• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bábovka tvarohovo-kokosová
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka tvarohovo-kokosová

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 66
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-kokosová
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • rozinky
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 120
      g hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 200
      g dětská krupice
    • kokos popř. vlašské ořechy
    • sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků sníh. Vlijeme do bábovkové formy vymaštěné olejem a vysypané strouhankou. Pečeme zvolna 30 min. při 150-160 °C. Po vychladnutí pocukrujeme.
2
Tento recept je starý asi 30 let. Nikdy se neutvoří brousek. Bábovka je velmi vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 17. 10. 2015 15:17

    Bábovka je výborná! Jen jsem do těsta taky přidala cca 1dcl mléka. A pro vůni ještě citronovou kůru. :-)

  • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:04

    Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

  • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:03

    Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

    Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

  • Veru | 4. 9. 2013 21:43

    Nám doma chutnala hodně, vyzkoušela jsem již hodně receptů, ale tota je super vláčná a nelepí se. Vsypala jsem do ní hodně kokosu a luxus. ;-)

  • ewelina.hr | 23. 1. 2013 23:34

    Tak dnes jsem také upekla, ale musím přiznat, že mě výsledek dost zklamal. Už jsem jedla rozhodně lepší bábovky. Je sice vláčná, ale chuť mě nijak neoslovila.

  • Monika Pokorná | 19. 9. 2012 15:39

    Tak teď jsem dodělala a hned jsem vyzkoušela.je luxusní.in rodinka si pochvaluje, tuhle budu dělat často :-P

  • Reniiika | 15. 7. 2012 14:41

    teda neverila bych jak muze byt babovka bez mouky vynikajici.... moc me to prekvapilo a povedla se dokonale!!!! uz ji mam v oblibenych a budu ji delat casteji. jinak jsem si tam jeste pridala citronovou kuru a trochu stavy protoze to proste do tvarohovy babovky patri.....mnaaaaaam

  • pecka55
    pecka55 | 25. 2. 2012 17:58

    Jooo, výborná, Udělali jsme malou bábovku a šest mafinků:)

  • SOKOL | 28. 7. 2011 10:43

    A je to dobrý??.:-D :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 15:53

    Na starou verzi webu byl recept vložen bez autora. Autor Recepty se zobrazuje u všech anonymních receptů.

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 15:46

    Opraveno, díky.

  • Klára K. | 12. 1. 2011 15:10

    Tento recept, je od autorky "envy", nie od recepty

  • Zumbistka | 11. 1. 2011 08:41

    kokos chybí v ingrediencích!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 11. 1. 2011 01:57

    Dělám i jako muffinky, foto přiloženo, rozinky nedávám, nějak je doma nemusí, velmi dobré :-)

  • Michal Poklon | 13. 6. 2010 18:01

    Naprostá bomba, typická bábovka od babičky. Krásně vláčná a dětská krupička jí propůjčí nezaměnitelnou chuť a vůni.

  • Tosca Rotigel | 9. 1. 2010 16:45

    Petr Babovka nema pravdu!!ja ji dnes upekla a nema chybu,jenom se po ni zaprasilo,byla suprovni a tuha nebyla ani nahodou,rozinky ja nemusim :-)) jenom u toho receptu neni presny udaj kolik kokosu a orechu a tak jsem to tam hodila od oka a nemelo to chybu.

  • Tereza J. | 4. 11. 2009 08:48

    Pán Bábovka, prepáčte, ale úplne k ničomu bolo vaše pečenie. To, že neviete upiecť bábovku, nie je chyba receptu, ale vaša. Každá rúra pečie inak, preto údaje v recepte možu byť len orientačné a vy si ich musíte prisposobiť. Bábovka je hrubá vrstva cesta, preto ju treba piecť pri nižšej teplote a dlhší čas. A zobrať do ruky špilku a vyskúšať počas pečenia. Váš komentár je veľmi nevhodný a svedčí o vašej neznalosti pečenia, nie o zlom recepte.

  • Lucie Brůnová | 3. 11. 2009 16:14

    Byla vynikající. Super!!

  • Petr Bábovka | 27. 8. 2009 15:02

    Ten recept je úplně k ničemu, protože když jsme vyndali bábovku z trouby, tak byla černá bota a uvnitř nedopečená. Zkusil bych jinej recept nebo ji koupit v samošce.

  • Břetislav Karal | 5. 10. 2008 19:16

    Tak jsem vyzkoušel tenhle recept a bomba :-) bábovka s dětskou krupičkou je super :-)

  • Radka Vojtová | 4. 10. 2008 08:17

    konečně výborná bábovka, která se vždy povede

  • Anna Sedláčková | 27. 8. 2008 13:32

    Tvarohovou bábovku z dětské krupičky dělám již dlouhou dobu. Dávám však 2 tvarohy, 150 g másla, 150 g krupičky, 200 g moučkového cukru, /i méně/, 4 vejce, 1 prášek, rozinky. Postup stejný. Peču při 160° C asi 50 minut. V uvedeném receptu se mně zdá, že je krupičky hodně.

  • Laďka M. | 1. 8. 2007 14:01

    Nevím co jsem udělala špatně, bábovka sice byla chuťově docela dobrá, ale hodně tuhá, asi by to chtelo přidat nějakou tekutinu. V této podobě nic moc.

  • Ivana Božáková | 1. 8. 2007 10:22

    Pekla jsem včera a povedla se! Dávám za 1

  • Žanetka | 31. 7. 2007 20:09

    Milé labužnice, nechápu, jak některé z vás ta bábovka mohla nenadchnout. U nás zmizela prakticky během odpoledne. Nutno poznamenat, že rozinky jsem namočila v rumu. Píšu jedničku, tento recept.přidávám ke svým oblíbeným.

  • mia | 30. 7. 2007 16:42

    zkuste tam dát toho tuku, nejlépe másla stejně jako tvarohu,bude vláčnější..mám podobný receptík od babičky a je skvělá a když tam dáte štamprličku broskvové vodečky, toto bude vonět;o)

  • Romana | 30. 7. 2007 10:06

    Souhlasím s Pájou.

  • Lucka | 28. 7. 2007 12:00

    No , to je pravda, že se do toho hustíého těsta lehce sních přimíchat nedá , ale je tam napsáno ,že máme lehce !udělat z bílků sníh ...Takže ten sníh asi nemá být tak hustý nebo tomu už nerozumím.JInak byla dobrá , opravdu jsem na ní neviděla chybu.

  • Pája | 27. 7. 2007 16:45

    Přidávám se k názoru Valachoid, bábovka mě moc nenadchla, vůbec nebyla vláčná, taková divná dusivka bez chuti. Opět se vracím k mé oblíbené bábovce z vaječňáku, ta je prostě nejlepší.

  • Dáša Nespěšná | 25. 7. 2007 14:28

    Dobrý den, podle hodnocení a komentářů jsem bábovku taky vyzkoušela. Myslím, že se povedla. Jen konzistence je opravdu trošku hustší, takže jsem tam přidala asi deci mléka a vůbec jí to neuškodilo. Podařil se mi i pěkný mramor (udělala jsem část kakakovou). Posílám další jedničku. :-)

  • Marta Bochezová | 25. 7. 2007 06:51

    Mně se to povedlo - dostat do tak hustého těsta s čokoládou margrot (100 g) sníh z bíllů. A to jsem tam měla ještě hrubé kusy čokolády na vaření - asi 100 g - a bylo to vynikající, protože čokoláda zůstala v celku a jen se rozpustila, takže chutlana jako hořká nugeta - mňam :o) bábovka byla hned pryč :o)

  • anulik | 24. 7. 2007 19:21

    Dnes som upiekla bábovku z 1,5 dávky.Čas pečenia 60min. no a výsledok nedopečená bábovka.Neviem,kde som urobila chybu,no podobný recept na tvarohovú bábovku robievam často,len tam nedávam kokos a polku cesta prifarbím kakaom. Tak som to šupla na tanier a pochutnali sme si so synom aj na nedpopečenej.

  • Valachoid | 24. 7. 2007 12:55

    Nezlobte se milé kuchařinky, ale v receptu je někde chyba. Do tak hutného trěsta nelze dost dobře lehce zamíchat sníh z bílků a o nějakém vlití do formy nemůže být řeč. Bábovka je dobrá, ale žádný zázrak. Nedovedu si ji představit ještě z těžkou čokoládou Margot. Příště zkusím přidat frťana mléka.

  • Kamila B | 23. 7. 2007 19:55

    Co je to "brousek"?

  • Marketa | 23. 7. 2007 05:16

    Co je to brousek?

  • Zita Matejkova | 10. 6. 2007 14:24

    Vynikající!!!!! Za 1.

  • Helena Füleová | 22. 5. 2007 16:58

    Pekla jsem v neděli.Sice jsem neměla tu dětskou krupičku,tak jsem dala hrubou mouku.A byla moc dobrá,snědla se velice rychle.Dávám jedničku.

  • Jana Czerwenková | 7. 4. 2007 15:27

    Je moc dobrá, vláčná. Pekla jsem do velké formy z dvojité dávky a i tak zmizela rychle. Polovinu jsem obarvila kakaem. Příště ale musím obě barvy těsta více míchnout, kakaová vrstva neprotekla. Na chuti to ale neubralo :-)

  • Martina S. | 31. 3. 2007 10:33

    Je výborná. Přidala jsem také čokoládu margot a dělala z 1,5 dávky. Řadím do oblíbených. Za jedna...

  • Jana | 30. 3. 2007 07:53

    Bábovka vynikající ! Přidala jsem ještě nastrouhanou čokoládu margot.

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:26

    Dávám tak 3/4 hrnku až hrnek

  • Ajuš | 16. 3. 2007 21:18

    Chtěla bych se zeptat, kolik se přidává toho kokosu...děkuji

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 11:51

    Pekla jsem ve středu, byla móc dobrá, dělala jsem dvojitou dávku. Řekla bych, že s tou krupičkou je jemnější než s polohr. moukou. Příště jí ještě poleju čokoládovou polevou.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2007 07:24

    Pekla jsem včera, bábovka je dobrá a vláčná. Posílám 1.

  • marie chocholová | 7. 2. 2007 18:30

    TEd jsem dopekla.Voní to nádherně! Určitě to bude i tak chutnat!Formu jsem vysypala kokosem.

  • Dáša | 4. 2. 2007 18:15

    Včera jsem taky pekla a rovnou z dvojité dávky.Neměla jsem 2normální tvarohy bez příchutě a tak jsem dala 1čistý a 1ochucený stracciatela.Přidala jsem kandované pomeranče,mleté oříšky a byla VYNIKAJÍCÍ!!!Pekla jsem asi 45 - 50 min.Není ani trochu suchá,dusivka....Dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 4. 2. 2007 13:40

    Bábovka je krásně vláčná. Neměla jsem normální tvaroh, použila jsem ochucený s broskvemi a i s ním je to opravdu dobré. Použila jsem menší formu, ale měla jsem strach, aby mi nepřetekla při pečení. Envy, máte pravdu, žádný brousek ani vydutí. Příště zkusím s kakaem.

  • englicka | 2. 2. 2007 17:48

    Miriam po vašem komentáři mi to nedalo a upekla jsem.Jen jsem přidala to druhé poloviny kakao a hrst namletých vlašáků.polila jsem hořkou čokoládou a to teda byla bašta!!!Bábovka je opravdu krásně vláčná,myslím,že zítra by byla jěště lepší ale zřejmně nezbyde.opravdu doporučuji.jo a pekla jsem z dvojité dávky,je nás víc jedlíků:o)))

  • envy | 1. 2. 2007 22:08

    ..díky moc:))..hlavně - bábovka není tvz.dusivka:))myslím tím,suchá..hlavně, že se povedla..

  • Miriam | 1. 2. 2007 18:59

    Envy,musím vám poděkovat za super recept,dnes jsem upekla,dala jsem jen rozinky a půlku těsta jsem obarvila kakaem,můžu vám říct,že takhle výbornou bábovku jsem už dlouho nejedla a to mě pochválil i manžel který teda na bábovky vůbec není a ke kávě zblajznul hned 3 kousky.Snad zbyde alespoň na zítra ke snídani:o))určitě doporučím dál.

  • envy | 29. 1. 2007 20:12

    ..tato dávka je do malé bábovkové formy..my jsme doma tři,takže je to akorát:))..ještě jsem zapoměla..můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru..

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 18:09

    vyzkouším,vařím plněné sladké knedlíky z krupičky i krupicový knedlík a je to moc dobré,bábovku jsem jěště nezkoušela..ale na velkou bábovkovou formu určitě dvojitou dávku že??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hera Kokos Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

185
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
49
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
45
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Bábovka šlehačka
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehaná
Bábovka šlehaná
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
  • Recepty.cz
  • Bábovka tvarohovo-kokosová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact