Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme marmeládu(džem), rozpuštěné máslo, mouku s kypřidlem a mléko dle potřeby. Vše řádně rozmícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůzova na cca 45 minut. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Vlažnou bábovku vyklopíme, po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
Dnes jsem ji dělala poprvé a určitě ne naposledy Použila jsem meruňkovou marmeládu a bábovka byla velmi chutná a vlhká.Nemusíte přidávat tři vejce,i dvě stačí
petr
|27. 3. 2014 16:25
pěknej humpl ani pes to nežral tabe bych hnal z baraku
Není vůbec špatná, a co se surovin týče - je skoro zadarmo. Takže za mě 1 :-) !
Michaela Šišková
|8. 9. 2013 12:59
Dělala jsem už několikrát, je to vděčná záležitost na spotřebováních starších zavařenin, jak už bylo zmíněno. Tentokrát jsem dala povidla, která mi zbyla z koláčků a zase byla výborná, na snídani uplně ideální.
adéla
|15. 3. 2013 13:00
ještě jsem to neskousela ale jdu to delat po prve chci se viuct na cukrarku tak mi drze palce at mi to vijde jo jemi tepr12 le tak jeste neumim tolik varit ale vzdy kdyz neco udelam tak me vsichni chvalej jak to umim udelat tak doufam zeto udelam dobre teda no :-) :-)) :*
Irena
|22. 2. 2013 11:49
Typická rychlá ranní bábovka, na kterou si marmeládu děcka ještě natírají, takže do ní už cukr nedávám vůbec, jen všechno v jedné míse smíchám a je to. Marmelády máme dostatek a s rozinkama jí taky zkusím :-)) .
Bábovka nebyla špatná, ale vyloženě nás nenadchla. Nejspíš hodně záleží, jakou marmeládu použijeme. Já jsem pekla s rybízovou, bábovka krásně voněla, ale chuťově nic moc. Zatím dávám za dva, ale určitě někdy vyzkouším znovu s jinou příchutí.
Krásná
|19. 2. 2012 13:56
Hezky voněla už při pečení a je výborná. Upeču zase, aspoň staré zásoby marmelády ztenčím.