• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s vůní perníku
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s vůní perníku

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s vůní perníku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 0,15
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 1
      lžička kakao
    • sníh z bílku ze 4 vajec
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh s bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
2
Po upečení vyklopíme bábovku s formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VeronikaV | 24. 7. 2011 13:18

    výborná obměna bábovky...

  • recepty73
    recepty73 | 22. 3. 2011 08:05

    ...tak upečte bochánek, tam Vám stačí zase jen žloutky ;-) :-)

  • hp | 1. 2. 2008 10:53

    zdá se mi to dobrý recept tak ho vyzkouším akorát newím co stema žloutkama který mi zbydou...

  • Milena Matějková | 17. 11. 2007 16:08

    Dneska jsem poprvé vyzkoušela tuto bábovku a velmi se zadařilo.V rodině měla úspěch,protože vydržela přesně 20 minut po vychladnutí.Recept je rychlí a dobrý.

  • Eva Mlýnská | 22. 8. 2007 13:06

    Dobrá bábovka, především když mi zbývají bílky a s cukrem trochu šetřím nemusím tak sladké.

  • Táňa Miňová | 22. 8. 2007 12:18

    Ne do těsta opravdu nepatří žloutky.

  • PK | 22. 8. 2007 06:33

    A do toho těsta opravdu nepatří žloutky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Sníh z bílku Vanilkový cukr

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
19
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
19
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
18
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s vaječným koňakem
Bábovka s vaječným koňakem
Bábovka s vaječným likérem a jablky
Bábovka s vaječným likérem a jablky
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehaná
Bábovka šlehaná
Bábovka triviální olejová
Bábovka triviální olejová
  • Recepty.cz
  • Bábovka s vůní perníku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact