• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s překvapením

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s překvapením
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 40
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • povidla Švestková
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • jablečná náplň

Postup přípravy receptu

1
Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Až vykyne, smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme hodinu kynout. Mezitím si připravíme jednotlivé náplně.
2
Po vykynutí vytvoříme malé plněné buchtičky s jednotlivými náplněmi. Buchty skládáme do vymazané a vysypané bábovkové formy do 3-4 vrstev. Necháme ještě 15 minut kynout ve formě. Troubu předehřejeme na 180 °C, po pěti minutách pečení snížíme teplotu o 20 °C a ještě půl hodiny dopékáme.
3
Po upečení vyklopíme a potřeme rozpuštěným máslem. Při krájení se objeví jednotlivé náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí s překvapením - grilované

Kuřecí s překvapením - grilované

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:14

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Airan | 13. 4. 2006 18:05

    Ivetko nebudou, pokud je nebudete kazdou mastit jako na plech a nebudete prehanet s moukou na val:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:27

    Když je mezi sebou nepromažete, tak se krásně spojí při pečení:-))

  • Iveta | 13. 4. 2006 16:02

    nebudou se jednotlivé "buchtičky" od sebe oddělovat?Jinak recept vypadá moc dobře...

  • Airan | 11. 4. 2006 15:46

    Mam ji vyzkousenou, vypada opravdu moc hezky v rozrezu. Doporucuji.

  • Anonym | 11. 4. 2006 14:38

    To musím hned vyzkoušet. To vypadá velice dobře.

  • Marsí | 11. 4. 2006 12:40

    To nezní vůbec špatně...také ukládám a vyzkouším..

  • Veronika Hakenová | 11. 4. 2006 11:34

    hned jsem si recept vytiskla. Udělám na Velikonoce.

  • Zdena z JM | 11. 4. 2006 10:20

    I přesto,že na kynutá těsta nejsem zrovna odborník,určitě to na Velikonoce vyzkouším.Vypadá to velice lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Hladká mouka Jablečná náplň Maková náplň Máslo Mléko Povidla Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kaldoun

Kaldoun

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

"Braunýs"

"Braunýs"

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
18
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
18
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
16
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact