• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka z červené řepy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční česká bábovka se dá připravovat na mnoho způsobů. Co takhle vyzkoušet neotřelou variantu z těsta z červené řepy? Nechybí v ní ani kakao a hořká čokoláda. Výsledný moučník je krásně vláčný a šťavnatý a jistě si na něm pochutná celá rodina.

Suroviny

1 porce
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      g hořká čokoláda nasekaná
    • 150
      g červená řepa uvařená
    • 50
      g kakao
    • kokos olej a kokos na formu
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 250
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

2
Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosátým kakaem, solí a řepou.
3
Bílky vyšlehejte dotuha s polovinou cukru. Zbylý cukr ušlehejte s máslem a olejem do pěny, postupně zašlehejte žloutky a spojte s moučnou směsí.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

4
Vmíchejte mléko, čokoládu, po částech sníh a těsto vlijte do formy.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

5
Pečte asi 50 minut. Bábovku nechte ve formě asi 20 minut chladnout, pak ji vyklopte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Zdravý kakaový chlebíček z červené řepy

Zdravý kakaový chlebíček z červené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cukr krupice Hořká čokoláda Kakao Kokos Máslo Mléko polotučné Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

87
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
46
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
Bábovka vídeňská
Bábovka vídeňská
Bábovka z jogurtu
Bábovka z jogurtu
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z majonézy
Bábovka z majonézy
  • Recepty.cz
  • Bábovka z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact