Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy nalijeme 3/4 těsta, do zbylého těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a nalijeme do formy. Pečeme 45-60 minut.
Dávám za jedna! je prostě skvělá a dlouho vydrží vláčná.
ok
|7. 1. 2012 17:21
:-! O:-) :-! :-! :-! chudera manzel
Lucka
|19. 9. 2011 10:50
Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)
Lucka
|19. 9. 2011 10:50
Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)
Eva
|28. 5. 2011 13:05
Bábovka je opravdu moc dobra dávám ji na plech a poleju polevou z cukru vody a citronu je výborná dávám za 1
Monika Loudová
|28. 1. 2010 10:55
Bábovka je moc dobrá, celé rodině chutnala, ale koňak byl cítit spíše jen když byla teplá. Dělala jsem ji přesně podle receptu a je to jednoduché, což je moc dobře.
Lenka Pflegerová
|24. 1. 2010 17:07
Pekla jsem ji dneska a je opravdu výborná. Dávám 1
Brandejsová Dana
|12. 10. 2009 18:44
Také jsem se přidala do kuchařek, které pečou s velkým úspěchem Vaši Bábovku. Skutečně si zaslouží velké "B".Je nejen velice dobrá ale i dlouho vydrží ve vlhkém stavu. Vůbec nevysychá, musím ji stále péct mému muži , který ji miluje. Půlku vždy dám do mražáku a pak denně mu ukrajují jen kousek, aby nepřibíral.
Lucie Blechová
|2. 4. 2009 15:42
Jsem pekařka začátečnice, čekala jsem na návštěvu kamarádku, která miluje sladké.. Bábovku jsem připravila přesně podle receptu, vyšla bezvadně a chutnala ještě lépe!!!! DÍKY
Jana Vrabcová
|15. 3. 2009 17:09
Tak tato bábovka nemá chybu. Je naprosto skvělá.
Gabriela Vošická
|18. 4. 2008 21:21
Úžasná bábovka,nejvíce chutná tchýni!
Monika
|9. 3. 2008 13:06
bábovka je super děkuji mocinky
Linda
|1. 2. 2008 09:17
Bábovka je úžasná, mohu všem doporučit. Vaječný koňak z ní udělal moučník po kterém se jen zaprášilo. A každý kdo ochutnal se dožadoval receptu.
Alena
|10. 12. 2007 13:08
Bábovka vynikající.Neměla jsem vaječný koňak, ale vlastní výrobu čokoládového likéru z ledových kaštanů,tak jsem použila tento likér, těsto bylo hnědé, i přesto jsem do zbytku těsta zamíchala kakao.
Moc děkuji za vynikající recept.Včera jsem ji pek podle Vašeho receptu a je to mňamota.
Vlaďka Kovářová
|29. 4. 2007 16:41
bábovka je rychlá a výborná!
mandulka
|11. 2. 2007 11:55
Chutnala nám moc.M
renata
|4. 2. 2007 14:04
opravdu skvela hned byla snedena akorat jsem pridala vice oleje jinak provonela cely byt
Verušššška S.
|2. 2. 2007 14:06
recept mě zaujal, ale mám pocit, že jedna VĚC JE TAM NEDOMYŠLENÁ.Já bych určitě do pěny nešlehala celá vejce, ale jen žloutky a až na úplný konec bych vyšlehala bílky a dala je do těsta. Tak bude bábovka jemnější.
Laďka
|11. 12. 2006 14:25
Výborná bábovka! Tchýně ji také dělala, ale bohužel mi nestačila říct recept, než zemřela, tak jsem ráda, že jsem ho objevila tady.
Anonym
|9. 11. 2006 20:54
moc dobrá.
Aninka
|21. 10. 2006 19:00
Moc dobrá bábovka.
Ema Ševčíková
|11. 10. 2006 20:23
Tak tato bábovka dámy a pánové opravdu nemá chybu.
Ester S.
|24. 1. 2006 19:04
Jej mile damy, ja jakozto clovek cinu sem se hned chytila do peceni a teprv ted si ctu vase rady! I tak dekuju, babovku od pani Vencove zkusim priste!Takze moje zkusenosti: Cesto pri zadelavani bylo na ochutnani fantasticky, ten vajecnak udelal svoje, malem sem to cele snedla jeste pred pecenim:)) Verte-neverte, ale kdyz jsem naplnila babovkovou formu, nejake testo zbylo, tak to sem nandala do srnciho hrbetu a do toho jsem udelala jednoduchy pudingovy krem, nasikmo naplnila a mam i kremovy zakusek:) Ale k veci: Babovka se upekla hezky, polila jsem ji cokoladou, manzel rika, ze je vyborna, ale mne chybi trosku vyraznejsi chut - tak si ji mazu marmeladou - to je vsak muj problem!Jo este dulezity dotaz na vas odbornicky: Snih jsem udelala osobitne, jako vzdycky, mne se to zda pak nadychanejsi. Ma to ale nejaky specialni smysl, aby se u babovky slehali cela vajicka???Mozna ze babovka by mela byt spis tuhsi, tak proto to slehani celych vajec??
Airan Novakova
|24. 1. 2006 16:46
Emila, ja recept upravila podle sveho, napsala jsem to v komentari - ale nejsem autorka:-)) Jen jsem vyzkousela jak tuto babovku , tak od pani Vencove a vyhrala ta druha:-))
Emila
|24. 1. 2006 16:41
Paní Airan má pravdu, bábovka z vaječného koňaku podle receptu pí Vencové je vynikající a nemusí se v ní nic upravovat, jak píše autorka v komentářích, tak už sama recept upravila
Airan Novakova
|24. 1. 2006 13:38
Ester, dekuji za mila slova, ale jestli jeste neni pozde radim abyste udelala babovku s vajecnym konakem od pani Vencove - tam jsem nemusela nic upravovat a byla vynikajici.
Ester S.
|24. 1. 2006 12:50
Protoze nemam doma ani orisky, ani rum, ani rozinky, ani mak, ani maslo, ani Heru, ale zato od Vanoc vajecny konak, je pro mne tenhle receptik jako delany :) Jdu na to, a jelikoz pani Airan miva obvykle trefne postrehy a napady, tak dam na jeji radu - pak dam urcite vedet!
Airan
|11. 12. 2005 20:03
Dnes jsem ji udelala a musim rict ze je vyborna, jen se mi zdalo moc oleje a malo mouky - priste dam 350g mouky a 200ml oleje. Jinak super!
jarmila
|9. 7. 2005 20:41
Dělala jsem ji již 2x a byla dobrá. doporučuji.Alespoň tak spotřebuji vaječný koňak,který často dostávám od babičky k svátku , ale bohužel není moc k pití.
MRKT
|9. 7. 2005 10:59
Zni to zajimave, dnes to vzskousim... :-)
Pavluška
|27. 4. 2005 09:41
Tohle je moje nejoblíbenější bábovka. Jen dávám místo 300 g polohrubé mouky 125 g solamylu a 125 g polohrubé mouky. Bábovka je pak mnohem křehčí.Doporučuji !