Bábovka se pekla mnohem déle než 35 min., je strašně vlhká a nešla pořádně vyklopit. Peču různé bábovky, ale tato nám nechutnala.
Bábovka je moc dobrá, ale ten oliváč mi v tom moc nesedí. Příště zvolím normální olej. Díky za recept.
Uz vyse hodiny ju peciem, stale je mokra :( tak uvidim.... Ale voni kraaaaasne, a ani ten olivač necitim :)
bábovka vypadala krásně,nechalal jsem ji ještě nějakou dobu v teple,ale jakmile jsem ji vyklopila,tak mi spadla, a taková byla krásná bééé :-S ..poradí někdo??
Mockrát děkuji za bezva recept. V USA se špatně shání polohruba mouka a bábovka z hladké která se povede je výjimkou. Vas recept je jeden ke kterému se vracím stále a rodina ho miluje. Opravdu bezva, chutná a jednoducha. Ještě jedno moc díky!!! <3 <:-) :-)
MOC DOBRA 8-)
Moje italska tchyne dela podobnou babovku,ale bez mleka a s citronovou kurou a citronovou stavou,babovka ma pak krasnou vuni a svezi chut.
Souhlas Gábi, viz můj komentář níže ze 14.11.2007.
Taky používám na pečení olivový ole a zatím si nikdo nestěžova. lAsi si už na nějzvykli :-))
Já jsem si na chuť olivového oleje zvykala dlouho a začínala jsem na tom nejobyčejnějším (labužníci se asi otřesou :-)) Ale na pečení stačí, není tak výrazný.
Panenský olej je určený na iný účel, nie na varenie za tepla a do pečenia, to máte Oldřichu pravdu:)))
Marto, asi máte opravdu kvalitní olej. Jsem zapřisáhlý přítel olivového oleje. Pro dobrý olej chodím světa kraj...Říká se, že dobrého není škoda, ale já bych do bábovky panenský nedal, právě z obavy, že ovlivní chuť. Možná ještě tak SANSA, ten by snad nebyl příliš cítit
oprava. Je mokra, nikoliv morka:O)) a omluva za dalsi preklepy
Postupovala jsem presne podle receptu a...... babovka JE CITIT po olivovem oleji. B potrebuje vice jak 35 minut i pro malou formu (pekla jsem v malych formach a doba byla 45 minut) a za C je strasne morka. Pekla jsem v silikonovych formach i v normalni vymazane a vysypane a v obou pripadech se babovka lepila a spatne vyklapela. Nechutnala ani me, ani detem (puzila jsem pravy poanensky olivovy olej jak je uvedeno a opravdu je hodne citit).
Moc děkuji všem.Anonym
Olivového oleje se nebojte,jednou mi došel normální tak jsem použila olivový a poznat to nebylo.
Minule jsem při pečení použila do těsta také olivový olej a na chuti to nebylo nijak znát, tak se toho nebojte.
Nejsem autor,ale v Itálii se peče běžně tzv. Pisciotta(doufám,že jsem název nezkomolila),kde je také olivový olej ve stejném množství a je skvělá,vláčná.Zdobí se ovocem a hutná mi nepřipadá.
Není ta bábovka moc hutná a cítit po olivách?Je zajímavá,rychlá.