Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P
Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .
Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)
Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.
Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana
Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)
díky moc - nebyla jsem si jistá ... ještě chvíli zkusím shánět a pak holt půjdu do tvarohu
Nahradit ji muzete tvarohem, i kdyz ricotta ma mnohem jemnejsi konzistenci a je sladsi. Ale kdyz ji nemuzete sehnat, tak i ten tvaroh bodne. ;-) At se povede. :-)
Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.
no právě, u nás Penny je, ale tenhle sýr už nemají (spolehla jsem se na to a oni nemají :-(
Teď jsem na ricottu narazila i v penny. Nejspíš není ve stálém sortimentu, ale měli nějaký italský týden a asi doprodávají zásoby.
dík za nápad, bohužel nejbližší Tesco mám 25 km daleko a to se skutečně nevyplatí
Mám jeden hloupý dotaz: nedaří se mi sehnat Ricotu - měla byste nějaký nápad, čím ji nahradit?
byla výborná :-*
veškeré přisady musi mut pokojovou teplotu ________take šlehat pomaleji ne rychlé URSL
jeste dalsi rada.pokud mate elektrickou troubu,tak zkuste pect jen na spodni cast a pak az pred dopecenim zapnout nahore a dole.Pak jeste klasika-vsechny ingredience musi mit pokojovou teplotu.Asi jsem uz vycerpala vsechny informace.. :-)
taky me jeste napada,treba vase trouba pece moc prudce a babovka pak vyskocila moc prudce,treba pect na mensi teplotu... :-\
A neotevrela jste treba prilis brzy troubu?Nebo po vytahnuti z trouby byla babovka v chladu?Vetsinou se babovky srazi,kdyz jeste nejsou uplne hotove vevnitr,teda aspon ja mam tuto zkusenost.Jinak nevim,to me mrzi.
Bábovka se mi srazila. Nevíte, co jsem udělala špatně? Na co si mám dát pozor, abych sražení příště předešla?
ja to zkusim vysvetlit:kdyz uz mate testo v babovkove forme tak ty platky jablek v podstate naskladate na testo jako do vejire a pecenim se pak uz platky samy zvednou,vytlaci je testo. Doufam,ze jsem to trochu priblizila,vynasnazim se dodat fotky. :-)
Bol by dobráý foto-postup, nie je mi jasné ako sa tie jablká dostanú tak krásne po obvede, ale vypadá to velmi pekne, aj dobré to musí byť. :-\ :-\
Téééda, ta vypadá zajímavě :-)