Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh s bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
2
Po upečení vyklopíme bábovku s formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
...tak upečte bochánek, tam Vám stačí zase jen žloutky ;-) :-)
hp
|1. 2. 2008 10:53
zdá se mi to dobrý recept tak ho vyzkouším akorát newím co stema žloutkama který mi zbydou...
Milena Matějková
|17. 11. 2007 16:08
Dneska jsem poprvé vyzkoušela tuto bábovku a velmi se zadařilo.V rodině měla úspěch,protože vydržela přesně 20 minut po vychladnutí.Recept je rychlí a dobrý.
Eva Mlýnská
|22. 8. 2007 13:06
Dobrá bábovka, především když mi zbývají bílky a s cukrem trochu šetřím nemusím tak sladké.