Nevím, kdo recepty píše. Ale bylo by vhodné u takto nestandardního receptu (hrnek mléka, tvaroh) uvést teplotu a délku pečení, abychom nezkoušeli metodou pokus omyl :)! To co stačí normální bábovce (35-40 min), jsem zde po 50 min po vyklepnutí zírala - na vrchu byl polosyrový tvaroh a zpět do formy už náplň samozřejmě nešla vrátit, takže bábovka, ač nadýchaná a chutově výborná, skončila v koši :(. Škoda.. stačilo nechat v troubě o 10-15min déle..
Tento recept je naprosto hrozny.. Vůbec se to nepovedlo.. Bylo by to jinak moc dobre..každý ma jiný názor ale já mám ten ze jsou i lepší recepty ;) :-)
Včera večer jsem pekla a už teď ráno máme jen půl bábovky! :-)) Dělala jsem přesně podle receptu, je výborná, vláčná a krásně ve formě nabyde (takovou vysokou bábovku už jsem dlouho neměla)! Přidávám do oblíbených a hodnotím 1* ;-)
:-) Dnes jsem zkoušela, povedla se, nerozpadla, super :-D jen jsem také použia tvarohy dva a s mlékem rozmíchala tak, že konzistence nebyla ani tekoucí ale ani jak ´´kyt´´. Z bábovky nevytekl. chválím, bezva recept 8-)
mnam :-D
Do bábovky jsem dala 2 vaničky tvarohu zamíchané s mlékem a vanilkovým pudinkem. Nechala jsem ji vychladnout a pak krájela, vynikající!!!
Jak vám máme věřit že je výborná, když 4 je vaše hodnocení :( .
Výborná, budu péct častěji. Přítel večer ochutnával tak často, že do rána byla půlka pryč:) Jen nevím, kde dělám chybu s tvarohem - nespojí se mi s těstem tak jako na fotkách.
Jak jste mohly mít tekutý tvaroh? :-\ Nedaly jste tvaroh z vaničky? Já dala ten tužší a nemusela jsem dělat nic navíc a vůbec nebyl tekutý, spíš naopak 8-) Přidávám taky fotku. Jinak nebyla špatná, ale přeci jen mám raději šlehačkové bábovky :-P
Já jsem si to ještě trochu přizpůsobila právě aby nebyl tvaroh tekutý. Do tvarohu zašlehávám ještě krom cukru, jedno vajíčko a vanilkový pudinkový prášek. Je to také moc dobré a bábovka nestratí na vláčnosti.
Peču v silikonové formě a tvaroh byl z vaničky.Když jsem nedočkavě bábovku vyklepla dříve, tvaroh vytekl. Pokud se ale nechá dostatečně vychladnout, drží to pěkně :). Dala jsem na něj ještě jahody. Bábovka je výborná :). Doporučuji.
vypadala krasne, ovsem pri vyklepnuti praskla a vsechen tvaroh vytekl. jak pect, aby nebyl tvaroh tekuty???
A už se peče....... O:-) Do tvarohu jsem nasekala hořkou čokoládu - bez rozinek.
Když na ten tvaroh dáš kompotované ovoce,tak to bude ještě chutnější zkos :-) ;-)
Je výborná..:) akorát ta první vrstva (žlutá) se asi nedopekla..nevím,nebo jestli to tak má bejt...:) každopádně hodnoceno za 1..chuť je opravdu výtečná! :)
Tak akorát se peče v troubě..tak uvidíme..:) těsto nedělalo žádný problém :D
Děkuji za dobrý recept.Měla jsem tvaroh kostku (ne vaničku),dala jsem málo mléka .Je dobrá a hezká.Dávám 1.
Bábovka je opravdu výborná, ale musím uznat že mě se taky rozpadla, je to škoda, jinak je moc dobrá.Nevím jak na to aby zůstala pohromadě, tvaroh jsem měla taky docela tužší.
Vzala jsem to jako výzvu, jestli i mně prakne... ;o) A jdu se pochlubit, že mně se teda povedla dnes skvěle! Pekla jsem ji pěkně pomalu skoro hodinu, tak na 160 st. v elektrické troubě. Tvarohová náplň drží hezky uprostřed, udělala jsem ji tužší, nandavala na 1. vrstvu lžící. Do 2. vrstvy jsem zamíchala místo kakaa skořicový cukr a je to opravdu mňamka! Díky, recept mám v oblíbených a dávám 1.
Tak jsem ji také zkusila- pekla jsem v dortové formě- bohužel se taky rozpadla :-(
Právě jsem ji upekla v domácí pekárně a je skvělá!!! Tvaroh je pěkně uprostřed....je vážně vynikající.
Dnes jsem upekla, bábovka praskla, což by ani nevadilo, ale navíc se mi při vyklápění roztrhla. Chuťově nic moc, v těstě je "duch svatý".
Tak to jdem zkusit upíct...ale trochu special. Ganjabábowka :o)) zašlem foto jak se povedla...
Tak jsem ji zkusila. Peču často a myslím, že dobře. Tak jsem ji chtěla zkusit, jestli mi také praskne a opravdu praskla. Chuťově docela ujde, ale myslím, že sem ji dělala naposledy - je určitě mnoho lepších, které neprasknou.
pro nespokojené kuchaře a kuchařinky - lehká rada - recept upravte na plech! výborné a vyzkoušené, s kakaem i bez! (peče se ovšem kratší dobu)
bábovka se povedla a byla vynikající - snědla jsem ji skoro celou - úpně sama :-)
Bábovka se pří vyklápění díky tvarohové náplni rozpadla na dvě poloviny a tvaroh se pro jistotu osamostatnil úplně :)), radím ..tenhle recept nezkoušet, já sem nedbala komentářů a teď se dívám na něco vzdáleně podobné bábovce :o
Bábovka mi praskla a tvaroh vytekl,dá se tomu nějak zabránit??Jinak byla mňam.
PRO PAJU...DELALA JSEM JI Z HLADKE MOUKY.NEPOVEDLA SE. TESTO SRAZENE, TVAROH ROZTEKLY, ALE CHUTOVE DOBRE, ZVLASTE DRUHY DEN.
Nepovedla se mi. Bylo to asi tím tvarohem,jinak chuťově byla dobrá,ale nevzhledná:0(
Je výborná. Do tvarohu jsem přidala asi čtvrt sáčku vanilkového pudinkového prášku. Mile mě překvapilo, že druhý den je také velice chutná, což u tvarohových řezů a buchet nebývá zvykem.
Tak teď tu bábovku peču po druhé, tak doufám, že se mi povede. Poprvé její vzhled vypadal dost tragicky, ale byla chuťově vynikající! Všem milovníkům sladkého jídla doporučuju!
a co delat kdyz mam jen hladkou mouku, pujde to taky? bohuzel jsem te prechodne jinde...a je tu jen hladka mouka:-(
Vyzkušlela jsem a tvaroh rozředila a vyšlehala se zbytkem rumu z rozinek.... moc dobré bábovka je voňavá a vláčná. Díky za prima recept.
Jasně,že se to dá udělat bez toho tvarohu. To je původní recept na bábovku, který se mi však zdál trošku fádní, tak jsem ho vylepšila. Sice se tam ten tvaroh ze začátku moc nedrží, ale jakmile se uleží tak už drží a chuťově je taky lepší, vláčnější. S tou hustotou toho tvarohu- já použila tvaroh v kostce a rozšlehala ho s mlékem na takovou hustotu, asi jako bylo to těsto. Myslím, že by nebylo špatné dát do toho tvarohu i trochu vanilkového pudingu.
Moc nám to chutnalo! Byla jsem pochválená! Myslím, že by to šlo v pohodě udělat i bez tvarohu.....kdyby ho někdo neměl zrovna po ruce:-)
Tak jsem jí vyzkoušela,ale vůbec se mi nepovedla.Problém byl s tím tvarohem,nikdo tu neuvádí jaký má být konzistence.Prosím o odpovět díky.
Mám vyzkoušené, je to vlastně "Litý koláč s tvarohem" do bábovky. Na řezu vypadá moc hezky.
Tato babovka vypada velice lakave,urcite vyzkousim.Jen bych chtela vedet,jak ten tvaroh ma byt husty.Urcite pecenim trochu zhoustne.Dekuji.