Bábovka z pomazánkového másla Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 200 g moučkového cukru (může být méně), 3 žloutky, 200 g polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků Postup přípravy: Pomazánkové máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Potom přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh. Vše nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 40 minut při 150 °C. Můžese péct i na hlubukém plechu, ale ze 2 dávek. Po upečení můžeme zdobit čokoládovou polevou. Autor receptu: Marcela Zátopková Hodnocení nejlepší >> << nejhorší Průměrné hodnocení: Hodnoceno: 0x Kategorie: Moučníky / Podkategorie: Bábovky Komentáře k receptu: Komentář Autor Přidáno S pomazánkovým máslem a cukrem ušlehám rovnou celá vejce, se sněhem se nepatlám, zbytečná mísa navíc. Do těsta dávám např. nasekané ořechy, nasekanou čokoládu, kandované či sušené ovoce a pod.Je vynikající!!! Jana 8.3.2007 Včera jsem tu bábovku upekla.Musím vám říct,že je vynikající.
S pomazánkovým máslem a cukrem ušlehám rovnou celá vejce, se sněhem se nepatlám, zbytečná mísa navíc. Do těsta dávám např. nasekané ořechy, nasekanou čokoládu, kandované či sušené ovoce a pod.Je vynikající!!!
Včera jsem tu bábovku upekla.Musím vám říct,že je vynikající.Všem moc chutnala.Budu jí dělat častěji.Moc děkuju za inspiraci.
Včera jsem ji pekla, cukru jsem dala jen 150 g a stejně mě to připadalo dost sladké. Mléko jsem nedávala žádné. Bábovka je po upečení poměrně malá a připadala nám dost suchá.
Tam se nedává mléko?