Výborná bábovka, vyhovuje mi malé množství tuku. Polovinu mléka jsem nahradila rumem, mám klasickou formu, kterou vymazávám máslem a vysypávám hrubou moukou a bábovka se vyklopila "sama". Pekla jsem v horkovzduchu - na 180°C cca 15 minut a potom 25 minut na 160°C. Příště uberu cukr, ale i takto je moc dobrá.
Příjemné překvapení z obyčejněho receptu. Kazí se mi uskladněná jablka tak hledám pokaždé něco jiného. Jen do formy typu věnec mi přišlo málo těsta. Příště bych volila asi 1,5 dávky. Ubrala jsem trošku mléka a dohnala to rumem. Ukládám a děkuji za recept. S tou skořicí je to zase trošku něco jiného.
Nemá chybu. Přidala jsem načatou vaničku tvarohu, pro kterou jsem neměla využití a supr. Určitě znovu upeču. Díky za recept.
nic se jí nedá vytknout, je prostě perfektní. dala jsem jen o trochu méně cukru, jak tady někdo radí.
Výborná <3
Dnes jsem jí upekla. Je výborná, všem moc chutná, příště dám méně cukru. Na nás moc sladká. Ale jinak nemá chybu...
Tak předem velice děkuji za recept O:-) bábovka je neskutečně výborná <:-) šmakozní no prostě super jen se po ní zaprášilo bomba dík moc moc........ jste šikulka ;-)
je výborná ! Jne jablka strouhám také.
Tak je holka v troube. ;-) Jsem na ni zvedava. Pridala jsem navic mlete orechy a o neco vic skorice. Mouky vzdy kombinuji celozrnna+bila.
No Musim podekovat za recept. Uplne vyborna, Jen Jsem tam dala cely prasek do peciva a misto 3 jablek Jen 1 nastrouhane a po babovce se jen prasi. Jemnouka a chutove vyborna.
Je výborná. Jen jsem tam dala celý balíček prášku do pečiva. Skořice v tom nemá chybu. :-)
Mockrát děkuji za výborný recept, bábovka je výborná, povedla se mi, akorát jsem též měla trošku problém s vyklopením, ale tvar bábovky to byl ;-) . Celá rodina se oblizovala, určitě ji brzy upeču znova.
Bábovka "přežila" dva pokusy o košt:) Akorát jsem jablíčka nastrouhala nahrubo a skořice dala víc. Moc děkuji za recept, dnes dělám znovu :)
Bábovka je výborná, ale také jsem měla malé problémy s vyklopením. Možná je to tím, že bábovky moc často nedělám. Děkuji za zajímavý a chutný recept.
Doporučuji jablíčka spíš nastrouhat nahrubo a skořicí rozhodně nešetřit.
Moc dobrá bábovka, pekla jsem v neděli, hned jí půlka zmizla a myslím, že druhá půlka nedožije do úterý :-)
Určitě můžete,jen ty kousky jablek nebudou vidět při krájení ;-),nic víc .
DĚLALA JSEM S 1,5 DÁVKY. PŘÍŠTĚ DÁT O TROCHU MÉNĚ A KLIDNĚ VÍC JABLEK - MOŽNÁ HRUBOU NASTROUHAT.
Bábovka celkem snadná a vynikající. Mám moc ráda kombinaci skořice s jablky. Díky za recept.
Já jsem si koupila asi před třemi lety silikonového beránka od Tescomy. Už nikdy nechci doma nic silikonového mít! Stála mě šílené peníze a ještě šílenější byla ta práce s vyklapováním - nejdříve jsem to vymazala, pak jsem zkusila bez vymazání, pak přišlo na řadu vyklápět za studena i za tepla a další triky, co jsem se dočetla na internetu a vyslechla od známých... Nic nezabralo, beránkovi pokaždé něco chybělo (kus ucha, vlnky, hlava...) Milá forma je již bůhví kde ve světě a já si peču už nějaký ten pátek v klasické hliníkové formě bez problémů. Tolik k mému pravdivému příběhu se silikonovými formami :)
Take mam silikonovou babovku,na radu kamaradky jsem ji po prve vymazala a od te doby uz ne.Kdyz se nahodou prichytla,tak jsem ji prevratila na talirek a nechala vychladnout.Sama pak vypadla.Snad se vam to priste podari.
Dobry den. Musim se pripojit. Dala jsem za 1 !! Babovka je opravdu vynikajici. Je nadychana, vlacna, proste mnamka :-) Jen mam k Vam prosbicku, jestli mi nekdo zkuseny muze poradit. Mam nove silikonovou formu na babovku. Ano, i me tato nesla vyklopit, ale pohrala jsem si s ni, pomohla si drobet priborovym nozem a nakonec to babovka vzdala. Ani se mi nesrazila a to je co rict, jak jsem s ni zapasila :-) To ale neni receptem, ten je vynikajici. Nyni k veci. Docetla jsem se, ze silikonove formy se nemaji vubec vymazavat... Je lepsi je tedy vymazavat, ci nikoliv??? Nektere hodpodynky na netu psali mezi sebou, ze vymazanim je to jeste horsi a nejde vyklopit uz vubec?? Zvlastni ze? Clovek si rekne, vzdyt tim nic nezkazim.... Delala jsem klasickou babovku a sla vyklopit normalne. Potom jsem se jeste chtela zeptat, jestli tedy babovku nechat uplne vychladnout nebo ji vyklapet hned po vyndani??? Co je lepsi?? Ptam se proto Vas zkusenejsich a budu rada, za kazdou radu od Vas.
Jeden fígl od mojí babičky - když jí nešla vyklopit bábovka, hodila přes ni mokrou utěrku. Chvíli nechala a bábovka se krásně vyklopila. Základem je ale pořádně (prsty) vymazat bábovku a já vysypávám strouhankou.
Tak.. jsem nepoucitelna a navzdory komentarum jsem formu nevymazavala, protoze "to prece nedelam nikdy" (silikonova forma). Navzdory tomu, ze jsem nikdy s vyklapenim problemy nemela, tuhle babovku jsem si tim zkazila. Chutove je ale vyborna, urcite si to zopakuji.. a uz nebudu lina ;-)
Bábovka nám veľmi chutila,ale problém s vyklápanim som mala tiež.Neviem či preto,že som piekla v silikonovej forme,ale pri iných bábovkách sa mi to nestáva.
Skvělá bábovka! Nadýchaná, šťavnatá, voňavá. Dělala jsem ji dnes poprvé, už jsem déle nedokázala odolat všem těm komentářům :o))) Dávám velkou 1.Ještě k tomu vyklápění. Já vždy bábovku chvilku po vytažení z trouby šoupnu do hrnce se studenou vodou (samozřejmě otevřeným spodkem nahoru), tak aby voda byla těsně pod okraj a když zchladne vyklápím. Vyběhne z formy sama. Někdy vodu v hrnci po chvíli vyměním, aby byla stále studená.
Včera jsem upekla tuhle dobrotu a musím se přidat k nadšené chvále! ;-D Přidala jsem ještě hrst rozinek a necelou lžíci rumu a všem moc chutnalo. Bábovka byla krásně nadýchaná a šťavnatá. Prostě mňam! S vyklápěním nebyl problém, jen kousek se mi přilepil na střed formy, ale opravdu nic vážného;-)
Musím pochválit - opravdu je to moc dobré, akorát to vyklopení mi nějak tentokrát nevyšlo :-(( ale můžu si za to sama: použila jsem teflonovou formu a byla jsem líná ji vymazat. Ale jinak je bábovka takové nadýchané výborné pochutnáníčko :-) Takže za 1 :-)
Marie,nikdy jsem ještě bábovku nevyklápěla až vychladla!!Vždycky horkou! Tak redy koukám,jaká to nová zkušenost?Mi se snad ještě nikdy nestalo,že bych horkou bábovku nevyklopila,pokud jsem měla dobře vymazanou a vysypanou formu a je úplně jedno,jestli hrubou,polohrubou,nebo jakoukoliv jinou moukou.
Jedna z nejlepších bábovek.
Výborná, moc všem chutnala a zůstala dlouho vláčná. Skořice tomu dodává šmrnc. Dávám do oblíbených.
Před chvílí jsem ji vyklopila (hned po vytažení z trouby) a to bez problémů. Formu jsem měla vymazanou sádlem a vysypanou hrubou moukou. Bábovka je fakt lehká, chutná nám. Je to zkrátka zase něco jiného.
Místo bábovky jsem udělala jako buchtu na plech. Byla fakt výborná. I mojí babičce moc chutnala.
Bábovky vyklápím chvilku po upečení na mřížku, nechám vychladnout a pak pocukruju, nebo dávám polevu.
Proč by se bábovky nedaly vyklopit z formy ? Když je dobře namazáno. Vždy vyklápím bábovky horké ( kromě pomerančové, kam se vlévá šťáva) a nikdy nebyl problém. Bábovku vyklopím na velké síto a nechám vystydnout už mimo formu. Vydýchá se a je na povrchu krásně suchá.
po upeceni ihned vyklopime z formy???? pokud vim, tak babovky se z formyx vyklapeji teprve, az uplne vychladnou...horke se vyklopit nedaji...mluvim z vlastni zkusenosti...jinak recept zajimavy a urcite zkusim.
bábovka dobrá, jen mi šla hůř vyklopit. beru tchýni na ochutnání, tak jsem zvědavá, jak ohodnotí ona
Bábovka je naprosto vynikající. Jeden z nejlepších receptů, co znám. Jemná, vlhká, zajímavá na pohled, ne moc sladká. Mouku nahrazuji špaldovou polohrubou.
Tak se mi to nepovedlo, bábovka se mi nevyklopila, ačkoliv jinou peču často a s úspěchem. Následně ji nikdo nejedl, nechutnala nikomu. Tak jdu zkoušet něco dalšího.
honzo, neni..
ehm je mi 12 a pokusim se to upcit... je na tom neco extra slozityho? diky
Taky jsem vyzkoušela a byla výborná. Snědla se během chvilky. Byla vláčná no prostě mňamka. Zkoušela jsem ji i jako buchtu na plechu, ale bábovka je lepší.
Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.
Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.
Výborná! Doma se po ní jen zaprášilo. Ještě jsem přidala na hrubo nasekané ořechy. Fakt mňamka a ještě ke všemu rychlovka.
Tak jsem bábovičku pekla... Akorát jsem tam dala poctivé množství jablíček, takže se mi při vyklápění vyloupl jen spodek a vršek zůstal ve formě :c( Nicméně pomineme-li vzhled (asi jsem to uchvátala, lebo jsem se moooc těšila) - chuťově je velmi zajímavá a mňamková :c)
Nevím jak vám, ale mně se někdy stane, že ovoce mi v těste spadne během pečení ke dnu (nejen v této bábovce, ale např. i v bublanině a podobných moučnících)... Ale je na světě jednoduchej fígl - obalit ovoce (před nasypáním do těsta) v mouce... A ovoce neklesne :c)
Fakt skvělá a vláčná bábovka. Měla jsem sice jen jedno velké jablko, ale i tak to bylo naprosto vynikající a snědlo se vše ráno na snídani.
Bábovka je opravdu výborná, kombinace skořice s jablky je velice chutná a není vůbec vysušená. Prostě mňam!
BÁBOVKA JE VÝBORNÁ,TY JABLKA V NÍ SUPER.
Moc dobra ! nejsem zrovna moc velka fanynka babovek, ale tahle je opravdu nevysusena.Zopakuju.
Vyzkoušela jsem a po nabídnutí návštěvě,nezbyl ani kousek.Je to opravdu výborné!!!!!!!
Bábovku jsem upekla včera večer, když kluci spali. Polila jsem ji čokoládou. Je velmi dobrá. Ráno jsem ji nakrájela k snídani a nezbyl ani drobeček. Moc chválím.
Zdravim všechny,bábovku jsem vyzkoušela,dala jsem tam jen 150g cukru a byla vynikajicí !!!
Ahoj, v sobotu jsem upeka tuto bábovku, byla vynikající,jablíčka v ní krásně vypadala a byla krásně vláčná. Jaká je druhý den nevím, protože byla snědena během hodiny. Díky za fajn recept.
Bábovka je moc dobrá, akorát jsem do ní přidala trochu celozrné mouky, místo polohrubé. Kdo nemá rád moc sladké, klidně může ubrat cukru. Mňam
Já myslím, že není tak sladká. Můžete dát cukru míň. Já poslední dobou dávám do piškotového těsta 150 g cukru a 250 g polohrubé mouky a je to tak akorát. Záleží na tom, jak sladké moučníky máte rádi.
Není ta bábovka moc sladká, když je tam tolik cukru kolik mouky?
Ahoj Moniko, to mne mrzí, že Vám nechutnala,ale nevím, jestli se Ti někde nestala nějaká chyba.Nevím, jakou měla Tvoje bábovka chuť, ale nám doma chutnala báječně po skořici a jablíčkách. Je velmi chutná a lahodná, proto jsem sem dala ten recept.
Zrovna teraz má naša rodina bábovkové obdobie a preto postupne skúšam viacero druhov baboviek. Včera som skúsila túto a musím priznať, že vyzerala naozaj dobre, žial s chuťou to už bolo horšie. Skúsila som - zjedla sa, ale viac nepečiem.
Bábovku jsem upekla včera, byla vynikající - vláčná, jemná a krásně voní. Hned se snědla.