vinikající bábovka famozní,fantastická :-D :-))
Nepíši tady recepty na to ,aby mně tu někdo obviňoval z toho že nevím kolik čeho mám dáváat když je to můj recept.Dělala jsem ho už mnohokrát a nikdy se mi nestalo že by se mi nepovedla,jen jednou mi nešla vyklopit,ale nakonec se to povedlo.to se stává i u jiných bábovek.Takže si poučujte doma svoje děti a né mně.Jsem vučená cukrářka tak vím co peču. A potom co tady slyším za urážky už tu radši žádné recepty nepřidávám,protože to nemá smysl,aby tu pořád někdo někoho pomlouval.Štve mně to i u jiných lidí,když vidím,že se někdo snaží napsat recept a ten druhý mu ho dokáže tak zhnusit tím co píšete,právě VY takové semetriky co se jim pořád něco nelíbí a musí do něčeho mudrovat.
To se nedivím Žaneto, že se vám nevyklopila, když dáte tak málo tuku. 1/8 másla byla vždycky půlka 250gramové kostky, čili osminka z kila. Už na to množství mouky a cukru je vámi uváděné množství evidentně málo. Nicméně bábovka může být vynikající, vyzkouším.
Milá Žando,jsem na světě už hodně dlouho,ale dycinky platilo,že osminka másla je půlka čtvrtkilovékostky,protože se vždycky počítá z celé jednotky a ne kusu.Jinak,ale,nic ve zlém:-)
Takže na vysvětlenou 1/8 másla je počítaná z 250g kostky,takže tuhle kostku si rozdělíte od oka na 8 kousků a jeden z nich pak použijete do bábovky.Taky se mi 1 stalo že se mi nepodařila vyklopit tak jak bych chtěla,ale rada je, že se musí forma dobře vymazat a vysypat a když nepomůže ani tohle tak na ni hodit po upečení vlhkou utěrku a nechat asi 5-10 minut a pak ji vyklopíme.
Já jsem recept vyzkoušela několikrát. Bábovka je opravdu skvělá, ale vždycky byla tak křehká, že se mi ji ještě nikdy nepodařilo vyklopit vcelku - ani ze silikonové formy a přitom vždycky byla dobře upečená. Takže jsem to maskovala čoko polevou. Ale chuťově je bábovka opravdu fantastická ;-)
Petule,ja jsem zkousela recept z techto stranek - Dobra margot babovka a ta byla vyborna.Muzes ji zkusit.
Nechtěl by radši někdo napsat jestli ji vyzkoušel a zda byla dobrá či nikoli? Chtěla bych ji zkusit, ale z komentářů jsem se zatím nedozvěděla nic...
Jo mimochodem..to bylo počítáno z kila....:-)) 1000 g /8=125g
Evo omlouvám se předem i zadem...nějak mi nedošlo, že někdo neví, že celá kostka je 250 gramů...:-)))))
Ale ale, jedna osminka tuku - to snad zná každý, kdo otevřel jakékoli recepty ,ale přesto - je polovina kostky tuku o původní váze 250 gr HERA, Visa, Omega a podobně --- to znamená 125 gramů a ještě k osvětlení - je to malá kostka másla - počítá se z jednoho kilogramu
1/8 másla je 125g / půlka 250g kostky /.
no to jste to moc nevysvětlila když jste nenapsala kolik gramů je těch osm osmin..Myslím, že se jedná o 250g kostku (hera), tudíž cca 30g
milý anonyme, "osminka" tuku se obecně rozumí 125 g ;o))
Z kila tuku.Je to 125 gramů.
Nebo 250g(kostka tuku) děleno 8 = 1 /8
Anonyme...pro naprosteho laika,mimochodem sd mne nedavno ptala potencionalni snacha...:-} tedy...osm osmin je celek,jedna osmina 1/8 se rovna celek deleno osmi.
Prosím co znamená 1/8 tuku.... 1/8 kostky nebo 1/8 kg ....nebo 1/8 hrnku... díky jana eš
ne jenom se nam libil ten recept na tu babovku
Karlo, ať hledám, jak hledám, není tu ani písmenko o tom, že by měla být vhodná pro diabetiky:-)) Nespletla jste si recepT?
no nevim jestli je dobra i pro diabetiky
no nevim jestli je dobra i pro diabetiky
Ano je to tak,ale uvidíte,že je výborná,i naše děti ji mají moc rády.
Opravdu se ke šlehačce přidává ještě tuk i olej?Děkuji za odpověď.