• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka triviální olejová
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka triviální olejová

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva Nebo lžička sody
    • 1
      hrnek panenský olivový olej
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience smícháme dohromady se žloutky. Poté v klidu vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do připravené vymazané a vysypané formy asi 90% hmoty. Ve zbytku (skutečně to stačí) promícháme lžičku kakaa. Taktéž vlijeme. Je to dost řídké, ale nikdy jsem neměl problém. Pečeme na 160 °C. Hotovo je po cca 35 minutách, až je suchá špejle, kterou pomocí vpichů kontrolujeme bábovku.
2
Hlavně se s tím moc nepárat. Je vynikající! Na mnoha návštěvách mi cpali bůhví jaké bábovky, ale tuhle peču od svých 15-ti (mamka už odmítala) a maximálně mi vyhovuje. Jen jsem zaměnil normální olej za PANENSKÝ olivový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sabina | 8. 6. 2015 21:56

    Bábovka se pekla mnohem déle než 35 min., je strašně vlhká a nešla pořádně vyklopit. Peču různé bábovky, ale tato nám nechutnala.

  • Eva | 11. 9. 2014 08:10

    Bábovka je moc dobrá, ale ten oliváč mi v tom moc nesedí. Příště zvolím normální olej. Díky za recept.

  • Ella | 20. 7. 2014 14:55

    Uz vyse hodiny ju peciem, stale je mokra :( tak uvidim.... Ale voni kraaaaasne, a ani ten olivač necitim :)

  • zuzana | 23. 2. 2014 23:05

    bábovka vypadala krásně,nechalal jsem ji ještě nějakou dobu v teple,ale jakmile jsem ji vyklopila,tak mi spadla, a taková byla krásná bééé :-S ..poradí někdo??

  • Romana Graham | 9. 2. 2014 20:42

    Mockrát děkuji za bezva recept. V USA se špatně shání polohruba mouka a bábovka z hladké která se povede je výjimkou. Vas recept je jeden ke kterému se vracím stále a rodina ho miluje. Opravdu bezva, chutná a jednoducha. Ještě jedno moc díky!!! <3 <:-) :-)

  • kolasice
    kolasice | 16. 10. 2012 16:51

    Je výborná a oceňuji rychlou přípravu. Dávám míň cukru a víc kakaa.

  • VERONIKA | 4. 6. 2012 10:34

    MOC DOBRA 8-)

  • nikolh
    nikolh | 2. 5. 2011 15:33

    ++++opravdu vyborna++++

  • Martik007 | 27. 2. 2011 20:02

    Jednoduchá a výborná! Děti si ji dokonce daly i k večeři ;-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 1. 2011 23:06

    Moje italska tchyne dela podobnou babovku,ale bez mleka a s citronovou kurou a citronovou stavou,babovka ma pak krasnou vuni a svezi chut.

  • althea | 7. 12. 2010 16:47

    Skvělé, jednoduché, příjemně šťavnaté. Všichni u nás milují.

  • Lusinda - | 22. 10. 2008 14:23

    Souhlas Gábi, viz můj komentář níže ze 14.11.2007.

  • Gábina H | 22. 10. 2008 10:12

    Taky používám na pečení olivový ole a zatím si nikdo nestěžova. lAsi si už na nějzvykli :-))

  • Jarka O. | 22. 10. 2008 07:29

    Já jsem si na chuť olivového oleje zvykala dlouho a začínala jsem na tom nejobyčejnějším (labužníci se asi otřesou :-)) Ale na pečení stačí, není tak výrazný.

  • Tereza J. | 22. 10. 2008 07:04

    Panenský olej je určený na iný účel, nie na varenie za tepla a do pečenia, to máte Oldřichu pravdu:)))

  • Oldřich Gargulák | 21. 10. 2008 23:15

    Marto, asi máte opravdu kvalitní olej. Jsem zapřisáhlý přítel olivového oleje. Pro dobrý olej chodím světa kraj...Říká se, že dobrého není škoda, ale já bych do bábovky panenský nedal, právě z obavy, že ovlivní chuť. Možná ještě tak SANSA, ten by snad nebyl příliš cítit

  • Marta Capova | 21. 10. 2008 22:34

    oprava. Je mokra, nikoliv morka:O)) a omluva za dalsi preklepy

  • Marta Capova | 21. 10. 2008 22:30

    Postupovala jsem presne podle receptu a...... babovka JE CITIT po olivovem oleji. B potrebuje vice jak 35 minut i pro malou formu (pekla jsem v malych formach a doba byla 45 minut) a za C je strasne morka. Pekla jsem v silikonovych formach i v normalni vymazane a vysypane a v obou pripadech se babovka lepila a spatne vyklapela. Nechutnala ani me, ani detem (puzila jsem pravy poanensky olivovy olej jak je uvedeno a opravdu je hodne citit).

  • Anonym | 15. 11. 2007 07:11

    Moc děkuji všem.Anonym

  • Zita Matejkova | 14. 11. 2007 14:13

    Olivového oleje se nebojte,jednou mi došel normální tak jsem použila olivový a poznat to nebylo.

  • Gábina H | 14. 11. 2007 09:01

    Minule jsem při pečení použila do těsta také olivový olej a na chuti to nebylo nijak znát, tak se toho nebojte.

  • Lusinda | 14. 11. 2007 08:43

    Nejsem autor,ale v Itálii se peče běžně tzv. Pisciotta(doufám,že jsem název nezkomolila),kde je také olivový olej ve stejném množství a je skvělá,vláčná.Zdobí se ovocem a hutná mi nepřipadá.

  • Anonym | 14. 11. 2007 07:47

    Není ta bábovka moc hutná a cítit po olivách?Je zajímavá,rychlá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Panenský olivový olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Berušky

Berušky

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

45
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Detaily smrti hrdiny (†62) filmu Raději zešílet v divočině: Utopil se s batohem na zádech! Spletl si autobus?

Detaily smrti hrdiny (†62) filmu Raději zešílet v divočině: Utopil se s batohem na zádech! Spletl si autobus?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Bábovka s vůní perníku
Bábovka s vůní perníku
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehaná
Bábovka šlehaná
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-kokosová
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
  • Recepty.cz
  • Bábovka triviální olejová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact