08:32

    Povedla se, krásně vláčná.. Doporučuji!

  • Cudlik | 9. 4. 2012 19:22

    Super bábovka,přidala jsem rozinky řádně naimpregnované rumem,trochu citronové kůry a dopřostřed trochu domácích jablečných povidel,dávám jedničku :-)

  • bronousek
    bronousek | 29. 2. 2012 15:22

    Opravdu recept podle mého gusta: rychlé a chutné! Dávám za 1 za skvělý recept!

  • bronousek
    bronousek | 29. 2. 2012 15:22

    Opravdu recept podle mého gusta: rychlé a chutné! Dávám za 1 za skvělý recept!

  • bronousek
    bronousek | 29. 2. 2012 15:22

    Opravdu recept podle mého gusta: rychlé a chutné! Dávám za 1 za skvělý recept!

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2011 21:11

    ...místo rozinek jsem dal citronovou kůru a šťávu :-P ...

  • Zuzana Pilcová | 6. 2. 2010 13:56

    Bábovka nám všem moc chutnala.Udělala jsem ji mramorovou a na přání mého 6 ti letého syna polila čokoládou a ozdobila.Dávám za 1!

  • Olga V. | 20. 1. 2009 16:11

    Ted jsem ji dopekla a musim rict, ze je moc dobra. Mela jsem teda jenom 100g masla ale stacilo to. Udelala jsem ji mramorovou.Nemam moc rada takove ty hutne, tezke, mastne babovky, tahle takova neni.

  • Olga | 14. 3. 2008 14:44

    Výborná!

  • Šárka | 16. 10. 2007 13:33

    Bábovka je moc výborná,daleko lepší než piškotová,vylepšila jsem si ji politím čokolády a navrh jsem ji posypala kokosem.Recept hodnotím 1

  • barča | 10. 10. 2007 21:29

    Tak Alpu z Plusu neznám, tam bohužel nechodím, já používám PROMIL, taky je hustá a moc dobrá ( např. Globus ji vede). barča (ten anonym s tou zakys.smetanou)

  • Jana z VM | 10. 10. 2007 09:44

    Další tvarohová bábovka v menší obměně... ale určitě taky dobrá. Zajímavý je ten nápad s tou zakysanou smetanou místo tvarohu, určitě někdy zkusím. Nejhustší zakysaná je ALPA z Plusu. Ta je fakt nejhustší a nejchutnější!

  • Anonym | 9. 10. 2007 22:10

    Tu znám a je strašně dobrá, místo tvarohu lze dát hustou zakysanou smetanu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bábovka z marmelády (džemu)
Bábovka z marmelády (džemu)
Bábovka z pastináku
Bábovka z pastináku
Bábovka z roku 1900
Bábovka z roku 1900
Bábovka z vaječného koňaku
Bábovka z vaječného koňaku
Bábovka z vaječného likéru
Bábovka z vaječného likéru
Bábovka ze zbylých bílků
Bábovka ze zbylých bílků
  • Recepty.cz
  • Bábovka z tvarohu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact