Šlehat (nejlépe elektrickým šlehačem) máslo a cukr asi 5 minut, postupně přidat po jednom vejci, střídavě přidávat suché ingredience a vaječný koňak. Nakonec lehce vmíchat brusinky (které jsme předem namočili na 15 minut do vody).
2
Dát do vymazané a vysypané formy a péci na 170-175 °C přibližně 55 minut - zkoušejte špejlí.
3
Nechat zchladnout asi 10 minut. Pak potřít glazurou. Glazura: smíchat v misce rum, vodu a cukr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luba
|11. 10. 2006 17:57
MJ vyzkoušejte tu druhou, která je na těchto stránkách (autor p. Vencová), je vynikající, dobře se dělá a těsto není tuhé
M J
|10. 10. 2006 14:35
No teda... šlehal jsem to jak o život ale bylo to děsně tuhý to těsto... nechybí tam mlíko nebo tak něco? a to jsem tam toho koňaku dal víc než hrnek :((
Anonym
|8. 11. 2005 11:44
Sušené brusinky mívají v supermarketu Delvita nebo ve speciálních prodejnách se zdravou výživou