• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      kelímek šlehačka 250ml
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g ořechy rozemleté
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Ze 4 žloutků, vanilkového cukru, pískového cukru a citronové kůry ušleháme těsto. Do něj vmicháme mírně našlehanou šlehačku a pak přidáme sníh z bílků, mouku + prášek do pečiva. Nakonec mleté oříšky, kus těsta dáme do vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta dáme kakao. Pečeme v troubě na 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucilu | 9. 3. 2012 16:56

    Před hodinkou jsem ji dopekla a už je jen půlka:-))Všechno jsem to ke kafíčku snědla:-))Je výborná!!!Dala jsem místo kakaa Granko,protiože přítel má rád bílé těsto,tak je to jen trošku obarvené a tak,tak dochucené tím grankem. :-)

  • Hana Kurakova | 5. 11. 2008 15:18

    Tahle bábovka mi zas tak nechutnala vadí mi tam ta citronová kůra a celkově se mi zdá suchá.Pekla jsem taky tvarohovou a ta byla mnohem lepší!!

  • Jana Maradova | 3. 3. 2008 18:17

    Včera som ju upiekla a je skvelá. Pridala som tam este postruhanu cokoladu, ale kludne to moze byt len s kakaom.Dávam za 1!

  • Iva Rácová | 6. 10. 2007 22:35

    Upekla jsem raději večer, aby do rána vydržela :-)) Je prudce jedlá!!!! Děkuji za recept

  • Jana Melecká | 6. 8. 2007 15:44

    Bábovku peču nejméně 35 let, do formy naleji 3/4 těsta, zbytek obarvím kakaem a přidám strouhaný kokos. Mleté ořechy nedávám. U nás vydrží max. odpoledne, syn s manželem ji stačí postupně sníst.

  • Majda | 27. 7. 2007 11:51

    Zdravím, moc děkuji za recept na bábovku. Byla skvělá !!!

  • Andrea | 21. 7. 2007 17:51

    Musím říct, že bábovka je opravdu skvělá. Všem chutnala, hlavně druhý den. Vyzkoušejte.

  • Jana z VM | 17. 7. 2007 08:48

    Bábovky se vždycky pečou v předehřáté troubě - vlastně všechny buchty, koláče, atd., pokud není vysloveně v receptu uvedeno, že se peče v nerozpálené troubě. Bábovku peču na 160 - 175 st. a asi tak 40 - 50 minut, některou - např. tvarohovou - téměř hodinu. Je to trošku různé, záleží na těstě. Ale je zapotřebí po takových 35 minutách vyzkoušet píchnutím špejlí do těsta - uvidíte, jestli se už přestává lepit na špejli. Až je špejle úplně suchá, bez těsta, tak je upečeno ! Hodně zdaru a vězte, že učený z nebe nespadl !!

  • Zuzana | 16. 7. 2007 15:32

    Prosim o radu. Jsem uplny ale uplne uplny zacatecni:) Ma se trouba nechat predehrat? Na kolik? A na kolik se ma pect? A jak dlouho? Diky!

  • Kateřina Candrová | 24. 6. 2007 15:10

    Pekla jsem podruhé. Veškeré ingredience jsem pouze smíchala, lehce přikápla mléko a musím říci, že byla ještě lepší než poprvé. Návštěva se mohla po bábovce utlouct. Prostě super. Moc díky.

  • Katka Candrová | 2. 6. 2007 14:51

    těsto se mi zdálo poměrně husté,ale upeklo se to bez problémů. Přidala jsem kandované ovoce a kakao.Byla výborná,chlapy si pochvalovali.Děkuji za recept.

  • Anonym | 20. 5. 2007 20:01

    Tuto bábovku peču již asi 25 let, nic nešlehám, pouze zamíchám ,

  • Petra | 20. 5. 2007 15:33

    Výborná, jen se po ní zaprášilo.

  • Blanka | 20. 5. 2007 12:18

    Tuto bábovku už peču asi 30 let a uměji ji i oba dva moji synové. Nedělám sníh, ale našlehám celá vejce s cukrem a místo hladké dávám polohrubou mouku. Opravdu moc rychlá, já ji říkám ,, Blesková bábovka"

  • Drah. Kubina | 19. 5. 2007 16:25

    Nic lepšího jsem dlouho nejedl a to jsem labužník.

  • Anonym | 19. 5. 2007 13:36

    Recept delame uz leta.Je dobra a rychla.

  • Anonym | 18. 5. 2007 19:14

    Teď máme v troubě a jsem zvědavá, 9-ti letý syn pomáhal. Jen se mi zdá, že těsto je velmi husté, má to tak být? Díky

  • Alena | 18. 5. 2007 12:04

    Včera jsem bábovku upekla, a je opravdu moc dobrá. Dcera si hned vzala recept a bude v neděli pést.

  • Věra | 17. 5. 2007 20:15

    Podle mě šlehačka je smetana ke šlehání.

  • Alena Čejková | 15. 5. 2007 21:21

    Recept znám už dlouho, je opravdu moc dobrá, já ji mám pod názvem DOBRÁ BÁBOVKA!

  • lenča | 14. 5. 2007 20:24

    Smetana ke šlehání by mohla být?

  • Fleur | 14. 5. 2007 17:47

    tuhle bábovku znám již léta a také ji dělám. přidávám do ní různé ingredience (ovoce, sušené ovoce, kandované ovoce, mandle atd.) a také z těsta dělám koláč s tvarohem a ovocem

  • zita matejkova | 14. 5. 2007 08:46

    Tuto bábovku dělám roky,je vláčná a není to dusivka.Nedávám pouze citronovou kůru.

  • werca | 13. 5. 2007 13:06

    tak sem ji prave rozkrojila a ochutnala prvni kousek mnaaaaaaaaaaaaaaam.Vyborna krehoucka.Tak jsem zvedava co hosti.Dekuji za recept

  • Hanka Vítová | 31. 3. 2007 14:20

    opravdu super dnes dopoledne jsem upekla a jdu upéct druhou nezbylo na manžela dávám za jedna

  • Evelina K. | 28. 1. 2007 16:36

    Dnes jsem vyzkousela a pridavam dalsi chvalu na vynikajici babovku!!! Je opravdu moc dobra.

  • Romča | 4. 10. 2006 18:29

    babovka se nam povedla na tolik,ze se nebojim ji nabidnout ani priteli od me dcery.Je proste bajecna!!!!!!Jsme nadseni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Davam jednicku s hvezdickou!!!!!Dekuji vase Romana

  • Anička | 29. 9. 2006 22:24

    Dneska dopoledne jsem ji pekla a teď večer zbyla jen poslední čtvrtka. Moc výborná. Těsto jsem akorád rozdělila na 3 části. První jsem nechala bílou, do druhé jsem dala ořechy a do třetí kakao, aby byla na pohled zajímavější. Fakt výborná, všem doporučuji.

  • Anonym | 2. 5. 2006 11:57

    Strááááááášně dobrá!!!!! Až jsem připravila těsto, tak jsem zjistila, že by mi z mojí pidibábovky vyteklo, takže jsem nalila na plech a po upečení potřela citronovou polevou a pocákala domácí lineckou marmeládou. I v panelákovém špajzu je buchta stále vláčná. Pochvala Hance!

  • Jana Píbilová | 29. 4. 2006 13:44

    Nezbývá mi než souhlasit s Radkou, bábovka je opravdu vynikající.

  • Radka Zezulová | 14. 4. 2006 20:46

    Vynikající, vydrží dlouho čerstvá a hlavně i pro začátečníka je jednoduchá na přípravu. Super!!!

  • E. D. | 25. 3. 2006 22:42

    Vyborna!!

  • Jarmila Vláčilová | 24. 3. 2006 19:10

    Do bábovky přidávám oříšky,kandované ovoce a čokoládu.Je výborná!!!Už jinou nepeču.

  • Halka Tytykalová | 26. 2. 2006 19:49

    Výborná. Najskôr som bola prekvapená, že hladká múka, ja vždy robím z polohrubej. Namiesto kakaa som dala strúhanú čokoládu na varenie, nebola preto vôbec suchá

  • Radmila | 29. 1. 2006 13:07

    Téééda! Ta je opravdu vynikající! Udělala jsem ji s kokosem z velmi prozaického důvodu - nemám doma ořechy :o) Mňam! Děkuji za recept.

  • Katerina Kelly | 24. 1. 2006 21:09

    Dekuji Jano, World Market ma taky, ale pokousim se vyjit s tim co je a zatim mam stesti. Mozna, ze budete vedet jestli se nase drozdi vahove vyrovna Active Dry YEAst. Chci zkusit chleba a kolace. Dekuji

  • Lenka | 23. 1. 2006 10:25

    tento recept znám, jen já dávám polohrubou mouku. Je výborná, vláčná. Dávám 1

  • Jana Han | 23. 1. 2006 03:35

    Mila Katerina, prasky do peciva v pytlickach dostanete v jakemkoliv evropskem nebo mezinarodnim obchode a ty najdete temer vsude v USA. Jeden velice znamy obchod se jemenuje Costplus. Zkuste se podivat.

  • Katerina Kelly | 22. 1. 2006 17:43

    Prave jsem ji vytahla z trouby v Texasu a pro cechy v cizine dala jsem tam lzicku vanilkoveho extraktu a pul lzicky pomeracoveho extraktu (protoze jsem nemela citron). Hrnky jsem prevedla na cups a lzici prasku do peciva, protoze tu nejsou v sacku. Mela jsem strach protoze mi testo pripadalo moc huste, ale je jak od babicky! Mozna jeste lepsi! Moc dekuji.

  • J. D. | 18. 1. 2006 16:36

    Ahoj, pekla jsem ji přesně 55min. do zlatova,krásně tu voní a už se těším,až ji dám ochutnat příteli,který co chvíli přijde z práce domů :-))) .Díky za tip!

  • Radka Magazu | 13. 11. 2005 21:33

    Vyborna. Babovku jsem upekla presne podle receptu a byla opravdu skvela. Vrele doporucuji!

  • Dana Procházková | 27. 2. 2005 14:00

    Bábovku jsem upekla s kokosem a polila čokoládovou polevou - nebudu dělat jinou, je skutečně výborná. Vřele doporučuji. /Syn má alergii na ořech, proto kokos./

  • Gabina PE | 17. 2. 2005 14:17

    Do babovky jsem misto orechu dala kokos, ale nemuzu rict, ze by byla vyborna, neni spatna, jen je trochu sucha a drobi se, ale je mozne, ze to dela ten kokos.

  • Jana Řezníčková | 13. 12. 2004 15:48

    Je opravdu moc a moc dobrá, skutečně se "nepráší od huby" a budu ji také dělat často.

  • Stáňa | 19. 11. 2004 13:57

    Je jednoduchá a skvělá. Rodina hlavně oceňuje, "že se nepráší od pusy". Dostala se na přední místo v žebříčku oblíbenosti moučníků.

  • Jana z VM | 29. 10. 2004 08:33

    Tuto bábovku znám, ale ne s tou mírně našlehanou šlehačkou. I to, že jsou tam ještě ořechy a kakao, ji dělá zajímavou, určitě bude dobrá ! Zase vyzkoušíme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Kakao Ořechy Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

129
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
103
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
76
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
51
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Guns N’ Roses, Ewa Farna a Dua Lipa: Když se potká rocková legenda, česká hvězda a globální popová ikona!

Guns N’ Roses, Ewa Farna a Dua Lipa: Když se potká rocková legenda, česká hvězda a globální popová ikona!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Bábovka se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact