Oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme sníh a ostatní suroviny smícháme - nakonec přidáme sníh a asi 2-3 lžíce kakaa. Do dobře vymazané formy na bábovku (nejlépe se vymazává olejem - mašlovačkou a vysypává kokosem) nalijeme těsto, dáme "vařit" do mikrovlnky 9 minut na nejvyšší výkon. Po 9 minutách necháme ještě 5 minut odpočívat. Formu raději větší - těsto hodně nabyde, po upečení trochu klesne, ale je vláčné a chutná opravdu jako bábovka. Těsto je možné péct i v zapékací misce, nakrájet na řezy a ozdobit šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ondřej
|27. 7. 2016 12:44
No ty bláho, je to teda prasárna, ale dobrý... ještě jsem do toho nakrájel nektarinku a přisypal trochu vanilkovýho pudinku..
Iva
|8. 1. 2015 16:36
Tak jsem dnes pekla poprvé .... a bábovka je vinikající ;-) Moc díky za recept:)
JaVita
|9. 8. 2013 00:42
Dala jsem tam jedno vejce a bohatě to stačilo :) Je moc dobrá :-)
Lasta
|12. 5. 2013 12:22
Povedla se na 1+ doporucuji jenom na vymazani formy pouzit dobry chutny olej.. mirne po nem zustava chut na horni casti babovky. nevypece se to jak v troube :-(
jinak heboucka jak vaticka :-)
Petynka
|9. 6. 2012 12:54
Ahoj lidičky, tak jsem to právě zkoušela. Protože jste psali, že hodně vyskočí, tak jsem jí dala do menší nádoby na dvě části. První se mi krásně povedla. Ale druhá. "Pekla" jsem jí v plastové misce a hádejte co se stalo. Připálila se mi a miska se mi seškvařila. Přitom to je nádobí do mikrovlnky. Nko aspoň, že mám tu jednu. :-D
Nikča
|27. 5. 2012 17:49
jajaja hm to musím vyzkoušet ingredience vypadají slibně tak to zkusím ;-)
Eva
|27. 2. 2012 22:40
Podcenila jsem to, dala jsem menší nádobu a zatím to vypadá v mikrovlnce jako ....hrnečku vař ...
:-P, ale to nevadí, hlavně, když se povede uvidíme , Tak hotová je, vypadá, že je i "propečená". Tak uvidíme, jaká bude, přidala jsem do ní pár kapek bittermandel. Tak snad bude k jídlu. :-)
Honza
|16. 2. 2012 10:04
Já mám s touhle bábovkou jen dobré zkušenosti (http://www.vavricek.cz/2011/11/rychla-babovka-z-mikrovlnky/) - je to rychlovka (za 15 minut hotovo i s umytím nádobí) a zatím se vždycky povedla. Už jsem někde narazil na její variaci - bábovka z hrnku - ale výsledek se mi moc nelíbil.
Rozinka
|25. 10. 2011 15:41
Zdravííím, většina z Vás píše, jak se bábovka vydařila, pár z Vás píše, že se bábovka nevydařila. Já jsem jí zkoušela upéct taky, přesně podle receptu. A bohužel, ze slíbené bábovky vznikla podivná mastná hmota, opravdu nepoživatelná :-( I tak jsem nechala to ´´něco´´ odstát, ale výsledek se nezměnil.. Několikrá jsem kontrolovala, zda jsem udělala vše správně, a opravdu nevím, čím to je. Recept jsem oznámkovala za 3, ale určitě mě to neodradí vyzkoušet ho znovu :-) Těm šťastným přeji dobrou chuť :-) :-)
Reni
|16. 4. 2011 22:10
Ano, těsto je pro mikrovlnku univerzální, dá se obměňovat a péci jako bábovka nebo koláč či korpus. Vyzkoušela jsem variantu "mrkvový koláč" (2 hrnky jemně strouhané mrkve, skořice, rozinky, cukr nejlépe tmavý, bez vody, ale se sekanými ořechy) , "ořechová bábovka" (část mouky nahradit mletými ořechy), "perník" (prášek do perníku, trochu kakaa a skořice a rozinky), "rebarborový koláč" (korpus z mouky, cukru, prášku, vejce, trochu mléka - poklást kousky rebarbory a posypat drobenkouj)...verzí je spousta. Doporučuji místo vody mléko a méně, nebo bez. Vše se v mikrovlnce peče na 11-15 minut (nejlépe funkce Crisp, není podm.). Vejce lze dávat celé nebo lépe šlehat bílky zvlášt - je to kypřejší. Nejlepší mi chutnal snad mrkvový koláč. - Dobrou chuť !
Eva Randová
|31. 3. 2010 21:36
Potřebovala jsem na rychlo upéct korpus na dort.A jsem mile překvapena,v mikrovlnce byl skutečně za 10 minut upečený a je vláčný.Místo vody jsem dala po přečtení diskuse mléko.Zítra budu dort zdobit jako želvu.
standa sir
|24. 9. 2008 20:35
zkusil sem to a chutove vynikajici jen sem dal na pul mliko a vodu a misto oleja margarin. Sice se me to rozdrobilu ale asi sem dal moc ridky testo a delal sem jen tretinovou verzi ale vazne je to moc dobry chutove =)
Eva Jiránková
|19. 3. 2008 16:16
Může mi, prosím, někdo poradit, kolik můžu dát surovin, když mám klasickou kulatou zapékací misku o objemu 1,5 l? Děkuji
Petra Bukovská
|6. 11. 2007 17:49
Právě jsem dopekla, bábovka je nadýchaná, ale na můj vkus dost suchá. Přesto hodnotím za 1, kvůli rychlosti "upečení". I přes mých nejvyšších 700 W, byla za 12 min + 5 min na dojití.
Anča
|4. 11. 2007 16:47
Dneska jsem ji zkusila,protože manžel nevěřil že něco jde upéct v mikrovlnce.A byli jsme oba mile překvapeni,je výborná.Udělala jsemmramorovou a doporučuju a dávám za 1.
Jana Kvintusová
|28. 6. 2007 17:22
tak si strcte ten recept nekam, mne to taky neztuhlo, ani kdyz jsem se to pak pokusila napravit jeste v troube, tak mi seshora zcernala a vevnitr byla tekutá. a to se mi opravdu jeste s zadnou babovkou nepovedlo.
Ladislava Beran
|15. 5. 2007 07:54
V neděli jsem ji pekla přesně podle rozpisu a byla super,v troubě se pekla 10,5 min.a nechala jsem ji ustát asi 10min.V pondělí jsem ji dělala podle svého a taky vyšla(1 hrnek hl.mouky,3/4hrnku cukru krupice,3lžíce nakrájených sušených meruněk,půl dávky oleje a 2lžíce rostlin.tuku,prdopeč,3vejce-sníh)To je vynikající nápad i recept,moc se hodí v dnešní uspěchané době.Děkuji L.
Anonym
|12. 5. 2007 16:09
Právě jsme to vyzkoušeli,manžel hlavně nevěřil té mokrovlnce,ale uznal,že to je dobré,i když nejvíc uznává "normální"troubu.Ale ráda zkouším a tohle se povedelo.DíkyLadka
jarmila
|12. 3. 2007 08:13
O víkendu jsem pekla - dokonce 2x.Nevěřícně jsem koukala . Bábovka rychle a chutně.Taky jsem experimentovala:udělala jsem ji dvoubarevnou - světlé těsto s kokosem a tmavé s kakaem. Místo vody vaječný koňak a mléko.
Andra
|11. 3. 2007 20:11
Bajka Š., ja som sa skutočne držala receptu a nechala som bábovku aj "dojít"... Recept nekritizujem a ani som ho nehodnotila, napísala som iba svoju skúsenosť.
Bajka Š.
|11. 3. 2007 13:07
Já mám nejvyšší výkon 800W a tahle bábovka se mi vždy podařila-a snad jen jednou se mi stalo,že po 9 minutách bylo těsto uprostřed ještě řídké-pak stačí přidat maximálně plný ohřev tak na 1-2 minuty-určitě ne na dalších 9 minut.Vtip je i v tom-nechat bábovku opravdu ještě nejméně 5 minut "dojít".
Andra
|9. 3. 2007 08:14
Tak som skúsila... a vyhodila... :( Cesto bolo krásne vyšľahané, až som váhala, či ho nedať radšej normálne upiecť. Po 9 minútach "varenia" mi cesto nestuhlo a ani po ďalších 9 minútach sa nedalo hovoriť o bábovke, ktorá by sa dala jesť. Myslím si, že problém je asi v tom, že nie každá mikrovlnka má rovnaký výkon. Ja mám doma už dosť starú mikrovlnku, ktorá varí pri najvyššom výkone 900W a to možno nestačilo.
cicolina
|8. 3. 2007 15:28
Právě proto, že se jenom jakoby vaří, tak je jenom bledá, jako když tu klasicky upečenou zbavíte té horní hnědé vrstvy...
Marie Horáková
|8. 3. 2007 15:16
Protože je v ní kakao, tak je tmavá. Kdyby v ní nebylo, tak je upečená, ale ne dozlatova, jak by byla z trouby.
Anonym
|8. 3. 2007 14:55
A je normálne tmavá - ako upečená, alebo bledá.
Máří
|8. 3. 2007 09:21
Kdo nezkusí, neuvěří :-). Tahle bábovka se mi povedla i když jsem zapomněla přidat prášek do pečiva - opravdu.
Andra
|8. 3. 2007 09:00
Stále to celkom nechápem... "Varením" sa cesto "upečie"?
Jarmila Nováková
|7. 3. 2007 15:48
Tento recept je SUPER poprvé jsem jej zkoušela jen ze zvědavosti a vůbec jsem mu nevěřila ,ale byla jsem fakt moc mile překvapena.Dávám 1.
Marie Horáková
|27. 2. 2007 15:12
Včera jsem vyzkoušela, pekla jsem jako dort v silikonové formě, prořízla, namazala marmeládou a čokoládovým krémem - je to skvělé a rychlé. Uvedený čas přesně odpovídá. Těsto je vláčné a nadýchané, dávám jedničku .
cicolina
|27. 2. 2007 11:57
Já používám speciální formu na bábovku do mikrovlnky z plastu, plechovou určitě nezkoušet....
Pavla B.
|27. 2. 2007 11:19
Jestli jsem to pochopila dobře, forma může být skleněná či keramická, v takové normální plechové to nepůjde ?
Bajka Š.
|22. 2. 2007 21:29
Jen jsem ješte zapoměla dodat,ze se musí používat forma na bábovku z jenského skla.A těsto je lehké,může se přidat kokos nebo mleté ořechy a dcera si tenhle moučník dělá v míse z varného skla i na koleji v mikrovlnce,kdyz ma chuť na sladké(pečící troubu tam totiž nemají).
cicolina
|22. 2. 2007 15:20
Nejsem autor, ale znám tento recept, takže si dovolím odpovědět - na plný výkon, nebojte se, je fakt dobrá .-)
Anonym
|22. 2. 2007 13:17
A jaký výkon ?
Bajka Š.
|22. 2. 2007 02:32
Ano-opravdu jen na ohřev-bez horkovzdušného pečení-prostě do úplně obyčejné "mikrovlnky".
Anonym
|19. 2. 2007 15:27
Mám tomu rozumět tak, že opravdu dáme jen ohřev, do trouby bez horkovzdušného pečení?Dík za odpověď.