• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka tvarohovo-kokosová
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka tvarohovo-kokosová

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 66
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-kokosová
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • rozinky
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 120
      g hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 200
      g dětská krupice
    • kokos popř. vlašské ořechy
    • sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků sníh. Vlijeme do bábovkové formy vymaštěné olejem a vysypané strouhankou. Pečeme zvolna 30 min. při 150-160 °C. Po vychladnutí pocukrujeme.
2
Tento recept je starý asi 30 let. Nikdy se neutvoří brousek. Bábovka je velmi vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 17. 10. 2015 15:17

    Bábovka je výborná! Jen jsem do těsta taky přidala cca 1dcl mléka. A pro vůni ještě citronovou kůru. :-)

  • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:04

    Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

  • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:03

    Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Veru | 4. 9. 2013 21:43

    Nám doma chutnala hodně, vyzkoušela jsem již hodně receptů, ale tota je super vláčná a nelepí se. Vsypala jsem do ní hodně kokosu a luxus. ;-)

  • ewelina.hr | 23. 1. 2013 23:34

    Tak dnes jsem také upekla, ale musím přiznat, že mě výsledek dost zklamal. Už jsem jedla rozhodně lepší bábovky. Je sice vláčná, ale chuť mě nijak neoslovila.

  • Monika Pokorná | 19. 9. 2012 15:39

    Tak teď jsem dodělala a hned jsem vyzkoušela.je luxusní.in rodinka si pochvaluje, tuhle budu dělat často :-P

  • Reniiika | 15. 7. 2012 14:41

    teda neverila bych jak muze byt babovka bez mouky vynikajici.... moc me to prekvapilo a povedla se dokonale!!!! uz ji mam v oblibenych a budu ji delat casteji. jinak jsem si tam jeste pridala citronovou kuru a trochu stavy protoze to proste do tvarohovy babovky patri.....mnaaaaaam

  • pecka55
    pecka55 | 25. 2. 2012 17:58

    Jooo, výborná, Udělali jsme malou bábovku a šest mafinků:)

  • SOKOL | 28. 7. 2011 10:43

    A je to dobrý??.:-D :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 15:53

    Na starou verzi webu byl recept vložen bez autora. Autor Recepty se zobrazuje u všech anonymních receptů.

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 15:46

    Opraveno, díky.

  • Klára K. | 12. 1. 2011 15:10

    Tento recept, je od autorky "envy", nie od recepty

  • Zumbistka | 11. 1. 2011 08:41

    kokos chybí v ingrediencích!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 11. 1. 2011 01:57

    Dělám i jako muffinky, foto přiloženo, rozinky nedávám, nějak je doma nemusí, velmi dobré :-)

  • Michal Poklon | 13. 6. 2010 18:01

    Naprostá bomba, typická bábovka od babičky. Krásně vláčná a dětská krupička jí propůjčí nezaměnitelnou chuť a vůni.

  • Tosca Rotigel | 9. 1. 2010 16:45

    Petr Babovka nema pravdu!!ja ji dnes upekla a nema chybu,jenom se po ni zaprasilo,byla suprovni a tuha nebyla ani nahodou,rozinky ja nemusim :-)) jenom u toho receptu neni presny udaj kolik kokosu a orechu a tak jsem to tam hodila od oka a nemelo to chybu.

  • Tereza J. | 4. 11. 2009 08:48

    Pán Bábovka, prepáčte, ale úplne k ničomu bolo vaše pečenie. To, že neviete upiecť bábovku, nie je chyba receptu, ale vaša. Každá rúra pečie inak, preto údaje v recepte možu byť len orientačné a vy si ich musíte prisposobiť. Bábovka je hrubá vrstva cesta, preto ju treba piecť pri nižšej teplote a dlhší čas. A zobrať do ruky špilku a vyskúšať počas pečenia. Váš komentár je veľmi nevhodný a svedčí o vašej neznalosti pečenia, nie o zlom recepte.

  • Lucie Brůnová | 3. 11. 2009 16:14

    Byla vynikající. Super!!

  • Petr Bábovka | 27. 8. 2009 15:02

    Ten recept je úplně k ničemu, protože když jsme vyndali bábovku z trouby, tak byla černá bota a uvnitř nedopečená. Zkusil bych jinej recept nebo ji koupit v samošce.

  • Břetislav Karal | 5. 10. 2008 19:16

    Tak jsem vyzkoušel tenhle recept a bomba :-) bábovka s dětskou krupičkou je super :-)

  • Radka Vojtová | 4. 10. 2008 08:17

    konečně výborná bábovka, která se vždy povede

  • Anna Sedláčková | 27. 8. 2008 13:32

    Tvarohovou bábovku z dětské krupičky dělám již dlouhou dobu. Dávám však 2 tvarohy, 150 g másla, 150 g krupičky, 200 g moučkového cukru, /i méně/, 4 vejce, 1 prášek, rozinky. Postup stejný. Peču při 160° C asi 50 minut. V uvedeném receptu se mně zdá, že je krupičky hodně.

  • Laďka M. | 1. 8. 2007 14:01

    Nevím co jsem udělala špatně, bábovka sice byla chuťově docela dobrá, ale hodně tuhá, asi by to chtelo přidat nějakou tekutinu. V této podobě nic moc.

  • Ivana Božáková | 1. 8. 2007 10:22

    Pekla jsem včera a povedla se! Dávám za 1

  • Žanetka | 31. 7. 2007 20:09

    Milé labužnice, nechápu, jak některé z vás ta bábovka mohla nenadchnout. U nás zmizela prakticky během odpoledne. Nutno poznamenat, že rozinky jsem namočila v rumu. Píšu jedničku, tento recept.přidávám ke svým oblíbeným.

  • mia | 30. 7. 2007 16:42

    zkuste tam dát toho tuku, nejlépe másla stejně jako tvarohu,bude vláčnější..mám podobný receptík od babičky a je skvělá a když tam dáte štamprličku broskvové vodečky, toto bude vonět;o)

  • Romana | 30. 7. 2007 10:06

    Souhlasím s Pájou.

  • Lucka | 28. 7. 2007 12:00

    No , to je pravda, že se do toho hustíého těsta lehce sních přimíchat nedá , ale je tam napsáno ,že máme lehce !udělat z bílků sníh ...Takže ten sníh asi nemá být tak hustý nebo tomu už nerozumím.JInak byla dobrá , opravdu jsem na ní neviděla chybu.

  • Pája | 27. 7. 2007 16:45

    Přidávám se k názoru Valachoid, bábovka mě moc nenadchla, vůbec nebyla vláčná, taková divná dusivka bez chuti. Opět se vracím k mé oblíbené bábovce z vaječňáku, ta je prostě nejlepší.

  • Dáša Nespěšná | 25. 7. 2007 14:28

    Dobrý den, podle hodnocení a komentářů jsem bábovku taky vyzkoušela. Myslím, že se povedla. Jen konzistence je opravdu trošku hustší, takže jsem tam přidala asi deci mléka a vůbec jí to neuškodilo. Podařil se mi i pěkný mramor (udělala jsem část kakakovou). Posílám další jedničku. :-)

  • Marta Bochezová | 25. 7. 2007 06:51

    Mně se to povedlo - dostat do tak hustého těsta s čokoládou margrot (100 g) sníh z bíllů. A to jsem tam měla ještě hrubé kusy čokolády na vaření - asi 100 g - a bylo to vynikající, protože čokoláda zůstala v celku a jen se rozpustila, takže chutlana jako hořká nugeta - mňam :o) bábovka byla hned pryč :o)

  • anulik | 24. 7. 2007 19:21

    Dnes som upiekla bábovku z 1,5 dávky.Čas pečenia 60min. no a výsledok nedopečená bábovka.Neviem,kde som urobila chybu,no podobný recept na tvarohovú bábovku robievam často,len tam nedávam kokos a polku cesta prifarbím kakaom. Tak som to šupla na tanier a pochutnali sme si so synom aj na nedpopečenej.

  • Valachoid | 24. 7. 2007 12:55

    Nezlobte se milé kuchařinky, ale v receptu je někde chyba. Do tak hutného trěsta nelze dost dobře lehce zamíchat sníh z bílků a o nějakém vlití do formy nemůže být řeč. Bábovka je dobrá, ale žádný zázrak. Nedovedu si ji představit ještě z těžkou čokoládou Margot. Příště zkusím přidat frťana mléka.

  • Kamila B | 23. 7. 2007 19:55

    Co je to "brousek"?

  • Marketa | 23. 7. 2007 05:16

    Co je to brousek?

  • Zita Matejkova | 10. 6. 2007 14:24

    Vynikající!!!!! Za 1.

  • Helena Füleová | 22. 5. 2007 16:58

    Pekla jsem v neděli.Sice jsem neměla tu dětskou krupičku,tak jsem dala hrubou mouku.A byla moc dobrá,snědla se velice rychle.Dávám jedničku.

  • Jana Czerwenková | 7. 4. 2007 15:27

    Je moc dobrá, vláčná. Pekla jsem do velké formy z dvojité dávky a i tak zmizela rychle. Polovinu jsem obarvila kakaem. Příště ale musím obě barvy těsta více míchnout, kakaová vrstva neprotekla. Na chuti to ale neubralo :-)

  • Martina S. | 31. 3. 2007 10:33

    Je výborná. Přidala jsem také čokoládu margot a dělala z 1,5 dávky. Řadím do oblíbených. Za jedna...

  • Jana | 30. 3. 2007 07:53

    Bábovka vynikající ! Přidala jsem ještě nastrouhanou čokoládu margot.

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:26

    Dávám tak 3/4 hrnku až hrnek

  • Ajuš | 16. 3. 2007 21:18

    Chtěla bych se zeptat, kolik se přidává toho kokosu...děkuji

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 11:51

    Pekla jsem ve středu, byla móc dobrá, dělala jsem dvojitou dávku. Řekla bych, že s tou krupičkou je jemnější než s polohr. moukou. Příště jí ještě poleju čokoládovou polevou.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2007 07:24

    Pekla jsem včera, bábovka je dobrá a vláčná. Posílám 1.

  • marie chocholová | 7. 2. 2007 18:30

    TEd jsem dopekla.Voní to nádherně! Určitě to bude i tak chutnat!Formu jsem vysypala kokosem.

  • Dáša | 4. 2. 2007 18:15

    Včera jsem taky pekla a rovnou z dvojité dávky.Neměla jsem 2normální tvarohy bez příchutě a tak jsem dala 1čistý a 1ochucený stracciatela.Přidala jsem kandované pomeranče,mleté oříšky a byla VYNIKAJÍCÍ!!!Pekla jsem asi 45 - 50 min.Není ani trochu suchá,dusivka....Dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 4. 2. 2007 13:40

    Bábovka je krásně vláčná. Neměla jsem normální tvaroh, použila jsem ochucený s broskvemi a i s ním je to opravdu dobré. Použila jsem menší formu, ale měla jsem strach, aby mi nepřetekla při pečení. Envy, máte pravdu, žádný brousek ani vydutí. Příště zkusím s kakaem.

  • englicka | 2. 2. 2007 17:48

    Miriam po vašem komentáři mi to nedalo a upekla jsem.Jen jsem přidala to druhé poloviny kakao a hrst namletých vlašáků.polila jsem hořkou čokoládou a to teda byla bašta!!!Bábovka je opravdu krásně vláčná,myslím,že zítra by byla jěště lepší ale zřejmně nezbyde.opravdu doporučuji.jo a pekla jsem z dvojité dávky,je nás víc jedlíků:o)))

  • envy | 1. 2. 2007 22:08

    ..díky moc:))..hlavně - bábovka není tvz.dusivka:))myslím tím,suchá..hlavně, že se povedla..

  • Miriam | 1. 2. 2007 18:59

    Envy,musím vám poděkovat za super recept,dnes jsem upekla,dala jsem jen rozinky a půlku těsta jsem obarvila kakaem,můžu vám říct,že takhle výbornou bábovku jsem už dlouho nejedla a to mě pochválil i manžel který teda na bábovky vůbec není a ke kávě zblajznul hned 3 kousky.Snad zbyde alespoň na zítra ke snídani:o))určitě doporučím dál.

  • envy | 29. 1. 2007 20:12

    ..tato dávka je do malé bábovkové formy..my jsme doma tři,takže je to akorát:))..ještě jsem zapoměla..můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru..

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 18:09

    vyzkouším,vařím plněné sladké knedlíky z krupičky i krupicový knedlík a je to moc dobré,bábovku jsem jěště nezkoušela..ale na velkou bábovkovou formu určitě dvojitou dávku že??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hera Kokos Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cookies II.

Cookies II.

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

149
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
124
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
86
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
58
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Bábovka šlehačka
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehaná
Bábovka šlehaná
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
  • Recepty.cz
  • Bábovka tvarohovo-kokosová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact