Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Můžeme těsto rozdělit a polovinu obarvit kakaem, přidat oříšky, rozinky, cokoliv podle své chuti.
3
Pečeme při 180°C asi 20 minut.
4
Bábovka není tak tučná jako ze šlehačky nebo tuku a oleje. Do těsta můžeme přidat např. nastrouhanou mrkev a nebo jablíčka.
Babovka je moc dobrá. Dávám méně cukru a vždy kombinuji s celozrnnou moukou a zde jsem dala místo jedné zakysané smetany smetanu 12% a tím pádem méně mléka. Taky trochu skořice a jedno nastrouhané jablko. A bylo to neskutečně dobré, vláčné, ale hutné. Určitě ji budu dělat pravidelně.