citronová kůra
čerstvě nastrouhaná nebo 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
1
Očištěnou, oloupanou rebarboru pokrájíme na plátky či kostičky. Do mísy nasypeme mouku, cukry, citronovou kůru nebo mletou skořici dle chuti, prášek do pečiva. Vše promícháme a přilijeme mléko, olej a vejce. Opět dobře promícháme a nakonec přisypeme a do těsta vmícháme i pokrájenou rebarboru. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 45-55 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme lehce zchladnout, vyklopíme a po úplném zchladnutí pokrájíme. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.