• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s překvapením

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s překvapením
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 40
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • povidla Švestková
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • jablečná náplň

Postup přípravy receptu

1
Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Až vykyne, smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme hodinu kynout. Mezitím si připravíme jednotlivé náplně.
2
Po vykynutí vytvoříme malé plněné buchtičky s jednotlivými náplněmi. Buchty skládáme do vymazané a vysypané bábovkové formy do 3-4 vrstev. Necháme ještě 15 minut kynout ve formě. Troubu předehřejeme na 180 °C, po pěti minutách pečení snížíme teplotu o 20 °C a ještě půl hodiny dopékáme.
3
Po upečení vyklopíme a potřeme rozpuštěným máslem. Při krájení se objeví jednotlivé náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí s překvapením - grilované

Kuřecí s překvapením - grilované

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:14

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Airan | 13. 4. 2006 18:05

    Ivetko nebudou, pokud je nebudete kazdou mastit jako na plech a nebudete prehanet s moukou na val:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:27

    Když je mezi sebou nepromažete, tak se krásně spojí při pečení:-))

  • Iveta | 13. 4. 2006 16:02

    nebudou se jednotlivé "buchtičky" od sebe oddělovat?Jinak recept vypadá moc dobře...

  • Airan | 11. 4. 2006 15:46

    Mam ji vyzkousenou, vypada opravdu moc hezky v rozrezu. Doporucuji.

  • Anonym | 11. 4. 2006 14:38

    To musím hned vyzkoušet. To vypadá velice dobře.

  • Marsí | 11. 4. 2006 12:40

    To nezní vůbec špatně...také ukládám a vyzkouším..

  • Veronika Hakenová | 11. 4. 2006 11:34

    hned jsem si recept vytiskla. Udělám na Velikonoce.

  • Zdena z JM | 11. 4. 2006 10:20

    I přesto,že na kynutá těsta nejsem zrovna odborník,určitě to na Velikonoce vyzkouším.Vypadá to velice lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Hladká mouka Jablečná náplň Maková náplň Máslo Mléko Povidla Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Indiánky

Indiánky

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
13
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact