g
jablka
- oloupaná, bez jádřince, na kostky pokrájená
150
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme skořici, citronovou šťávu nebo rum, citronovou kůru, rozinky, smetanu, mouku a kypřidlo. Vše řádně promícháme a pak zlehka vmícháme sníh z bílků a jablka pokrájená na větší kousky.
2
Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí, nesmí se na špejli lepit.
3
Po vyklopení a vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucka
|22. 2. 2015 10:45
S pečením teprve začínám, takže to v naší kuchyni vždycky vypadá jak na bojišti a oddychnu si, když je těsto v troubě. Tohle byla moje druhá bábovka a povedla se. Dokonce jsem ji ani nemusela přemlouvat a z formy se mi krásně vyklopila. <:-) Je správně sladká, jemná, krásně voní a je prostě boží. Děkuji za recept. :-)
Radka
|2. 2. 2015 09:49
Výborná...skvělá...úžasná... ;-) .
Je tak vláčná, nadýchaná, jen se rozplývá na jazyku :-P . Dala jsem všechny přísady podle receptu, jen s výjimkou rozinek a skořice... jsme alergici.
Takovou jsem kdysi dávno jedla u babičky. Děkuji za receptík... určitě jí za pár týdnů upeču znova. Co víc na to říct :-\ .... prostě SUPER.
Markéta
|13. 1. 2015 20:30
Tak to jsme teda meli i lepsi babovku, sedla a byla tuha, podle me moc mouky, lepsiby byla hladka.
iva
|9. 5. 2014 11:22
děkuji za recept. bábovka se povedla a všichni se oblizovali. jen jsem vynechala rozinky, protože je nejmenší člen rodiny nebaští. Ale i tak byla výborná. určitě to nebylo naposledy, co jsem jí pekla. doporučuji !!!! :-)
Kamila
|11. 1. 2014 14:47
Bábovka je výborná,tak dobrou jsme dlouho neměli,výborný recept. O:-)
Nejlepší bábovka co jsem kdy jedla a moje holky se mnou souhlasí.....
Kaminkova
|10. 5. 2012 14:09
Babovka je vyborna, rozinek jsem dala o hrst vic a predem je sparila v horke vode. :-*
Kajda Korábová
|18. 3. 2012 19:57
Hledala jsem recept na šlehačkovou bábovku jakou nám pekla babička a natrefila jsem na tuhle s jabkama. Za pokus stála a už jí moc nezbývá. Díky Kajda ☺
Milan Ulrich, v nemecku
|12. 2. 2012 13:21
Zpracovani testa je uplne jedniduche a nepotreba zadne velke znalosti k peceni ;-) , mimo to je babovka velmi chutna, chutnala vice sousedum :-)
Skála
|8. 2. 2012 12:10
Výborný recept.
Šrámková N.
|18. 1. 2012 16:44
Z jablek peču ráda a často.Jednak je máme rádi a taky tak spotřebuju ty nevzhedné.Bábovku sem pekla včera a už je z ní jen ždibánek,je výborná a dala jsem do ní prášek do pečiva.