lžička
citronová kůra
nebo pomerancová, čerstvě nastrouhaná
1
lžíce
kakao
150
ml
olej
20
g
perník na strouhání
nebo mleté ořechy (o něco více)
200
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Do misky si nastrouháme perník. V jiné míse vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s mlékem, promícháme a poté ještě přidáme mouku s kůrou a kypřidlem. Vše dobře promícháme a pomyslně si těsto rozdělíme na tři díly. Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme jeden díl (světlý), druhý díl těsta přidáme do misky s perníkem, promícháme a dáme na světlý díl ve formě. V míse zbylý třetí díl těsta obarvíme kakaem a nalijeme na perníkové těsto.
2
Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po částečném zchladnutí bábovku vyklopíme z formy na tác (talíř) a necháme vychladnout. Před podáváním pocukrujeme, pokrájíme a podáváme.