g
cukr krupice
dle chuti (kyselosti rebarbory), cca
Dále dle chuti můžeme přidat
1
hrst
rozinky
předem namočené v rumu, cca
citronová kůra
dle chuti
skořice - mletá
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem (lze použít i prášek do perníku), těsto můžeme ještě dochutit skořicí nebo citronovou kůrou a vše dobře promícháme. Přidáme tuhý sníh z bílků, jemně ho vmícháme a nakonec zlehka přimícháme i na slabé plátky nebo malé kostičky pokrájenou očištěnou rebarboru, případně i rozinky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
2
Po upečení necháme trochu zchladnout a vyklopíme. Po vychladnutí před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.