Z hladké mouky, mléka, rozdrobeného droždí, másla, vajec a soli vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout - asi 60 minut.
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj slaninu a cibuli, smažíme až cibule zesklovatí, necháme trochu vychladnout, pak zapracujeme do těsta, necháme kynout dalších 30 minut.
3
Troubu předehřejeme na 190 °C, vymažeme bábovkovou formu a vysypeme ji strouhankou, potom ji naplníme těstem a pečeme asi 45-50 minut, necháme vychladnout, vyklopíme.Lze podávat s pomazánkou nebo jen tak.
Spis nez moucnik, toto bude asi slana chutovka... :-\
Jarmila Šteflová
|17. 7. 2007 10:38
Dala jsem asi jen 100 g anglické slaniny jako podklad pro osmažení cibule a do bábovky jsem přidala na kousky nakrájeného asi 300 g vařeného uzeného masa a trošku kmínu. Byla výborná.
Eva Červenková
|10. 7. 2007 18:46
slaninu lze škvařit i bez tuku, přidávat ji i s tukem je zbytečně moc tučné, ale když nahradíte část másla v těste tím tukem ze slaniny bude mít bábovka slaninovější chuť
Evangelina Ciprová
|9. 7. 2007 11:19
Vypadá to zajímavě. Jen nevím, jestli není toho másla moc? A když do těsta zapracováváme tu slaninu s cibulí, máme to udělat i s vypečeným tukem? Děkuji za odpověď.