Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy nalijeme 3/4 těsta, do zbylého těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a nalijeme do formy. Pečeme 45-60 minut.
Dávám za jedna! je prostě skvělá a dlouho vydrží vláčná.
ok
|7. 1. 2012 17:21
:-! O:-) :-! :-! :-! chudera manzel
Lucka
|19. 9. 2011 10:50
Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)
Lucka
|19. 9. 2011 10:50
Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)
Eva
|28. 5. 2011 13:05
Bábovka je opravdu moc dobra dávám ji na plech a poleju polevou z cukru vody a citronu je výborná dávám za 1
Monika Loudová
|28. 1. 2010 10:55
Bábovka je moc dobrá, celé rodině chutnala, ale koňak byl cítit spíše jen když byla teplá. Dělala jsem ji přesně podle receptu a je to jednoduché, což je moc dobře.
Lenka Pflegerová
|24. 1. 2010 17:07
Pekla jsem ji dneska a je opravdu výborná. Dávám 1
Brandejsová Dana
|12. 10. 2009 18:44
Také jsem se přidala do kuchařek, které pečou s velkým úspěchem Vaši Bábovku. Skutečně si zaslouží velké "B".Je nejen velice dobrá ale i dlouho vydrží ve vlhkém stavu. Vůbec nevysychá, musím ji stále péct mému muži , který ji miluje. Půlku vždy dám do mražáku a pak denně mu ukrajují jen kousek, aby nepřibíral.
Lucie Blechová
|2. 4. 2009 15:42
Jsem pekařka začátečnice, čekala jsem na návštěvu kamarádku, která miluje sladké.. Bábovku jsem připravila přesně podle receptu, vyšla bezvadně a chutnala ještě lépe!!!! DÍKY
Jana Vrabcová
|15. 3. 2009 17:09
Tak tato bábovka nemá chybu. Je naprosto skvělá.
Gabriela Vošická
|18. 4. 2008 21:21
Úžasná bábovka,nejvíce chutná tchýni!
Monika
|9. 3. 2008 13:06
bábovka je super děkuji mocinky
Linda
|1. 2. 2008 09:17
Bábovka je úžasná, mohu všem doporučit. Vaječný koňak z ní udělal moučník po kterém se jen zaprášilo. A každý kdo ochutnal se dožadoval receptu.
Alena
|10. 12. 2007 13:08
Bábovka vynikající.Neměla jsem vaječný koňak, ale vlastní výrobu čokoládového likéru z ledových kaštanů,tak jsem použila tento likér, těsto bylo hnědé, i přesto jsem do zbytku těsta zamíchala kakao.
Moc děkuji za vynikající recept.Včera jsem ji pek podle Vašeho receptu a je to mňamota.
Vlaďka Kovářová
|29. 4. 2007 16:41
bábovka je rychlá a výborná!
mandulka
|11. 2. 2007 11:55
Chutnala nám moc.M
renata
|4. 2. 2007 14:04
opravdu skvela hned byla snedena akorat jsem pridala vice oleje jinak provonela cely byt
Verušššška S.
|2. 2. 2007 14:06
recept mě zaujal, ale mám pocit, že jedna VĚC JE TAM NEDOMYŠLENÁ.Já bych určitě do pěny nešlehala celá vejce, ale jen žloutky a až na úplný konec bych vyšlehala bílky a dala je do těsta. Tak bude bábovka jemnější.
Laďka
|11. 12. 2006 14:25
Výborná bábovka! Tchýně ji také dělala, ale bohužel mi nestačila říct recept, než zemřela, tak jsem ráda, že jsem ho objevila tady.
Anonym
|9. 11. 2006 20:54
moc dobrá.
Aninka
|21. 10. 2006 19:00
Moc dobrá bábovka.
Ema Ševčíková
|11. 10. 2006 20:23
Tak tato bábovka dámy a pánové opravdu nemá chybu.
Ester S.
|24. 1. 2006 19:04
Jej mile damy, ja jakozto clovek cinu sem se hned chytila do peceni a teprv ted si ctu vase rady! I tak dekuju, babovku od pani Vencove zkusim priste!Takze moje zkusenosti: Cesto pri zadelavani bylo na ochutnani fantasticky, ten vajecnak udelal svoje, malem sem to cele snedla jeste pred pecenim) Verte-neverte, ale kdyz jsem naplnila babovkovou formu, nejake testo zbylo, tak to sem nandala do srnciho hrbetu a do toho jsem udelala jednoduchy pudingovy krem, nasikmo naplnila a mam i kremovy zakusek Ale k veci: Babovka se upekla hezky, polila jsem ji cokoladou, manzel rika, ze je vyborna, ale mne chybi trosku vyraznejsi chut - tak si ji mazu marmeladou - to je vsak muj problem!Jo este dulezity dotaz na vas odbornicky: Snih jsem udelala osobitne, jako vzdycky, mne se to zda pak nadychanejsi. Ma to ale nejaky specialni smysl, aby se u babovky slehali cela vajicka???Mozna ze babovka by mela byt spis tuhsi, tak proto to slehani celych vajec??
Airan Novakova
|24. 1. 2006 16:46
Emila, ja recept upravila podle sveho, napsala jsem to v komentari - ale nejsem autorka:-)) Jen jsem vyzkousela jak tuto babovku , tak od pani Vencove a vyhrala ta druha:-))
Emila
|24. 1. 2006 16:41
Paní Airan má pravdu, bábovka z vaječného koňaku podle receptu pí Vencové je vynikající a nemusí se v ní nic upravovat, jak píše autorka v komentářích, tak už sama recept upravila
Airan Novakova
|24. 1. 2006 13:38
Ester, dekuji za mila slova, ale jestli jeste neni pozde radim abyste udelala babovku s vajecnym konakem od pani Vencove - tam jsem nemusela nic upravovat a byla vynikajici.
Ester S.
|24. 1. 2006 12:50
Protoze nemam doma ani orisky, ani rum, ani rozinky, ani mak, ani maslo, ani Heru, ale zato od Vanoc vajecny konak, je pro mne tenhle receptik jako delany Jdu na to, a jelikoz pani Airan miva obvykle trefne postrehy a napady, tak dam na jeji radu - pak dam urcite vedet!
Airan
|11. 12. 2005 20:03
Dnes jsem ji udelala a musim rict ze je vyborna, jen se mi zdalo moc oleje a malo mouky - priste dam 350g mouky a 200ml oleje. Jinak super!
jarmila
|9. 7. 2005 20:41
Dělala jsem ji již 2x a byla dobrá. doporučuji.Alespoň tak spotřebuji vaječný koňak,který často dostávám od babičky k svátku , ale bohužel není moc k pití.
MRKT
|9. 7. 2005 10:59
Zni to zajimave, dnes to vzskousim... :-)
Pavluška
|27. 4. 2005 09:41
Tohle je moje nejoblíbenější bábovka. Jen dávám místo 300 g polohrubé mouky 125 g solamylu a 125 g polohrubé mouky. Bábovka je pak mnohem křehčí.Doporučuji !