• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bábovka s kávou a skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s kávou a skořicí

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s kávou a skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžička instantní káva
    • 0,50
      lžička pomerančová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 2
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Pekla jsem v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C přibližně 40 minut. Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová. Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.
3
Recept patří mezi staré recepty. Je jednoduchá a chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Lískovoořechové košíčky s kávou

Lískovoořechové košíčky s kávou

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 3. 12. 2007 12:42

    skoro samá chvála tak jsem také vyzkoušela, ale jsem zklamaná,, moc nám nechutnala, taková dusivka, vůně zajímavá , mě tam možná vadil ten pomeranč, vzala jsem do práce kamarádkám, někomu to chutnalo ,ale spíše ne

  • Gábina H | 30. 10. 2007 14:34

    Káva se dává sypká instantní, nerozpuštěná - viz komentář autorky na str. 4

  • Marie | 30. 10. 2007 12:44

    Jsem začínající kuchařka. Prosím ifnormaci to kávu mám nejprve uvařit? Nebo nasypat jen tak do těsta? Vždy když čtu recepty do kterých se má dát buď káva nebo puding tak nevím jak dál.Předem děkuji.

  • Renata Martinková | 30. 8. 2007 19:29

    velice dobrá bábovka a hlavně rychlá

  • paoli | 26. 7. 2007 18:07

    Bábovka mě opravdu překvapila. Je to zas něco trochu jiného a velmi chutného vřele doporučuji.:))

  • Petra | 12. 7. 2007 13:26

    Bábovku jsem dneska našla, upekla a fakt výborná. Kombinace, kávy, skořice a pomerančové kůry super. Skvělá chut po perníku :-)

  • Anonym | 17. 6. 2007 13:17

    no fuj tady nikkdo neumi psat

  • petr bohata | 12. 5. 2007 20:14

    ahojte ja jsem ju skusil avubec mi nechutnala

  • ren pan | 10. 3. 2007 17:58

    Tuto bábovku jsem pekla jen jednou. Není špatná, chuťově zajímavá, ale naní nad klasickou bábovku olejovou.

  • Andra | 4. 3. 2007 20:05

    Mám podobnú skúsenosť ako Lenka. Už nebudem robiť.

  • Martina Lukešová | 28. 2. 2007 08:41

    Bábovku jsem pekla,rychlý jednoduchý recept.Přidala jsem ještě nasekanou mléčnou čokoládu.Je moc dobrá,zase něco úplně jiného.Dávám 1.

  • Anonym | 16. 2. 2007 12:09

    Lenko, s tou babovku mam moc dobre zkusenosti, chyba mozna byla v peceni - nedostatecne predehrata trouba, spatny prasek do peciva (i to se me parkrat stalo)

  • Lenka | 15. 2. 2007 16:33

    nic moc zklamala mě,ráda zkouším nové recepty,ale bábovka nechtěla ani naskočit,ani chutově nic moc,měli sme i lepší

  • Jana Hromkova | 2. 2. 2007 10:27

    Bábovka je SUPER,hned byla pryč a všichni spali

  • Dagmar Fialová | 18. 1. 2007 22:59

    Je moc dobrá. Všem chutnala!

  • Markéta Letenská | 3. 1. 2007 15:33

    Dávám tisíc jedniček, je opravdu vynikající. Bábovky nemusím, ale tohle královna bábovek :-)Ta chuť a vůně....

  • iva krupova | 26. 11. 2006 18:01

    je moc dobra

  • Petra | 8. 11. 2006 22:50

    Bábovka se povedla. Byla opravdu moc dobrá.

  • Ňuška | 23. 10. 2006 07:50

    Bábovku jsem pekla o víkendu a také všem moc chutnala. Žádná nespavost se nekonala. :o)

  • Aninka | 21. 10. 2006 19:01

    bábovka se mi povedla, je to moc dobrý recept.

  • Jana z VM | 4. 10. 2006 07:27

    Mirko, jestli Váš manžel konzumoval bábovku pozdě večer, nedivím se, že nespal....v tom receptu není nic, z čeho by měl nespavost, té kávy tam není tak moc. Asi bude příčina nespavosti jinde, ne ?! Nebo ji jedl teplou ??

  • Martina S. | 3. 10. 2006 20:11

    Také jsem ji pekla, už je to nějaký čas. Má zvláštní chuť a je někdy opravdu těžké trefit se každému do jeho chuti. Mě také moc nenadchla, ale mamka mi ji normálně ukradla a schovala si pro sebe ... a pořád ji chválila.

  • Mirka Lukáčova | 3. 10. 2006 15:10

    Tak jsem jí upekla a musím říct že mě sklamala,čekala jsem něco jiného něž chut lepšího perníku.Škoda,ale jinak kdo není zvyklí na kávu tak je to lepší než Redbul..manžel po bábovce celou noc nespal...tak že nic moc.

  • Tereza Martínková | 18. 9. 2006 11:39

    Moc dobrá! Pekla jsem ji o víkendu a byla hned pryč. Krásně voní a i chuťově je to zase něco trochu jiného...:)

  • Eva Králová | 7. 8. 2006 17:10

    Je výborná.

  • betty | 24. 5. 2006 13:42

    Tuhle buchtu znam....recept je z tchibo.cz .....opravdu vyborna....

  • Alena Petráková | 7. 5. 2006 12:46

    Výborná bábovka, všem moc chutnala, určitě doporučuji.

  • Marketka Hovorková | 8. 3. 2006 19:43

    vypadá to pěkně a i chutnALO mi to!!!!!!!!!

  • Jára | 27. 1. 2006 08:19

    Bábovka je vynikající, jemná a krásně voňavá.Přidala jsem rozinky namočené v rumu a pečící formu jsem vysypala kokosem.

  • Jana z VM | 30. 11. 2005 14:52

    Podruhé jsem dělala jako srnčí hřbet, byl taky výborný, ale rodince více chutná bábovka, mně konečně taky. Prostě - není nad bábovky, že?!Když jsem u těch bábovek - v sobotu jsem udělala klasickou tvarohovou - je tady v menších obměnách několikrát - a místo rozinek jsem do tvarohového základu zašlehala dvoje rozpuštěné čokolády Kaštany. Bylo to vynikající - velice vláčené tvarohem a voňavé výbornými Kaštany. Sežrala se skoro na posezení !!

  • Alena | 19. 10. 2005 10:35

    Bábova je opravdu dobrá, neměla jsem rozpustnou kávu a tak jsem udělala silnou tureckou kávu. Tu jsem přecedila a nalila do těsta místo mléka a výsledek byl vynikající!!!

  • Jana z VM | 3. 10. 2005 12:56

    To je fakt trefný.. Mně připadá, že někde čekají v průměru i dva...A bábovku jsme u nás nazvali "vánoční"....

  • Jana Tichá | 3. 10. 2005 11:22

    Jani, dík za chválu! A máte pravdu - ta kombinace skořice, kávy a pomeranč. kůry je výborná, bylo by škoda ji nevyužít i jinde - a zvlášť o Vánocích. A co se týče těch zamindrákovaných anonymů, kteří sami nic nedokázali, začínám si pomalu zvykat. Vždyť i Novotný říká "Každý den na tebe někde čeká v průměru jeden blbec" :-)

  • Jana z VM | 3. 10. 2005 07:04

    Je vynikající, opravdu jedinečná!! Krásně vláčná, voňavá tak, jak jsem si myslela. Navíc, ten krémový základ je velice dobrý a budu ho používat jako základ do krémů, tj.. přidám trochu pudingu a našlehaná vejce v páře, no nějak si to uspořádám.Bábovečka celé rodině moc chutnala a já bych jí dala hned tři jedničky a to taky proto, že zase nějakej děsnej debil a omezenec ji zase oznámkoval pětkou. Komupak vadí něčí úspěch a pochvaly? Nějakýmu zamindrákovanýmu chudákovi, co se neumí jinak prezentovat, co ?? Tak co, Ty ubožáku, kdy se sám předvedeš nějakým tím Tvým "super receptem" ?

  • Jana Tichá | 29. 9. 2005 21:38

    Ne,ne - tu kávu tam nasypete tak - sypkou.

  • kája | 29. 9. 2005 19:58

    mám dotaz , tak káva má být asi uvařená , že?děkuji

  • Gabriela B | 27. 9. 2005 22:36

    Skvělá. Moc nám chutnala. Zařazuji do oblíbených, budu jí péct i nadále. Vřele doporučuji.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 08:59

    Jsem ráda, že vám chutná. Vyzkoušela jsem další z receptů starých cukrářů - bábovku cukrářskou. Je také vynikající!

  • marti | 18. 8. 2005 14:57

    Taky jsme si moc pochutnali :-)

  • Arabela | 30. 7. 2005 21:16

    Moc dobrá. Vůní i chutí trošku připomíná perník, ale konzistenci má jako jemné třené těsto. Pochutnali jsme si.

  • Martin | 30. 7. 2005 20:59

    Tak mě zaujala právě ta kombinace kávy, skořice a pomerančové kůry. Voní hezky ... (Nescafé, žádná Jihlavanka) :-))

  • martina | 28. 7. 2005 17:37

    Ajo,máš pravdu:-)

  • Aja | 27. 7. 2005 17:30

    Perfektní

  • Jana Tichá | 26. 7. 2005 12:14

    Víte, já jsem ji objevila teprve nedavno - v receptech starých cukrářů. A to v ní ještě byla chyba. Zcela chybělo mléko. Prvně jsem dala jen 1 dc, ale příště se 2 dc byla už perfektní. Je báječná právě ta kombinace kávy, skořice a pomerančové kůry. Právě pro tuto vůni by tahle bábovka mohla mít své místo i o Vánocích. Dobrou chuť!

  • Jana z VM | 26. 7. 2005 10:38

    Paní Jano, tak tuto bábovku jste nám zatím tajila, co?! Taky honem vyzkouším, ty Vaše ostatní jsem vyzkoušela téměř všechny, jsou moc, moc dobré. Nám asi taky chutná nejvíc ta "laciná", je opravdu velice dobrá.Tato mě taky láká, je tam káva a tu já přidávám i do těsta na roládu doubarevnou - je tady taky recept. Ta vůně kávy v těstě je nádherná, proto se těším i na tuto bábovku!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Instantní káva Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová kůra Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Harlekýn

Harlekýn

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

153
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
91
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
47
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Bábovka s kávou a skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact